NVIDIA kapitalist kardeşim, AMD kart kullanmayı bilmiyorsan burada AMD'de bir sorun göremiyorum. Stuttering sorununu çözmen için Viyana'yı fethetmen lazımdı!

Şaka bir yana artık sorun yaşamadığınıza sevindim, hayırlı olsun. AMD fanboyları da gizli gizli köşede bir yerde bakıyordur bu konuya. Hiçbir markanın fanboyluğunu yapmayın arkadaşlar.

Bu arada stutter edition kartı parçalama videosu ne zaman gelir?
Kartta donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum hocam. Dediğim gibi bazı oyunları gayet sorunsuz oynuyorum. Farklı sistemle de test edip doğrulayacağım.

Şaka bir yana artık sorun yaşamadığınıza sevindim, hayırlı olsun. AMD fanboyları da gizli gizli köşede bir yerde bakıyordur bu konuya. Hiçbir markanın fanboyluğunu yapmayın arkadaşlar.
Körü körüne savunuyorlar ki buna hiç gerek yok. AMD'de sorun yaşadığım için ben NVIDIA fanboyu ilan edildim. Hayatımda bir kere NVIDIA kart almışlığım yok ama anlatamıyorum işte. Sadece kaos çıkartıp linç etmek istiyorlar. Neyse, 3060 Ti'ı 1 ay kadar test edip olumlu olumsuz deneyimimi yazacağım.

Geçmiş olsun hocam. “AMD kartım var, sorun yaşamıyorum” dedikçe sizin yaşadığınız durum gösterildiği için gelip baktım. Gerçekten çileli bir süreç olmuş.

Videodaki sorunlu kartı hazır sistemle birlikte almış olduğunuzu öğrenince hazır sistem işi benim için bir kere daha eksiye gitti. Bu sistemlerin toplu şekilde tray parçalarla kurulduğunu ve problem yaşatma riski olduğunu düşünüyorum.

Ancak donanımsal bir sorun olmadığını da söylüyorsunuz. Kartı kullandıkça zamanla stuttering yaşatmaya başlaması çok ilginç. Birkaç oyunda olmayıp, diğer oyunlarda stutter olması daha da ilginç.

Şahsen NVIDIA/AMD fark etmeksizin iki tarafta da problem yaşamadığım için hala nötr haldeyim. İki tarafın da fanboyluğunu yapmamak en sağlıklısı.

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce açtığım konuda AMD RX 6600 ekran kartlı sistemimde çoğu oyunda stuttering, yani anlık FPS düşüşü/takılma sorunu yaşadığımı paylaşmıştım. Konunun üzerine @Recep Baltaş ile birlikte konuya dair Techolay kanalında bir video da yayınladık. Buradan videoya da ulaşabilirsiniz:

Denemediğim çözüm yolu kalmamasına rağmen sistemimde yaşadığım stuttering sorununu çözememiştim. Ta ki @Recep Baltaş bana test etmem için RTX 3060 Ti gönderene kadar. Evet, tahmin ettiğim gibi sorun AMD ekran kartı. Bütün kanıtlarıyla birlikte inceleyelim.

👉 Öncelikle buradan AMD ekran kartıyla yaptığım testleri izleyin:

🔗 https://drive.google.com/drive/folders/1BfJQ5avLXvBqLPdgKkeyORbbQaCam3QG?usp=drive_link

👉 Daha sonra da aynı oyunlara ait, RTX 3060 Ti ile yapılmış testleri izleyin:

🔗 https://drive.google.com/drive/folders/1ksKzdEU0oroDObDff8q9_1YfRK7laSLQ?usp=drive_link

Testleri izlediyseniz RTX 3060 Ti ile çekilen videoların çok daha stabil olduğunu görebilirsiniz. %1 ve %0.1 değerlerde ciddi derecede iyileşme mevcut. Stuttering sorunu çözülmüş oldu. Sadece Hellblade oyununda videoda da görülen alandaki takılma devam ediyor ancak bunun oyun veya oyun motoru kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Daha önce açtığım konuda ''senin kartın bozuk'' diye linç edilmiştim. Bu konuya da açıklık getireyim. Kartta fiziksel veya donanımsal olarak hiçbir sorun yok. Varsayalım ki kart bozuk olsun. O halde hiçbir oyunu oynayamazdım. Ben çoğu oyunda bu tür sıkıntı yaşasam da bazı oyunlar gayet sorunsuz, akıcı şekilde oynanıyordu. Hatta daha ötesi, sistemi ilk aldığımda bu kadar stuttering yaşanmıyordu.

İnternette, özellikle de Reddit'te, bu sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçerek çözen kullanıcılar mevcut. Onları örnek gösterdiğimde de bazı kullanıcılar inkar etmişlerdi ancak sonuç ortada. Bu bir NVIDIA övme konusu ve fanboyluk konusu değildir arkadaşlar. Ben şu ana kadar 1 tane dahi NVIDIA kart sahibi olmadım da kullanmadım da. Hep AMD satın aldım ve kullandım. Yaşadığım sorunları da dile getirmem gerekiyor ki farkındalık yaratalım. Körü körüne AMD ekran kartı önermektense artısıyla eksisiyle önerelim, objektif olalım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Dostum videoyu izledim. Altına RX 7600 için yorum da yapmıştım hatta ismim Dursun. Oyunlarda çökme yaşıyordum. Eğer denediğin adımları tek tek denediysen XMP / EXPO kapalı iken MPO'yu da kapatmayı deneyebilirsin diyecektim, çökme sorununu öyle çözdüm. Stuttering'i çözmeyebilir. Bir tavsiye sadece. 10'a yakın madde var hepsinin kombinasyonları 2^10 ediyor gerçi ama AMD kullanıyorsun, idare ediver 😂

Mecbur hazır kampanyalıyken RX 6600 almıştım.
Türkiye şartları diyelim. İnsanlar bu kadar AMD övüyor ama RX 6600 ile RTX 3060 aynı para olsa birisi çıkıp AMD almaz. AMD'nin tercih edilmesinin tek nedeni ucuzluk. İnsanlar bakıyor oyun testlerine, rakibiyle benzer FPS ama çok daha ucuz. Yapıştır geç :)

Ben de bu sistemi almadan önce kafamda hazır sistemden ziyade parça parça toplayıp NVIDIA almayı düşünüyordum. Sonra sistem parçaları kağıt üstünde kaliteli olup ucuz olduğu için bu hazır sistemi aldım.

Altına RX 7600 için yorum da yapmıştım hatta ismim Dursun.
Merhaba Dursun, X.M.P kapalı olarak test ettim ancak sonuç değişmedi. Farklı RAM ile de denemiştim bir ara. MPO da etki etmedi. Hatta MPO açıkken AMD'nin bu saçmalığı daha var, yazı yazarken arama çubuklarına falan geldiğimizde imleç de beyaz oluyor ve gözükmüyor. Rehberini de ben yaptım hatta, çare MPO kapatmak. Kart benim sistemimde stabil çalışmıyordu, çözemedim yani. Şu an 3060 Ti ile çok daha stabil gerçekten.

Türkiye şartları diyelim. İnsanlar bu kadar AMD övüyor ama RX 6600 ile RTX 3060 aynı para olsa birisi çıkıp AMD almaz. AMD'nin tercih edilmesinin tek nedeni ucuzluk. İnsanlar bakıyor oyun testlerine, rakibiyle benzer FPS ama çok daha ucuz. Yapıştır geç :)

Ben de bu sistemi almadan önce kafamda hazır sistemden ziyade parça parça toplayıp NVIDIA almayı düşünüyordum. Sonra sistem parçaları kağıt üstünde kaliteli olup ucuz olduğu için bu hazır sistemi aldım.

Merhaba Dursun, X.M.P kapalı olarak test ettim ancak sonuç değişmedi. Farklı RAM ile de denemiştim bir ara. MPO da etki etmedi. Hatta MPO açıkken AMD'nin bu saçmalığı daha var, yazı yazarken arama çubuklarına falan geldiğimizde imleç de beyaz oluyor ve gözükmüyor. Rehberini de ben yaptım hatta, çare MPO kapatmak. Kart benim sistemimde stabil çalışmıyordu, çözemedim yani. Şu an 3060 Ti ile çok daha stabil gerçekten.
Geçmiş olsun anlayamadım valla dostum. Ben MPO kapatarak çözüldü sanmıştım ancak çözülmemiş, en son kesin çözüm oyunu Steam'den yüklemeyi denedim ve -dx11 ile başlattım, random çökme sorunum çözüldü. Umarım sen de çözersin. Benim sorun dx12 ile alakalıymış.