RX 6700 XT için undervolt önerisi

Styxrage

Uzman
Bakıma ihtiyacı olduğunu bilerek ikinci el 6700 XT aldım. AAA oyunlar oynamadığım için genelde oynadığım oyunlarda %70-80 civarı kullanıyor. Undervolt yaparak sıcaklıkları düşürmeyi amaçlıyorum, bu kartın ayarlarının nasıl olması gerektiğini bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Marka, model OC-OC olmayan versiyona göre değişiyor vermeniz gereken mV. Kartın tam modelini aşağıdaki bağlantıdan bulup yapmanız gerekiyor. Bu arada AMD kartlarda hotspot değerini AMD 110 derecelere kadar normal karşılıyor.

Kusura bakmayın hocam dalgınlığıma gelmiş model belirtmeyi unutmuşum. Kart Sapphire Pulse modeli. Kutusunda da herhangi bir OC ibaresi göremedim, kontrol etmenin başka yolu var mı bilmiyorum.

Kusura bakmayın hocam dalgınlığıma gelmiş model belirtmeyi unutmuşum. kart Sapphire Pulse modeli. Kutusunda da herhangi bir OC ibaresi göremedim, kontrol etmenin başka yolu var mı bilmiyorum.

başlangıç için bu rehberi tavsiye ederim. Her ne kadar kart modeli belli olsa da cihazdan cihaza değişebilir. Başlangıç için oldukça net ve basit bir yol anlatmış.

başlangıç için bu rehberi tavsiye ederim. Her ne kadar kart modeli belli olsa da cihazdan cihaza değişebilir. Başlangıç için oldukça net ve basit bir yol anlatmış.
Bakayım hocam teşekkürler. İnternette bu tarz rehberler var ama aynı kartı kullananların ayarlarını merak ettim.

Heaven Benchmark açıkken 1200 mV'dan başlayıp adım adım düşürdüm. 1075 mV'da ekran gidip geldi ve ayarlar sıfırlandı, 1080 mV'da stabil bir şekilde 1 saat civarı testte kaldı. Güç tüketimi 170w'tan 140-145 civarına düştü. Otomatik fan ayarı güç tüketimi düştükçe fan hızını da düşürdüğü için sıcaklıklarda pek değişiklik olmadı. Ekstra fan ayarı yapmak zorunda kaldım kendimce.

Stok ayarlarda Heaven Benchmark'ta kart sıcaklığı 78, hotspot 93.
UV ve fan ayarı sonrası kart sıcaklığı 65, hotspot 79 derece. (Fan ayarını ek olarak bıraktım.)

Tamam artık hallettim derken bir problemle karşılaştım; FurMark testini başlattığım anda yukarda bahsettiğim ekran gidip gelme olayı oluyor, FurMark yanıt vermiyor ve yaptığım ayarlar sıfırlanıyor. Heaven ve FurMark farkını bilmiyorum ama Heaven'da stabil olması bu ayarlarda kalması için yeterli mi yoksa biraz daha pay verip 1100 mV gibi değerlere mi çekmeliyim ?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1774885682491.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 24
Undervolt Furmark için geçerli olmaz, Furmark her türlü kartın en yüksek TDP değerinde test yapar. En iyi test yöntemi GPU'yu yüke sokan oyunlarda denemek. Ek olarak yapılan ayar her oyunda aynı tepkiyi vermez. Aynı Mhz ve mV değerlerinde bir oyunda sorun olmazken bir diğer oyundada crash verebilir bir diğerindede oyunda görsel bozulma artifact oluşabilir. Önerim her seferinde 25 mV düşüre düşüre gitmek.

Teşekkürler hocam. 15-20 dakika kadar CS2 oynadım FPS 320'ye sabit şekilde, kart 44 dereceydi ve ortalama %50 falan kullanıyordu sanırım. Tam yükte olmamasına rağmen ekran yine gitti geldi ve oyun kapandı, çok sınırda takıldığımı anladım. Şimdi 1080 yerine 1100 mV deneyeceğim. Rekabetçi oyunlar hariç genelde 120 FPS sabitleme alışkanlığım var, sistemin stabilitesini test etmek için fps sınırlamasını kaldırmalı mıyım ?

Evet FPS sınırını kaldırmanız gerekiyor çünkü CS2 gibi oyunlarda FPS sabitleseniz bile sis bombası ve molotoftan çıkan ateş efekti gibi şeyler anlık watt kullanımını arttıracaktır çökme o anlarda yaşanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…