@Genzonzi
O sokette herhangi bir yükseltmeyi mantıklı bulmuyorum, yükseltilecekse AM5'e geçilmeli, sadece işlemcinizi takaslarsınız uyguna gelir o olabilir.
AM5 düşünün, o soketten hayır gelmez.
O kısmında tamamım hocam, dediğinizi artık o kadar çok okudum ki forumlarda ölü soket muhabbetinde hemfikirim. Benim olayım tamamen şu. Benim ekran kartı değiştirmeyeceğimi düşünün ( değiştirmeyi düşünüyorum ama bütçeyle alakalı gecikebilir, belki hiç olmayabilir hayat bu ) zengin biri değilim ortalamayım, önceliklerim var o yüzden bilgisayarı ha diyince alamıyorum. Ekran kartı değiştirmeyeceğim durumda, 14600KF'e yükseltip, bir kule tipiyle 10.000 TL'ye yaptığım bu güncelleme, bu denklemde iyi bir katkı sağlar mı ? Lakin ülkemizin durumu ortada, 2 sene sonra da 14600KF'e alıcı bulabileceğimden eminim. AM5 geçersem de 9700X - 7800X3D - 9800X3D 3'lüsünden brine geçeceğim. Sizden ricam, aktif bir oyuncu olmadığımı, hobi amaçlı, Lol Tft pubg vs gibi oyunlar oynadığımı düşünerek, sizlerin fikirlerini duymak isterim. (Hikayeli oyunlar oynayamıyorum ne kadar denesem de, kaldı ki PS5 sahibiyim gerekirse oradan oynarım.)
Senaryo 1 : 10.000 TL'ye, mevcut sisteme 14600KF + Pearless Assassin ekleme yapmak
Senaryo 2 : 9700X'e yönelip, sistemi DDR5'e yükseltmek (Sanırım burada da 25K tutacaktır)
Ram + işlemci + anakart + kule tipi soğutucu.
Önereceğiniz senaryo biliyorum ki 2 olacak ama sadece benim özelimde fikir vermeniz lütfen.
Ve 2.senaryo için en uygun ürünleri önerir misiniz ? (Önce wifi şartım vardı ama sanırım o şartı iptal edip, duvar delip ethernet geçireceğim)
Senaryo 2 için ekran kartı güncellemesi yaparsam, büyük bir avantaj sağlamış olacağım. Fakat kesinlik söz konusu olmadığı için 14600KF daha kafama yatıyor.