samet458

Çalışkan
CS 2 ve Valorant'ta bu hatayı alıyorum. Forza oyununda olmuyor. Oyuna girince yırtılma gibi şeyler oluyor. Bu neden oluyor anlamadım. Ekran kartı driverı güncel. Bu konu hakkında fikri olan veya sorunun ne olduğunu bilen var mı?

PC bileşenleri.
• İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
• Anakart: Gigabyte B450 S2H.
• Ekran kartı: Sapphire RX 6700 10GB 160-BIT
• RAM: Goodram IRDM X (2*8) 16 GB 3200MHz.
• Depolama: MLD M300 500GB M.2 NVMe.
• Kasa: Corsair SPEC-05
• PSU: Corsair 650W 80+

1754381424748.webp

Windows 10 değil mi?

Eğer ekran kartı sürücün güncel değil ise https://www.amd.com/en/support/down...radeon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6700.html bunu kur Valorant için driver yayınlanmış bu sürümde (25.8.1). Eski sürücüyü DDU ile kaldırmayı unutma.

Eki Görüntüle 170215

Windows 10 değil mi?

Eğer ekran kartı sürücün güncel değil ise https://www.amd.com/en/support/down...radeon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6700.html bunu kur Valorant için driver yayınlanmış bu sürümde (25.8.1). Eski sürücüyü DDU ile kaldırmayı unutma.
Yeni gelen sürümü kurdum ama düzelmedi. Sorun ekran kartında değil zaten çünkü AMD ekran kartını söküp NVIDIA ekran kartı taktım sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında sorun yok diyorsan eğer, RAM'leri Memtest ile test et.

Ekran kartında sorun yok diyorsan eğer, RAM'leri Memtest ile test et.

WhatsApp Görsel 2025-08-06 saat 15.06.21_0d5c350b.webp

RAM'erde de sorun yok. Sadece hızları 2666'ya düşmüş.

RAM ve ekran kartı sağlam diyorsun o zaman sırada PSU, anakart ve işlemci var. Çevrende bilgisayarcı varsa bu 3 parçayı kendisinde olan sağlam bir sistemde ya da farklı parçalar ile test etmesi lazım.

Konudan bağımsız yukarıdaki mesajlarda F67g sürüm BIOS kullandığını gördüm. Bu BIOS sürümü Beta bir BIOS, Beta olmayan daha güncel bir BIOS'a geçmeni öneririm. Sonunda küçük harf bulunan Gigabyte BIOS'ları, Beta olduğu anlamına gelir.

Bunun dışında yırtılmaların temel sebebi ekran kartı - monitör arasındaki V-SYNC veya G-SYNC kaynaklı. Zaten sorun yaşadığın ve yaşamadığın oyunlar arasında da direkt bunu söyleyebileceğim şekilde FPS farklılıkları var. Forza'da olmamasının sebebi çok yüksek FPS değerleri almıyor oluşun Valorant ve CS2'ye kıyasla. G-SYNC / FreeSync aktif mi? Aktif ise ek olarak oyun içi ayarlardan V-SYNC aktif etmeyi de dene.

Konudan bağımsız yukarıdaki mesajlarda F67g sürüm BIOS kullandığını gördüm. Bu BIOS sürümü Beta bir BIOS, Beta olmayan daha güncel bir BIOS'a geçmeni öneririm. Sonunda küçük harf bulunan Gigabyte BIOS'ları, Beta olduğu anlamına gelir.

Bunun dışında yırtılmaların temel sebebi ekran kartı - monitör arasındaki V-SYNC veya G-SYNC kaynaklı. Zaten sorun yaşadığın ve yaşamadığın oyunlar arasında da direkt bunu söyleyebileceğim şekilde FPS farklılıkları var. Forza'da olmamasının sebebi çok yüksek FPS değerleri almıyor oluşun Valorant ve CS2'ye kıyasla. G-SYNC / FreeSync aktif mi? Aktif ise ek olarak oyun içi ayarlardan V-SYNC aktif etmeyi de dene.
F67g sürümünü f66 ile değiştirdim. FreeSync açık. Valoranta girip V-SYNC i açınca herhangi bir düzelme olmuyor. Birde amd ekran kartını çıkarıp nvidia ekran karını takmıştım. ekran kartı 1050 ti yani valoranta ve cs de fazla fps vermemesine rağmen görüntü yırtılmaları oluyordu. Düşük fps ler almama rağmen sorun devam ediyordu.

CS 2 ve Valorant'ta bu hatayı alıyorum. Forza oyununda olmuyor. Oyuna girince yırtılma gibi şeyler oluyor. Bu neden oluyor anlamadım. Ekran kartı driverı güncel. Bu konu hakkında fikri olan veya sorunun ne olduğunu bilen var mı?

PC bileşenleri.

@Recep Baltaş bu sorunun çözümü hakkında bir fikriniz var mı ?

PC bileşenleri.

Arkadaşlar sorun işlemcideymiş. Başka bir işlemci taktım ve sorun düzeldi. Büyük ihtimalle kasanın içi uzun süre sıcak kaldığı için işlemci bozuldu. Sadece 3 fan kullanarak sistemi 3 yıl boyunca çalıştırdım.

Son düzenleme: