RX 6650 XT'den RX 9060 XT'ye geçilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 21261
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 318
  • Etiketler Etiketler
    geçilir mi

21261

Çalışkan
Merhaba.

Elimde RX 6650 XT'nin ASUS ROG STRIX modeli var. Soğutma olarak inanılmaz iyi bir kart ve 2.5 yıllık olmasına rağmen harika bir performansı var. 2K sisteme geçiş yapmak istedim monitör ve işlemci değiştirdim. İşlemci olarak i5 14400F aldım. Kartı 2 oyunda test ettim 2K'da şu anlık, Resident Evil 4 remake (optimize ayarlar, birkaç ayar dışında high-Ultra) bilen bilir. Resident Evil 4 FurMark testi gibi oyundur. Diğer oyun ise Uncharted Legacy of thieves Collection (Ultra ayarlar). Sonuçlara çok şaşırdım. İki oyunda da 70 FPS'nin altına hiç düşmedim (ortalama aralık 75-95). Sıcaklıklarda ise GPU maksimum 65, hotspot maksimum 88 görüyor.

2K'da işlemci kaynaklı mı bu kadar performans alıyorum bu karttan, yoksa gerçekten hâlâ yeterli mi bilmiyorum ama grafik takıntılı olduğum için VRAM'e biraz önem veriyorum. S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl, Alan Wake2 gibi ağır oyunlar oynamıyorum zaten. En ağır oynayacağım oyun God of War: Ragnarok olur onu da optimize ederek oynarım.
RX 9060 XT alıp almamak konusunda kararsızım, eğer ki RX 9060 XT ile 2K'da +30-40 FPS farklar alacaksam almak isterim. Başlı başına sebebim VRAM olacaktır fakat SAF KAS GÜCÜNDE yakın performans alacaksam hiç geçmeyeceğim.

RX 9060 XT'yi 2K'da kullanan arkadaşların yorumlarından yardım almak isterim. Oyun testlerindeki verilere güvenemiyorum, zira RX 6650 XT, 2K'da görülenden çok çok daha iyi performans verdi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K çözünürlükte 2 kat FPS artışına kadar gidiyor. Örneğin AC: Mirage baz alalım 2K'da 6650XT 60 FPS civarı verirken 9060 XT 16 GB 100-110 FPS veriyor çoğu oyunda bu orantı eşit sayılabilir. Ortalama %30-50 arası daha performanslı VRAM artısı da çok büyük geçebilirsiniz kesinlikle memnun edecektir.

Geçilir 9060 XT 6800 (XT olmayan) ile eşit gibi.

Sicakliklar konusunda titiz birisiniz sanirsam. 9060 XT'de tercihinizi Samsung VRAM kullanan modellerden yapin derim o halde. Pulse gibi modeller ornek verilebilir bunlara.

Bunun disinda neredeyse 7700 XT gibi bir kart. Tabii belirli noktalarda 7700 XT'nin daha onunde. RT performansi ve FSR 4 gibi konular ornegin.

Kas gucu farki zaten var ancak en buyuk farki VRAM'de hissedersiniz. RE4 gibi oyunlarda texture kalitesi ayarini rahatlikla kokleyebiliyor olmaniz gerek 9060 XT 16GB ile ornegin. 6650 XT'nin cektigi gucle hem daha guclu, hem daha fazla VRAM'i olan, hem de FSR 4 gibi avantajlari olan bir GPU aliyorsunuz. Gayet mantikli bir upgrade.

Fiyat artislari konusunda da 90xx GPU'lar GDDR6 bellek kullandigi icin fiyat artisi biraz gec de olsa gelecektir muhtemelen. Eli cabuk tutmakta fayda var.

Hocam ben ayni kartla 1080p çözünürlükte bile sırf VRAM dolmasın diye ayar düşüyorum siz nasıl 2K rahat oynuyorsunuz?
Hocam optimizasyon ayarları yapıldığı zaman yani vram'e gereksiz yere abanıp da görüntüde fark olmayan ayarları optimize ettikten sonra rahat oynatıyor. Dedim ya zaten şaşırdım ben de bu duruma.

9060XT, 7700XT ile yarışıyor sanırım kas gücü konusunda.
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Elimdeki modeli ilerleyen zamanlarda 7-8 binden satabilirsem eğer, üzerine de ekleyip sıfır sapphire pulse modelini almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…