Sıcaklıklar normal ama aniden kapanma normal değil.

Katılıyorum. OCCT ile VRAM tarzı testlerde yapılmalı.

Hocam tek kablodan bağladım ondan olabilir mi?
Eki Görüntüle 206084

Tek kablodan çıkan (daisy chain) PCI'e kablosu kullanıyorsan bende şu an 6700 XT ile aynısını yapıyorum bir sorun yaşamadım he tabii ideali ayrı güç hatları deniyor.

Çift kablo var mı bilmiyorum varsa koymuşlardır diye düşünüyorum hazır sistem olarak geldiği için açıp bakma işide zor hocam.

Tamam kartta sorun yokmuş driver yüzünden sıkıntı çıkıyormuş.

1764357003794.webp

Son düzenleme:
Çift kablo var mı bilmiyorum varsa koymuşlardır diye düşünüyorum hazır sistem olarak geldiği için açıp bakma işide zor hocam.

Tamam kartta sorun yokmuş driver yüzünden sıkıntı çıkıyormuş.

Eki Görüntüle 206123

Sen yine de TriXX üzerinden performans BIOS'una geçiş yap.
Şayet kartın 72 derece olmasının sebebi 1000RPM'de çalışmadı, bu kartlar normal şartlarda 1500rpm civarında çalışıyor. Kartın sol üst köşesinde böyle bir Switch var bilgisayarı kapatıp bunu diğer tarafa çevirsen de olur, TriXX yazılımını indirip performance BIOS'una geçirsen de olur. Sıcaklıklar ona göre olacak olur.

İstersen amd yazılımından fanı 1300rpm'e falan çek.

1764362415048.webp

Sen yine de TriXX üzerinden performans BIOS'una geçiş yap.
Şayet kartın 72 derece olmasının sebebi 1000RPM'de çalışmadı, bu kartlar normal şartlarda 1500RPM civarında çalışıyor. Kartın sol üst köşesinde böyle bir Switch var bilgisayarı kapatıp bunu diğer tarafa çevirsen de olur, TriXX yazılımını indirip performance BIOS'una geçirsen de olur. Sıcaklıklar ona göre olacak olur.

İstersen AMD yazılımından fanı 1300RPM'e falan çek.

Eki Görüntüle 206180

Hocam dediğinizi dün yaptım %32 fan hızına çıktı Max daha fazla güç çekti sıcaklılar değişmedi TriXX de.

Sizce undervolt yapmak mantıklı mı?

Son düzenleme:
Hocam dediğinizi dün yaptım %32 fan hızına çıktı Max daha fazla güç çekti sıcaklılar değişmedi TriXX de.

Sizce undervolt yapmak mantıklı mı?

Fanı sabit 1500RPM olacak şekle çevir. UV gereksiz.

1764403326798.webp

Radeon ayarlarından performans/ayarlanıyor/fan ayarı/ fan hızı - sıcaklık/ aşağıdan fan hızını yüzdesel olarak değiştir.

Mesela 50 dereceden sonra %30 ise onu 40/45 yap 1500/1800rpm civarına çıkacaktır.

Son düzenleme: