Evet fazla fazla yeter o soğutucu.

Önerdiğim anakartın altına 1000 TL kadar inebiliriz ama 1000 TL için çok şeyden mahrum kalınacak, bu anakart ile 7950X, 9950X bile kullanılabilir fiyatına göre başarılı bir anakart, ileride de tüm ihtiyaçlarınızı kalşılayacak bir anakart almalısınız.

Anakarta çok para vermeye karşıyım ama çok giriş seviyesine de inmemek lazım.
Dediğiniz her zamanki gibi kafama yattı.

12400F
MSI PRO B660M-A Wifi DDR4
Kingston Fury Beast RGB CL17 ( 2 x 8 ) 3600MHZ

Bu bileşenleri kaça satabilirim peki bu konuda bilginiz ve düşünceniz nedir ? Muhtemelen, soğutucu da değiştirmeyeceğim için 14600KF ile vereceğim +10K ile beraber, DDR5'e geçerim neredeyse kafa kafaya.

Bir an önce sarı siteye koyup alıcı bekleyeyim, diğer ürünlerde de indirim gördükçe kovalarım.

Tam olarak anlatmak istediğim mantık bu.

Ederi konusunda isterseniz yeni konu açın, piyasa ile ilgili hiç bilgim yok, 2. El kısmı var forumda orayı da kullanabilirsiniz.
Son olarak ram konusunda 2 tane olacak şekilde ; https://www.hepsiburada.com/xpg-lan...H-5zNah1U861SuYa-4Cib_lxplEB1lShoCvecQAvD_BwE
bundan alsam, uyuşmamazlık sorunu olur mu.? Çünkü Patriot Viper'larda tek tek satılan modellerde uyuşmamazlık oluyormuş ya o yüzden bunu sormak istedim. BUnda da aynı durum olur mu yani illa DUAL Kit olarak almak şart mı ?

Şart değil aslında ama yine de bir risk var, bu RAM'lerden kullandım 3 sistemde stok yoktu gelmiş, sorunsuz kullanıyorlar.

Sağolun hocam, bu da uygun gözüküyor. İyi oldu sanırım 15K gibi bir fiyata olayı çözeceğim gibi. Peki bu bana DDR4 sistemimdeki akıcılık sorununu giderir mi sizce ? En azından basit bir oyun olan Lol'de ve PUBG'de. Çünkü biliyorum 2K ve 4K'da sistem daha çok ekran kartına biniyor ama lolde maalesef ekran kartı kullanmıyor gibi bir şey.

İşlemci gücü ve RAM avantajının faydası olacağını düşünüyorum, LoL için bir şey diyemem ama PUBG'de akıcılık sorunu bu sistemde de olmaması lazım.

İşlemci gücü ve RAM avantajının faydası olacağını düşünüyorum, LoL için bir şey diyemem ama PUBG'de akıcılık sorunu bu sistemde de olmaması lazım.
Evet PUBG'de bir nebze daha akıcı oluyor abartılı bir bölgeye girmezsem. Çok çok teşekkürler hocam tekrardan. Muhtemelen böyle alım yapacağım, anakart B650M-K düşünüyorum F/P olması açısından ama belki de dediğinizi alabilirim.