PwPDaRk

Üyecik
2. El RX 6600 ekran kartı aldım CS 2'de ve Fortnite'da olması gerekenden düşük FPS alıyorum ve FPS drop yiyorum. İnternette iki oyunda da aynı ayarlarda 300 FPS alınırken, ben 150 FPS alıyorum. Bir de üstüne drop yiyorum, adam akıllı sabit bir FPS yok, hep oynak. Bir 110, bir 150, bir anda 150'den 110'a, bazen de 90 ya da 100'e düşüyor.

GPU driver ve BIOS güncel. Çoğu şeyi yaptım ama hala daha var. 8 GB RAM'im var. Sırf bu yüzden bu kadar fark oluyor olabilir mi? Nasıl düzelir?

Hocam sizi internette gezinirken gördüm. Eskiden aynı sorunu yaşamışsınız galiba, yardımcı olursanız sevinirim @Caner Uncu

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM artık yeterli değil, ekran kartı için de GPU-Z görüntüsü ve tam modelini paylaşın BIOS'una bakalım problem var mı.

Günümüz için artık 16 GB bile sınırda diyebilirim. Çoğu tek oyunculu güncel oyun 15-17 GB tüketiyor. CoD ve BF gibi oyunlar 12-13 GB buluyor. Ayrıca işletim sistemi, yan uygulamalar falan 16 GB yetersiz kalıyor. Yani en ideali 32 GB. Belleği 2x16 GB ile 32 GB çıkarın. Elinizdeki belleği de satın.

Ayrıca test videolarında aynı işlemci ve GPU olduğunndan emin olun. Bazen işlemciyi yazmıyorlar, testlerde de X3D işlemciler oluyor. Bu tarz işlemciler CS2, Fortnite gibi oyunlarda FPS çok yükseltiyor.

Günümüz için artık 16 GB bile sınırda diyebilirim. Çoğu tek oyunculu güncel oyun 15-17 GB tüketiyor. CoD ve BF gibi oyunlar 12-13 GB buluyor. Ayrıca işletim sistemi, yan uygulamalar falan 16 GB yetersiz kalıyor. Yani en ideali 32 GB. Belleği 2x16 GB ile 32 GB çıkarın. Elinizdeki belleği de satın.

Ayrıca test videolarında aynı işlemci ve GPU olduğunndan emin olun. Bazen işlemciyi yazmıyorlar, testlerde de X3D işlemciler oluyor. Bu tarz işlemciler CS2, Fortnite gibi oyunlarda FPS çok yükseltiyor.

Hocam doğruda 8 GB RAM de 150FPS kaybettirmez herhalde yani bir yerde gördüm AMD'nin kronik nadir rastlanan bir problemi diye ve çözümüde yokmuş böyle bir şey olabilir mi

8 GB RAM artık yeterli değil, ekran kartı için de GPU-Z görüntüsü ve tam modelini paylaşın BIOS'una bakalım problem var mı?

Hafta içi 16 GB RAM alacağım o zaman telrardan değerlere bakacağım. Şu an elimde 3000MHz var alacağım RAM'ler 3600MHz olacak 3000MHz olanıda taksam sorun olur mu farklı MHz'li RAM'ler.

Frenler. CS2 genel olarak FPS sorunu var. Atıyorum işlemcin maksimum 340 FPS görmeni sağlıyor. Ama sürücü, kart, bellek herhangi bir sorun olmasa bile 200-220 FPS civarına düşüyor.

Videoda sadece oyun testi yapıyor. Bellek kaynaklı yaşanan FPS farkından çok GPU kullanımına bakın. Sorun yaşamasın diye %50-60 civarına çekiyor.

Video tarihi eski, buna güncel Windows sürümü, arka planda çalıştırdığın uygulamaları falan kattığında zaten sınırı aşıyor. Oyun kendine ayıracağı bellek için işletim sistemi ile sürekli alışveriş halinde olacağından, diske aktarıdığı ve boşalttığı veriler saçma sapan takılmaları da artırır. Bu örneği dizüstülerin ısınınca frekans kısmasına benzetebilirsin.

Yani takılma sorunları genellikle yetersiz bellekten olur. Ayrıca SSD ve sürücü sorunlarından da olabilir. Ama burada en büyük sorun bellek.

AMD tarafının sürücü sorunlarını biliyorum. Önce belleği yükseltin, sonra değerlere bakalım.

Düşük MHz takarsan hız ona göre ayarlanacaktır. Mümkünse 2x16 GB al ileriye dönük bir yatırım olur.

Son düzenleme:
Hocam doğruda 8 GB RAM de 150FPS kaybettirmez herhalde yani bir yerde gördüm AMD'nin kronik nadir rastlanan bir problemi diye ve çözümüde yokmuş böyle bir şey olabilir mi

Hafta içi 16 GB RAM alacağım o zaman telrardan değerlere bakacağım. Şu an elimde 3000MHz var alacağım RAM'ler 3600MHz olacak 3000MHz olanıda taksam sorun olur mu farklı MHz'li RAM'ler.
8 GB RAM artık tarayıcıya yetmiyor AMD'nin kronik sorunu falan değil. Uyuşmazlık sorunu olmazsa ikiside 3000MHz çalışır ama dual chanel olmasina özen gösterin.

Kit olmayan RAM'ler XMP açınca çoğu zaman sorun çıkarıyor, en temizi eldekini satıp kit olarak RAM almak, çift kanal çalışmanın artı bir faydası da olur, işlemciniz 3000 serisi ve üzeriyse 3600 MHz RAM kullanabilirsiniz.

8 GB RAM ile sağlıklı bir şey yapman mümkün değil minimum 16 GB RAM kullanmalısın. İdeal olan da artık 16 GB değil 32 GB olduğunu belirteyim.

Kit olmayan RAM'ler XMP açınca çoğu zaman sorun çıkarıyor, en temizi eldekini satıp kit olarak RAM almak, çift kanal çalışmanın artı bir faydası da olur, işlemciniz 3000 serisi ve üzeriyse 3600 MHz RAM kullanabilirsiniz.

Tamamdır hafta içi alıcam 16 GB RAM performansın kaç olacağını çok merak ediyorum umarım fpsler toplanır ve drop olmaz artık o zaman gene konuyu hortlatırım.

8 GB RAM pek yeterli değil. CS2'de işlemci de önemli. Bende R5 5500 var, RX 6600 ile ben de 100-150 FPS civarı alıyorum mesela. Stutter sorununa da diyecek tek şeyim var, o da AMD...

Yani kronik diyorsunuz doğru mudur hocam... 😑