Batur

Başarılı
Merhaba, AM5 sisteme geçmeyi planlıyorum ve elimdeki sistemi satıp üstüne az bir miktar koyarak AM5 geçmeyi planlıyorum. Piyasaya bir süredir hakimim ancak sistemin toplam ederini 2. el de hesapladığım da aklıma pek bir fiyat gelmiyor. Ancak biraz piyasaya baktığımda 25.000-19.000 TL arası satan kişiler var. Tabii sadece İzmir içindeki ilan fiyatlarından bahsediyorum. Genel fiyata baktığım zaman fiyatlar inanılmaz değişiyor. Aynı sistemi 50.000 TL'ye koyan da var. Sadece ekran kartı yalpalanıyor diye 15.000 TL'ye koyan da var. Böyle bakınca aslında piyasanın ne kadar kötü olduğunu tekrar gördüm ve sizlere de sormak istiyorum. Sizce bu sistemin ederi nedir?

• MSI RX 6700 XT Mech 2X 12g OC 192 bit GDDR6 (Kutulu ve faturalı ancak garantisi biteli çok oldu)
  • Hikvision urien 2x8 16 GB DDR4 3200 Dual kit RAM u-DIMM (Kutulu, garantisi 1 ay önce bitti)
  • AMD Ryzen 5 5600 Tray Cooler Master 4 bakır borulu kule tipi 2. el alındığı için modelini bilmiyorum ama H411 modeline benziyor. (kenarı RAM'lere değdiği için kenarı hafif yamulttum ancak ısıda değişiklik yok)
  • Kioxia Exceria NVMe SSD 500GB - Seagate SSHD ST1000DX001 1TB (SSD kutusu bulunuyor ancak HDD de kutu bulunmuyor)
  • Gigabyte B450M S2H (Kutusu bulunmuyor) Rampage reaction kasa ve 4 adet fan (Kutusu var ancak köpükleri yok)
  • Rampage 650W PSU (Kasanın içinde geldi)
Aklımdaki fiyat 21.000 TL. Pazarlık ile 20.000 TL civarında satmayı düşünüyorum, tabii 19.000 TL'ye kadar düşebilirim eğer satılmazsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
20.000 TL üstüne çok zor teklif gelir. Sizin baktığınız muadili sistemlerde aynı bileşenin daha üst modeli kullanılıyor olabilir. Kasanın stok PSU'su bile göz korkutacak düzeyde olduğu için ya bu sistemi teknolojiden anlamayan birine satacaksanız ya da teknik servislerle pazarlık edeceksiniz.

@Astrea Virgo @michaelscofield
Belirtmeyi unutmuşum eski kasam bulunuyor aslında bu sistemi toplamadan önce 2 kasa ve 2 PSU bulunuyordu, güç kaynağı ve kasalardan birini abime verdim geriye kalan kasa ve güç kaynağı ise Rampage model yani bu sistemde kullandığım, abim artık bilgisayar kullanmıyor yani kasa ve güç kaynağını alabilirim.

Gametech victory - MSI MAG A650bn 650W.

Fiyat konusunda 20000TL ile başlayıp yavaş yavaş düşürmeyi düşünüyorum zaten bu fiyata satabileceğimi pek düşünmüyorum zaten pazarlıkla her türlü 19000TL olacaktır hatta 18000TL bile olabilir.