Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yakın zamanda arkadaşımdan 2. el bir ekran kartı aldım. Onda sorunsuz çalışıyordu; ancak sistemime takınca ağır oyunlarda ve yük altında belli bir süre sonra sistem kendini kapatıyor.

Stres testinde stabil çalışsa da, Alt+Tab yaptığımda sistem kendini kapatıyor.

Ekran kartı stres testinde %100 kullanıma ulaşmıyor; %98 civarında geziyor, bazen %95'e iniyor. GPU sıcaklığı 82°C'yi geçmiyor.

Güç kaynağını değiştirdim; sorun devam ediyor.

Sistemim:

• Gigabyte B550M anakart
  • 2x8 GB 3600 MHz G.Skill RAM
  • Ryzen 5 5600 CPU
  • RX 6600 XT GPU
  • Enermax MaxPro III 600W PSU

Çözüm
Arkadaşım aynı sistemi 500 watt PSU ile kullanıyordu sorun yaşamıyordu ben de güç kaynağından şüpheleniyordum o yüzden yeni güç kaynağı aldım alalı daha 1 hafta olmadı güç kaynağından olduğundan emin miyiz? OCCT ile Power testi sırasında sistem kendini kapatıyor.

Karta bakım yap. Hotspot çok yüksek PSU'luk bir durum yok 400W PSU bile besler o kartı.
Arkadaşım aynı sistemi 500 watt PSU ile kullanıyordu sorun yaşamıyordu ben de güç kaynağından şüpheleniyordum o yüzden yeni güç kaynağı aldım alalı daha 1 hafta olmadı güç kaynağından olduğundan emin miyiz? OCCT ile Power testi sırasında sistem kendini kapatıyor.

Hayır yüksek ihtimalle sorun GPU'da. Bakım yap. 110 derece hotspot çok çok fazla.

Sorun PSU kaynaklı değil, sıcaklık kaynaklı.

Karta bakım yap. Hotspot çok yüksek PSU'luk bir durum yok 400W PSU bile besler o kartı.

Çözüm

Sistem komple mi kapanıyor? Ekran siyah oluyor sistem çalışmaya devam mı ediyor?

Sorunun hotspot kaynaklı olduğunu anlamamız için MSI afterburner uygulamasından güç limitini bayağı düşürün öyle oyuna girip 15 dakika test edin. Eğer oyundan atılma olmazsa sorun PSU kaynaklı.

Güç limiti düşünce doğal olarak hotspot sıcaklığı da düşecek.

Bu arada sadece hotspot değil GPU temp de çok yüksek. Normal aralık sayılsa bile bu kartlar bu kadar sıcak çalışmamalı ve GPU hotspot arası fark bu kadar olmamalı, mesela benim 6600 54'e 72 derecede çalışıyordu stres testlerinde dahi. Kartın bakım zamanı gelmiş kısaca. Arkadaşının sorun yaşamaması kasasının daha iyi hava akışına sahip olmasından kaynaklanıyor olabilir.