Merhaba,

Tam problemin altına yorum yazmıştım ama aynı anda çözüm de gelmiş :) bu tür durumlarda DDU ile falan hiç uğraşmayın. Anakart BIOS'u ve GPU driver normal şekilde Update olduktan sonra yapacak pek bir şey kalmıyor. Diğer çözümler hiakyedir demiyorum ama XMP dışındakilerin işe yarama ihtimali %1

6000 serisi kartlar harbiden biraz sıkıntılı. Sapphire'den uzak durulması doğrudur. Gigabyte da eski Gigabyte değildir. Tecrübe ve bilgiye dayanarak yazıyorum.

Gerçmiş olsun.

ASUS veya MSI alinca olmuyor mu bu tur sorunlar?

ASUS veya MSI alinca olmuyor mu bu tur sorunlar?
Sorun herkeste olur dostum tnt2 den beri ekran kartı kullanıyorum. MSI'ın da batırdığı modeller oldu EVGA'nın da :) BFG vardı battı falan. Anakartta MSI, GPU da Asus açık ara çok iyi diyebilirim genel olarak. Ha ben PowerColor'dan çok memnun kaldım ayrı (ilk defa denedim bu markayı)

Sorun herkeste olur dostum tnt2 den beri ekran kartı kullanıyorum. MSI'ın da batırdığı modeller oldu EVGA'nın da :) BFG vardı battı falan. Anakartta MSI, GPU da Asus açık ara çok iyi diyebilirim genel olarak. Ha ben PowerColor'dan çok memnun kaldım ayrı (ilk defa denedim bu markayı)
Anlamadin ben 6600 serisi icin sormustum. Bu kart sorunlu uretilmise benziyor fakat belki MSI veya Asus kendi devrelerini uretebildikleri icin olmayabilir bundan dolayi sormustum. Illaki tum markalarin sorunlu serisi olabilir onu demiyorum ben.

Anlamadin ben 6600 serisi icin sormustum. Bu kart sorunlu uretilmise benziyor fakat belki MSI veya Asus kendi devrelerini uretebildikleri icin olmayabilir bundan dolayi sormustum. Illaki tum markalarin sorunlu serisi olabilir onu demiyorum ben.
Hee o kadarını sadece GPU tamiri yapan biri söyleyebilir. Ama genel olarak Gigabyte kartların çok iyi olmadıklarını biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hee o kadarını gpu tamiri yapan biri söyleyebilir sadece ama genel olarak gigabyte kartların çok iyi olmadıklarını biliyorum güncel olarak.
GPU tamiri yapanda soylemeyez bence nesini tamir edecek ki? En fazla VRAM degistirir veya GPU reballing falan yapar bu tur arizalar her ekran kartinda olabilir. Bu arada Gigabyte'in windforce serisini hic sevmiyorum CW sorunu cok vardi o seride. Surekli konu aciliyordu bir ara. Sanirim bu siralar herhalde torpilli muhendisler calismaya baslamislar ondan dolayi yasaniyor bunlar. xD

Şimdi az sonra "AMD yeni serilerde bu sorunu çözdü" diyenler gelecektir.

Ben de RX 9060 XT ile birebir ayni sorunları yaşadım. Tek tek olası tüm sebepleri eledim ve sorunun kaynağı ekran karti çıktı. 3070ti ile yağ gibi aktı oyunlar.

Detaylıca inceleyebilirsiniz.

Caner hocam hayırlı uğurlu olsun. Sorunun kaynağını bulmak çözmekten daha kıymetli. İnşallah yakın zaman içerisinde orta segment bile olsa NVDIA bir ekran kartına geçebilirsiniz. Dile kolay iki yıl ugrasmissiniz. Ne kadar yıpratıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. :)

Şimdi az sonra "AMD yeni serilerde bu sorunu çözdü" diyenler gelecektir.

Ben de RX 9060 XT ile birebir ayni sorunları yaşadım. Tek tek olası tüm sebepleri eledim ve sorunun kaynağı ekran karti çıktı. 3070 Ti ile yağ gibi aktı oyunlar.

Detaylıca inceleyebilirsiniz.

Caner hocam hayırlı uğurlu olsun. Sorunun kaynağını bulmak çözmekten daha kıymetli. İnşallah yakın zaman içerisinde orta segment bile olsa NVIDIA bir ekran kartına geçebilirsiniz. Dile kolay iki yıl ugrasmissiniz. Ne kadar yıpratıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. :)

Bu RX 6600 ilk ciktigi vakitler yoktu bu tur sorunlar. Sanirim ne olduysa yeni uretilen butun AMD kartlarinin buyuk kisminda mevcut neredeyse her AMD kullanan bu sorunu yasiyor.

GPU tamiri yapanda soylemeyez bence nesini tamir edecek ki? En fazla VRAM degistirir veya GPU reballing falan yapar bu tur arizalar her ekran kartinda olabilir. Bu arada Gigabyte'in Windforce serisini hiç sevmiyorum CW sorunu cok vardi o seride. Surekli konu aciliyordu bir ara. Sanirim bu siralar herhalde torpilli muhendisler calismaya baslamislar ondan dolayi yasaniyor bunlar. xD

Ayda onlarca kart kurtaran sağlam bir tamirciyse dandik kartı hemen anlar da kendi YouTube videolarında bu bilgilere denk gelmek zor biraz. Ekran kartı tamiri hem fazla bilgi hem çok yetenek isteyen bir iş onun için dedim anca tamirci bilir detayları.

CW olayı aşırı yüksek FPS'lerde olması lazım. 200 FPS'de falan oluyorsa kartı iade etmek gerekiyor. Mühendislikten çok ucuza kaçmakla ilgili olabilir.

Ayda onlarca kart kurtaran sağlam bir tamirciyse dandik kartı hemen anlar da kendi YouTube videolarında bu bilgilere denk gelmek zor biraz. Ekran kartı tamiri hem fazla bilgi hem çok yetenek isteyen bir iş onun için dedim anca tamirci bilir detayları.

CW olayı aşırı yüksek fpslerde olması lazım. 200FPS'de falan oluyorsa kartı iade etmek gerekiyor. Mühendislikten çok ucuza kaçmakla ilgili olabilir

Her elektronik devreden anlayan ölçüm yapabilen tamir edebilir o kadar gözünde büyütme. Ne cevherler var imkânsızlıktan yok oluyorlar.