21261

Çalışkan
Merhaba. 1080P'de oyun oynuyorum ve high-Ultra ayarlar için daha fazla VRAM ihtiyacım oluyor. God of War, Resident Evil 4 remake gibi tamamen hikayeli oyunlar oynuyorum.
Elimde ASUS ROG STRIX RX 6650 XT var ve bunu elden çıkarıp, yerine sıfır RTX3060 alsam gerçekten o VRAM için, kas gücü kaybettiğime değer mi? High-Ultra ayarlarda 60FPS'de RX 6650 XT gibi rahat oynatır mı? Oyunlarda asla FSR, Ray Tracing açmıyorum saf görüntü ile oynuyorum.

2 yıl daha bu sistemi kullanacağım yani 1080P'den devam. Bu yüzden sıfır almak istiyorum.

İşlemcim i3 12100F bu nedenle RX6700, 7700 alamıyorum 1080P'de beslemeyecek çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1080P'de oyun oynuyorum ve high-Ultra ayarlar için daha fazla VRAM ihtiyacım oluyor. God of War, Resident Evil 4 remake gibi tamamen hikayeli oyunlar oynuyorum.
Elimde ASUS ROG STRIX RX 6650 XT var ve bunu elden çıkarıp, yerine sıfır RTX3060 alsam gerçekten o VRAM için, kas gücü kaybettiğime değer mi? High-Ultra ayarlarda 60FPS'de RX 6650 XT gibi rahat oynatır mı? Oyunlarda asla FSR, Ray Tracing açmıyorum saf görüntü ile oynuyorum.

2 yıl daha bu sistemi kullanacağım yani 1080P'den devam. Bu yüzden sıfır almak istiyorum.

İşlemcim i3 12100F bu nedenle RX6700, 7700 alamıyorum 1080P'de beslemeyecek çünkü.

Değmez, minimum 6700XT'ye geçmen lazım fark edilir bir fark görmek için.

Değmez. Para biriktir hem işlemci hem de GPU yükselt.
Geçilmez. İki kartta hemen hemen aynı güçlere sahip. Hatta 6650 XT biraz daha güçlü. RX 6650 XT ile devam edin. @Ehwenisher'in dediği gibi para biriktirip hem işlemci hem de GPU'yu yükseltebilirsiniz.
Beslesin beslemesin geçeceksen 6700 XT'ye veya 7700 XT'ye geç. Bu arada yapabileceğin en büyük yanlış bu kartlardan herhangi birini sıfır almaktır.
Değmez, minimum 6700XT'ye geçmen lazım fark edilir bir fark görmek için.
Tamam teşekkür ediyorum. Olmazsa ikinci el bi 6700xt bakayım temizinden. 2 yıl götürse yeter zaten sonra sıfır bi sistem toplarım. 4K TV var evde bağlayıp 2K oyun oynamak istiyorum bakalım 2K'da görüntü nasıl olacak hiç denemedim. Eldeki ekran kartı 2K 60FPS oynatır mı acaba ?

Tamam teşekkür ediyorum. Olmazsa ikinci el bi 6700xt bakayım temizinden. 2 yıl götürse yeter zaten sonra sıfır bi sistem toplarım. 4K TV var evde bağlayıp 2K oyun oynamak istiyorum bakalım 2K'da görüntü nasıl olacak hiç denemedim. Eldeki ekran kartı 2K 60FPS oynatır mı acaba ?

Gördüğüm kadarıyla FSR ile dahi savaş sahnelerinde yer yer 50 FPS civarına düşüyor. Ayar düşürürsen stabil 60 FPS oynanabilir 6650 XT ile. 6700 XT çok daha iyi olur o konuda çünkü God of War'da VRAM 8000+ MB görüyor 6650 XT ile.

Gördüğüm kadarıyla FSR ile dahi savaş sahnelerinde yer yer 50 FPS civarına düşüyor. Ayar düşürürsen stabil 60 FPS oynanabilir 6650 XT ile. 6700 XT çok daha iyi olur o konuda çünkü God of War'da VRAM 8000+ MB görüyor 6650 XT ile
Teşekkür ederim yardımınız için. Çare yine 6700xt olacak sanırım :)

Hocam ben olsam yapacağım şeyi söyleyeyim, sistemi biraz daha idare etmesi için, anakart buna müsait bir anakartsa RAM işlemci ekran kartını bir miktar OC yaparım idare etmesi için, sonrasında para biriktirip ikinci elden i5 12400F + RTX 3070 ikilisine geçerim, ikinci elden kendi donanımlarınızı satıp bu ikisine geçmek aşırı masraflı olmayacaktır, bu süreçte de OC'den aldığınız ufak FPS artışıyla biraz daha idare edersiniz.