Bence bunun azizliği size oyunu daha akıcı getirdiği için sorunun kaynağının AMD olduğunu sanıyorsunuz. Bence 6600 muadili bir kart ile kıyaslama yapılmalıydı.
Muadil olarak en yakın kart bu vardı. GPU gücüyle pek de ilgisi yok bence. Bugün RTX 4090 ile de stutter yaşayan var. Yani sorun GPU gücü olsa RX 6600 ile COD Ghosts'ta 200+ FPS alıyorum ve takılıyor. 3060 Ti ile de benzer değeri alıyorum, takılmıyor.

Ben yapılması gerekenleri söyledim siz uygularsınız veya uygulamazsınız bilemem.
Ya kardeşim uygulayacağım diyorum, 2.500 TL para verip gidip yeni RAM alacağım. Eğer çözülmezse Vahdettin mi olacaksın yoksa paramı verecek misin sen onu söyle bana. Kaçamak cevaplar verip duruyorsun.

Üçüncü kez soruyorum sana. RTX 4060 da 128 bit, o niye drop yemiyor madem sorun 128 bit olması ve 16 GB RAM ise? Cevap ver artık şu soruya.

Yani sorun GPU gücü olsa RX 6600 ile CoD Ghosts'ta 200+ FPS alıyorum ve takılıyor. 3060 Ti ile de benzer değeri alıyorum, takılmıyor.

Bahsettiğim olay o işte yani şöyle ki 9700X ile 9800X3D 4K da aynı FPS değerlerini veriyor. Fakat %1 ve %0.1 değerleri 9800X3D'nin daha iyi olduğu için oyun akıcılığı daha iyi oluyor. Yani alınan FPS değerleri aynı olabilir. Ancak %1 ve %0.1 değerleri akıcılıkta daha öne çıkıyor. 3060 Ti bu bağlamda daha iyi olduğundan ise oyun akıcı hale geliyor.

@Yasin Alemdağ, hocam 3060 Ti yerine 3060 da taksam arada dağlar kadar fark yok. Yani 100 FPS aldığım oyundan artık 200 FPS almıyorum ki dediğiniz gibi olsun. Ki Recep Baltaş da bana sordu 3070 mi vereyim 3060 mı diye, 3060 dedim ben. Elinde 3060 Ti var mış, onu gönderdi. Dediğim gibi arada devasa fark yok. Burada FPS değeri karşılaştırması yapsam dediğiniz doğru olur ancak ben stabilite karşılaştırdım, isterse 3060 Ti 50 FPS daha düşük olsun umurumda olmaz, stabil çalışıyor.

RX 6600 yerine gidip GTX 1660 Ti falan da taksaydım sorun çözülse çözüldü olacaktı zaten. Olay GPU gücü değil. İşlemci konusu ayrı bir konu zaten.

Sorununuz muhtemelen AMD sürücülerinin NVIDIA sürücülerinden daha fazla işlemci yükü oluşturmasından kaynaklı.

Ben 5800x3D yanında AMD kart kullandığım için koymuyordu fakat yanlış değilsem sizde 5500 vardı.

Arc B580'in de en temel sıkıntısı bu aslında.

@Caner Uncu şu yorumumda söylemiştim. Sıkıntı muhtemelen bu.

@Yasin Alemdağ, hocam 3060 Ti yerine 3060 da taksam arada dağlar kadar fark yok. Yani 100 FPS aldığım oyundan artık 200 FPS almıyorum ki dediğiniz gibi olsun. Ki Recep Baltaş da bana sordu 3070 mi vereyim 3060 mı diye, 3060 dedim ben. Elinde 3060 Ti var mış, onu gönderdi. Dediğim gibi arada devasa fark yok. Burada FPS değeri karşılaştırması yapsam dediğiniz doğru olur ancak ben stabilite karşılaştırdım, isterse 3060 Ti 50 FPS daha düşük olsun umurumda olmaz, stabil çalışıyor.

Yanlış anladınız hocam alınan % değerleri aynı olsa ancak AMD tarafında stuttering olsa dediğinizi canı gönülden kabul ederim. Bu yanılgıya kendim düştüğümden örnek verdim. Ben 5600X'den 5700X3D'ye geçsem ne olacak FPS 5 - 10 artacak diyordum ama bir baktım ki oyun akıyor ya FPS aynı sonra kıyaslamalarını yaptım. Sistemimin aynısını arkadaşıma toplamıştık sadece PSU farklıydı (bende Sharkoon onda Thermaltake vardı). İnanır mısın ben 500 aldığım yerde o 470 480 alıyordu ama %lere bir bakıyorum ki o 50'lerde ben 100'lerde aynı benchmarkta onun PC bana kasıyormuş gibi geliyordu o da bunu fark etti şaşırdık yani. Ha şu da var ben stuttering sorunu hiç yaşamadım belki canlı canlı yaşasam olay daha farkı olabilir. Ancak ben akıcılığın bundan dolayı olduğunu söylemek istedim.

Bunu en güzel nasıl çözersiniz biliyor musunuz RAM Bit MİT hikaye. Siz 6600'den daha iyi bir AMD kart ile test edin. Bence sorun kökünden gidecek.

Trabzon'da olsan yeminle benim 9070XT'yi verirdim :D. Çok merak ettim çünkü.

@Caner Uncu

Kardeşim, kem küm, sana, sen, paramı verecek misin? ( Vahdettin ) Yapay zeka ile yazıyor diyorsun.

Caner, sen okulunu biterememişsin CANER.

Ben saygı içinde konusuyorum demek sanada böyle konuşmam gerekiyor.

Ne kadar kötü dimi.

@UNTETHERED, açık ve net. Az sonra 2500 TL para verip RAM alacağım. Eğer sorun çözülmezse bana ne cevap vereceksin? Bak ben sana diyorum ki: Eğer bu sorun 32 GB RAM alınca çözülsün, sana namusum, şerefim üzerine yemin ederim ki bu sistemi sana yeni RAM ile hediye ederim. Sen eğer sorun çözülmez ise RAM masrafımı karşılayacak mısın yoksa sorun çözülmedi dersem konuyu bırakıp gidecek misin? Bana net ol.

Ben de 5700x3D gibi 5500'den daha iyi bir işlemci ile sorunun çözüleceği kanaatindeyim.
RX 6600 gibi bir kart için 13.000 TL para verip 5700X3D alamam kusura bakmayın. Mantık dışı geliyor bu bana. Eğer R5 5500, RX 6600 gibi giriş segment karta yetemeyecekse o zaman RTX 5090'ı ne ile besleyecek bu insanlar hocam? Bana 13.000 TL para harca sorunu düzelt diyorsunuz. Bilgisayarın değeri o kadar zaten. O zaman gider 50.000 liraya yeni sistem alırım ben.

Ki @5008 de 5600G kullanıyor RX 6600 ile. 5600G ile de R5 5500 nereden baksanız yakın seviyede. O drop yemiyor.