Anladım hocam, teşekkür ederim tavsiye içinKesinlikle öyle. Ben alın diye söylemiyorum. Mevzunun AMD sürücülerinin işlemciye gereksiz yük bindirmesinden kaynaklandığını, normalde sorun yaratmaması gereken bir işlemciyi sorun kaynağı haline getirdiğini söylemek istedim.
Detaylar
Kim cevapladı?alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Sorunun ram kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz doğru ram sonlara doğru yaklaştıkça takılmalar yaşarsınız ama @Caner Uncu her oyunda sürekli stutter sorunu yaşıyor. Mesela ben de 16GB ram'de RX6600 ve RTX 3070 kullandım. İkisi de aynıydı. Mesela marvel rivals oyununda ram kullanımım 15GB'e yaklaştığı zaman takılmalar başlıyor ama bu takılmalar da @Caner Uncu yaşadığı gibi değil arada ufak micro stutterler yiyor ama çok rahatsız da etmiyor.. İki kart için de discord vb. arka plan uygulamalarını kapatıp 13GB'e düşürünce ram kullanımını takılma olmadan rahat oynayabiliyor.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Anladım hocam, teşekkür ederim tavsiye içinBakalım ileride CPU yükseltme şansım olursa o şekilde de deneriz. En azından şu anlık 3060 Ti ile daha stabil gidiyor.
Hocam İstanbul'da mı ikamet ediyorsunuz.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
İşlemci yükseltmenizde stutter sorununuza çözüm olmaz hocam. Ben RX6600'ü R5 4650G ile kullandım ilk başta. Onda bile oyunlarda takılma sorunu yoktu. Sadece Valorant gibi oyunlarda fps düşüktü. O da işlemci ile alakalı.
Hayır hocam.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Arkadaşım istanbulda'ydı onun 5600X'i size göndertecektim
Soru: RTX 4060 8 GB 128 Bit ile 16 GB RAM kullananlar neden sorun yaşamıyor?İstersen bu muhabbetimize son verelim çünkü hitap şekliniz normal değil.
Cevap: ...
Soru: 2.500 TL para verip RAM alacağım, eğer sorunum çözülmezse RAM'in parasını verecek misiniz?
Cevap: Hitabın yanlış, tavrınız yanlış, (yapay zeka)
Böyle bir yere varamayız. Sen bana RAM al, ben sana PC hediye edeyim. Daha ne yapayım hoca?
Sağ olun hocam, düşünmeniz yeter. Bir ara yükseltince paylaşırım sonuçları.Arkadaşım İstanbul'daydı, onun 5600X'i size göndertecektim. Çorum'da tanış yok maalesef.
@Caner Uncu, ben de 32 GB RAM ile sorunun düzeleceğine inanmıyorum. Sadece denendikten sonra işe yarayıp yaramadığını görmek istemiştim. Hani bunlar diyor ya parçalarda sıkıntı var kart sağlam bu argümanın boşa çıkmasını istedim.
Düzelmez zaten hocam. Arkadaş kalitesiz bir yapay zeka bulup oraya yazmış, yapay zeka da ne saçmaladıysa buraya yapıştırıyor. Mantıksız olmasına rağmen deneyeceğim diyorum. Gidip şimdi ben cebimden 2.500 lira para verip 32 GB RAM alayım hadi. Eve geldim, taktım ve sorun düzelmedi. Ben buraya yazacağım, bu çocuk cevap bile veremeden hesabı kapatıp gidecek. Onun için güzel de teklif sundum: RAM paramı karşılasın, ben de canlı yayında test edeyim. Eğer sorun çıkmazsa bilgisayarı paketleyip evine kadar götürür hediye ederim. Herkes de şahidim. Yok kart 128 bit diyor, yok 16 GB yetmez diyor. E diyorum RTX 4060 da 128 bit. 4 kez yazdım bak, hiçbirinde cevap veremedi. Yapay zeka hata verdi herhalde.@Caner Uncu, ben de 32 GB RAM ile sorunun düzeleceğine inanmıyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce açtığım konuda AMD RX 6600 ekran kartlı sistemimde çoğu oyunda stuttering, yani anlık FPS düşüşü/takılma sorunu yaşadığımı paylaşmıştım. Konunun üzerine @Recep Baltaş ile birlikte konuya dair Techolay kanalında bir video da yayınladık. Buradan videoya da ulaşabilirsiniz:
Denemediğim çözüm yolu kalmamasına rağmen sistemimde yaşadığım stuttering sorununu çözememiştim. Ta ki @Recep Baltaş bana test etmem için RTX 3060 Ti gönderene kadar. Evet, tahmin ettiğim gibi sorun AMD ekran kartı. Bütün kanıtlarıyla birlikte inceleyelim.
Öncelikle buradan AMD ekran kartıyla yaptığım testleri izleyin:
https://drive.google.com/drive/folders/1BfJQ5avLXvBqLPdgKkeyORbbQaCam3QG?usp=drive_link
Daha sonra da aynı oyunlara ait, RTX 3060 Ti ile yapılmış testleri izleyin:
https://drive.google.com/drive/folders/1ksKzdEU0oroDObDff8q9_1YfRK7laSLQ?usp=drive_link
Testleri izlediyseniz RTX 3060 Ti ile çekilen videoların çok daha stabil olduğunu görebilirsiniz. %1 ve %0.1 değerlerde ciddi derecede iyileşme mevcut. Stuttering sorunu çözülmüş oldu. Sadece Hellblade oyununda videoda da görülen alandaki takılma devam ediyor ancak bunun oyun veya oyun motoru kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Daha önce açtığım konuda ''senin kartın bozuk'' diye linç edilmiştim. Bu konuya da açıklık getireyim. Kartta fiziksel veya donanımsal olarak hiçbir sorun yok. Varsayalım ki kart bozuk olsun. O halde hiçbir oyunu oynayamazdım. Ben çoğu oyunda bu tür sıkıntı yaşasam da bazı oyunlar gayet sorunsuz, akıcı şekilde oynanıyordu. Hatta daha ötesi, sistemi ilk aldığımda bu kadar stuttering yaşanmıyordu.
İnternette, özellikle de Reddit'te, bu sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçerek çözen kullanıcılar mevcut. Onları örnek gösterdiğimde de bazı kullanıcılar inkar etmişlerdi ancak sonuç ortada. Bu bir NVIDIA övme konusu ve fanboyluk konusu değildir arkadaşlar. Ben şu ana kadar 1 tane dahi NVIDIA kart sahibi olmadım da kullanmadım da. Hep AMD satın aldım ve kullandım. Yaşadığım sorunları da dile getirmem gerekiyor ki farkındalık yaratalım. Körü körüne AMD ekran kartı önermektense artısıyla eksisiyle önerelim, objektif olalım.
Okuduğunuz için teşekkür edec
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce açtığım konuda AMD RX 6600 ekran kartlı sistemimde çoğu oyunda stuttering, yani anlık FPS düşüşü/takılma sorunu yaşadığımı paylaşmıştım. Konunun üzerine @Recep Baltaş ile birlikte konuya dair Techolay kanalında bir video da yayınladık. Buradan videoya da ulaşabilirsiniz:
Denemediğim çözüm yolu kalmamasına rağmen sistemimde yaşadığım stuttering sorununu çözememiştim. Ta ki @Recep Baltaş bana test etmem için RTX 3060 Ti gönderene kadar. Evet, tahmin ettiğim gibi sorun AMD ekran kartı. Bütün kanıtlarıyla birlikte inceleyelim.
Öncelikle buradan AMD ekran kartıyla yaptığım testleri izleyin:
https://drive.google.com/drive/folders/1BfJQ5avLXvBqLPdgKkeyORbbQaCam3QG?usp=drive_link
Daha sonra da aynı oyunlara ait, RTX 3060 Ti ile yapılmış testleri izleyin:
https://drive.google.com/drive/folders/1ksKzdEU0oroDObDff8q9_1YfRK7laSLQ?usp=drive_link
Testleri izlediyseniz RTX 3060 Ti ile çekilen videoların çok daha stabil olduğunu görebilirsiniz. %1 ve %0.1 değerlerde ciddi derecede iyileşme mevcut. Stuttering sorunu çözülmüş oldu. Sadece Hellblade oyununda videoda da görülen alandaki takılma devam ediyor ancak bunun oyun veya oyun motoru kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Daha önce açtığım konuda ''senin kartın bozuk'' diye linç edilmiştim. Bu konuya da açıklık getireyim. Kartta fiziksel veya donanımsal olarak hiçbir sorun yok. Varsayalım ki kart bozuk olsun. O halde hiçbir oyunu oynayamazdım. Ben çoğu oyunda bu tür sıkıntı yaşasam da bazı oyunlar gayet sorunsuz, akıcı şekilde oynanıyordu. Hatta daha ötesi, sistemi ilk aldığımda bu kadar stuttering yaşanmıyordu.
İnternette, özellikle de Reddit'te, bu sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçerek çözen kullanıcılar mevcut. Onları örnek gösterdiğimde de bazı kullanıcılar inkar etmişlerdi ancak sonuç ortada. Bu bir NVIDIA övme konusu ve fanboyluk konusu değildir arkadaşlar. Ben şu ana kadar 1 tane dahi NVIDIA kart sahibi olmadım da kullanmadım da. Hep AMD satın aldım ve kullandım. Yaşadığım sorunları da dile getirmem gerekiyor ki farkındalık yaratalım. Körü körüne AMD ekran kartı önermektense artısıyla eksisiyle önerelim, objektif olalım.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
caner bey sizinle aynı durumu yaşayan birisiyim daha doğrusu birisiydim .bende aynı sorunu 3 yıldır yaşıyordum bilmiyorum belki sizde durum farklıdır ama ben sorunumu bugün çözdüm.videonuzu izledim ,dedim belki bu yöntemi denemiştir baktım listeye denememişsiniz bende hesap açıp size yardımcı olmak istedim.sorunumun kaynağı tpm idi tpm i kapatır kapatmaz stuttering sıkıntılarımın hepsi gitti resmen pc yeniden doğudu tpm i kapatmak bende işe yaradı eğer denemediyseniz deneyebilirsiniz.diyeceklerim bu kadar inşallah işe yarar.
Yeni konular
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-
-
-