Yani kronik diyorsunuz doğru mudur hocam... 😑
Öncelikle aldığın FPS değerleri işlemcin de çok iyi değilse bence normal. Dediğim gibi R5 5500'üm var, ben de aynı kartla bu değerleri elde ediyorum. Özellikle Dust II'de ölüm maçı girdiğimde 80-90'a kadar düştüğü oluyor.

Takılma sorununa gelirsek, kronik midir değil midir bilemem ama bu sorunun AMD kartlarda daha çok yaşandığı bir gerçek bana sorarsan. RX 6600 ile doğru düzgün oynayabildiğim oyunların sayısı bir elin parmağını geçmez, geri kalanda hep anlık FPS düşmesi yaşıyorum. Sadece ben yaşasam neyse, RX 6700 kullanan arkadaşım var o da aynı şeyleri yaşıyor. İnternette araştırmadığım yer kalmadı, kullanıcıların bazıları AMD'den NVIDIA'ya geçince sorun falan kalmadı yazmıştı. Bu forumda da canlı örneğine şahit oldum. Onu geçelim, kendim eski ekran kartımı takıp denedim (RX 460), RX 6600'den daha stabil oynadım bazı oyunları.

Öncelikle aldığın FPS değerleri işlemcin de çok iyi değilse bence normal. Dediğim gibi R5 5500'üm var, ben de aynı kartla bu değerleri elde ediyorum. Özellikle dust II'de ölüm maçı girdiğimde 80-90'a kadar düştüğü oluyor.

Takılma sorununa gelirsek, kronik midir değil midir bilemem ama bu sorunun AMD kartlarda daha çok yaşandığı bir gerçek bana sorarsan. RX 6600 ile doğru düzgün oynayabildiğim oyunların sayısı bir elin parmağını geçmez, geri kalanda hep anlık FPS düşmesi yaşıyorum. Sadece ben yaşasam neyse, RX 6700 kullanan arkadaşım var o da aynı şeyleri yaşıyor. İnternette araştırmadığım yer kalmadı, kullanıcıların bazıları AMD'den NVIDIA'ya geçince sorun falan kalmadı yazmıştı. Bu forumda da canlı örneğine şahit oldum. Onu geçelim, kendim eski ekran kartımı takıp denedim (RX 460), RX 6600'den daha stabil oynadım bazı oyunları.

Garip bir mesele işlemcim Ryzen 5 5600 bugün Fortnite girdiğimde drop yemedim 110 135 arası gezindi evet FPS gene düşüktü ama drop yemedim CS2 de ise bugün düşük ayarlarda 380FPS aldım ancak anlık 170 fpslere düşüşler oluyordu her şey şu an RAM'e bağlı gözüküyor eğer bir şey fark etmezse RX 6700 XT alacağım ancak sizin arkınızında drop yediğinizi söyledikten sonra NVIDIA düşünmüyor değilim belki de CS de bir sorun vardır bir sil yükle yapacağım Valorant'ta falanda deneyeceğim RX 6700 XT 8K RTX 4060 12K gelde NVIDIA al şimdi.

Dosya Ekleri

• IMG_20250511_212320.webp
    IMG_20250511_212320.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20250511_151401.webp
    IMG_20250511_151401.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20250511_212458.webp
    IMG_20250511_212458.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 47
CS2 göre sistem dizmeyin. Bahsettiğim gibi dengesiz FPS sorunu var. FPS'in düştüğü seviyelerin bir tık üstüne atıyorum 170 ise 180 veya daha altına sabitleyin. Ben de 5700X ve 4060 ile 300 civarı alıyorum, ama 180'lere çok düşüyor.

Müsait olunca paylaşırsınız, kartın BIOS'unda oynama var mı onu kontrol edelim.

RX 6600 VBIOS'una müdahale etme şansı yok. VBIOS şifresi kırık olmadığı için başka bir cihazın VBIOS'unu da atma şansı yok. En fazla yapabileceği şey tek o bilgisayarın özelinde morepower tool kullanıp sppt bilgisini değiştirmek ki bunu da sadece kendi kullandığı bilgisayar üzerinde yapabilir kartı başka bir bilgisayarı bağladığı anda sppt bilgilerinin tamamı gider. Vbios müdahalesi imkansız sppt müdahalesi olabilir ama çok çok düşük bir ihtimal bu sorunu yaşayan birinin morepower tool gibi ileri düzeyde bilgi birikimi isteyen bir yazılımdan haberdar olabileceğini hiç sanmıyorum.

RX 6600 VBIOS'una müdahale etme şansı yok. VBIOS şifresi kırık olmadığı için başka bir cihazın VBIOS'unu da atma şansı yok. En fazla yapabileceği şey tek o bilgisayarın özelinde morepower tool kullanıp sppt bilgisini değiştirmek ki bunu da sadece kendi kullandığı bilgisayar üzerinde yapabilir kartı başka bir bilgisayarı bağladığı anda sppt bilgilerinin tamamı gider. VBIOS müdahalesi imkansız sppt müdahalesi olabilir ama çok çok düşük bir ihtimal bu sorunu yaşayan birinin morepower tool gibi ileri düzeyde bilgi birikimi isteyen bir yazılımdan haberdar olabileceğini hiç sanmıyorum.

Kart 2. El alınmış, mining yaparken kullanılan bellek frekansını yükseltme, GPU frekansını düşürme ayarı VBIOS'da kalıcı oluyor, kartı sisteme taktığınızda o ayarlarda kalıyor, bilinçli VBIOS değiştirme işlemi değil, defalarca karşılaştım.

Kart 2. El alınmış, mining yaparken kullanılan bellek frekansını yükseltme, GPU frekansını düşürme ayarı VBIOS'da kalıcı oluyor, kartı sisteme taktığınızda o ayarlarda kalıyor, bilinçli VBIOS değiştirme işlemi değil, defalarca karşılaştım.

Bende nedense hiç karşılaşmadım. RX 6000 veya daha yeni hiçbir AMD kartında bahsettiğin VBIOS düzenlemesi yapılabilmesi henüz mümkün değildir. Yalnız emin olmamakla birlikte eğer ikinci el ekran kartı alan kişi eğer AMD driver sürücüsünü AMD Adrenalin Edition kurmaz ise belki bir ihtimal eski ayarlarda kalabilir. Elimden belki 300 den fazla ekran kartı geçti ve hiçbirinde sppt ile değiştirilmiş ayarlar diğer bilgisayara geçmediğini de belirteyim.