@20424 hocam APU işlemcili laptop için de olur mu bunlar?
MOSFET'ler için kullanacaksanız olur ama onunda kalınlığını bilmek lazım, cihaz modeli ne?
Termal pad olmayabilir o cihazda.
Son düzenleme:
@20424 hocam APU işlemcili laptop için de olur mu bunlar?
4500U hocam işlemci. İşlemci için kullanacağım, mosfetlere gerek yok. sadece word ve excell işi yapıyorum cihazda.MOSFET'ler için kullanacaksanız olur ama onunda kalınlığını bilmek lazım, cihaz modeli ne?
Termal pad olmayabilir o cihazda.
4500U hocam işlemci. İşlemci için kullanacağım, mosfetlere gerek yok. Sadece Word ve Excel işi yapıyorum cihazda.
Hocam termal pad sıcaklığım, hotspot sıcaklıklarımı düşürür değil mi? Montaj da bir problem yaşamam ama hala hangi termal padi alacağım konusunda kararsızım.İşlemci için bunlar olmaz, bunlar VRAM ve MOSFET'ler için kalın padler, siz faz değişimli termal pad kullanabilirsiniz, Thermalright heilos veya PTM7950 gibi.
Aslında o cihaz için normal termal macunda kullanılabilir, aşırı ısınma sorunu olan bir haz değil, pumpout sorunu az olan bir macun olmalı.
Hocam bu durumu önceden yapmayıp, sonrasında yapması neden kaynaklı?@ahlatgem, termal padin hotspot sıcaklığına etkisi olmaz, o VRAM ve mosfetlerin soğumasına yardımcı olur, hotspot düşürmek istiyorsanız yukarıda önerdiğim faz değişimli termal pad macunlardan çipe uygulamanız lazım.
Hocam bundan 8-9 ay önce bir problem yoktu. Vram ve Vrm ler daha iyi durumdaydı. Hep MX-6 kullandım. Reddit de olsun, bazı forumlarda olsun, VRM ve VRAM termal padlerini değiştirerek, daha iyi hotspot sıcaklıklarına ulaşanları gördüm. Yukarı da anlattığınız şekilde uygulayanlar daha çok cpu iyileşme görmüşler, gpu için önermeyenler de varHotspot sıcaklığının artmasından bahsediyorsanız macun uygun değilse yapar, fabrika macunu artık özelliğini yitirdiyse yapar.
Hocam macun bakımından ne önerirsiniz? Faz değişkenli pad mi alayım? Fark eder mi sıcaklık?MX6 GPU için uygun bir macun değil, kısa sürede pumpout yapar hotspot sıcaklığı artmaya başlar, padlerin hotspot sıcaklığına bir etkisi olmaz, çünkü bağlantıları yok.