RX 6700 XT'de OC ve undervolt nasıl yapılır?

Yer
Kaer Morhen
Birkaç videoya baktım ama tam anlayamadım. Benim kartımla yapanların hepsinin AMD menüsü ve seçenekleri farklı gibi. Onda bir seçenek var, bende yok; bende bir seçenek var, onda yok falan gibi. Yardımcı olabilecek var mı? Bir de şunu soracağım: TechPowerUp benim ekran kartımın TDP değerine 230W diyor. Ama Heaven Benchmark'ta ekran kartım 160W civarında dolaşıyor. Ekran kartı modeli Gigabyte Eagle RX 6700 XT.

Voltaj ve Frekans'ın TDP ile ilişkisin anladıktan sonra arayüz farklı olsa bile rahatlıkla yaparsın. TDP'si 230W olsa da her oyun ve uygulamada ekran kartı o TDP'nin tamamını kullanmıyor, grafik ayarlarını değiştir TDP'sini tamamlaması için veya farklı bir oyunda dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
1200'den taş çatlasın -1100'e inersin gibi geliyor.

Max freq 2500-2700
Mw -1100,1150 civarı
Ram hızı fast time alıp 2100-2150 bakmak lazım.

İlk yaptığın ayar neydi ki patladın? Ona göre bakalım. Heavende sonuna kadar gitmemek lazım. Texture ve gölgelendirmeye abanan oyunda patlar ayarlar.

Ayarsız haliyle testini yap. Sonra Benchmark'a girip 2500, 1150mw fast timing 2000 ile başla. Performans kaybına bak ona göre vram hızını arttır 20-30'ar. Power cons atacağın için 2600-2700max mhz göremeyiz gibi geldi.

@Deep01, @LA Knight, Teşekkürler. İyi grafikli AAA bir oyun yüklü değil şu an. Baldur's Gate 3 var sadece. Cyberpunk 2077 yüklüyorum dediklerinizi yapıp döneceğim. Teşekkürler tekrar.

@LA Knight, Hocam Baldur's Gate 3'te en stabil performansı bu değerlerde yakaladım. Cyberpunk yüklenince onda da deneyeceğim. Ama BG3'te ekran kartı 130-150W arası dolaşıyor. Umarım Cyberpunk'ta düzelir.

Son düzenleme:
Hocam Baldur's Gate 3'te en stabil performansı bu değerlerde yakaladım. Cyberpunk yüklenince onda da deneyeceğim. Ama BG3'te ekran kartı 130-150W arası dolaşıyor. Umarım Cyberpunk'ta düzelir.
Dediğim değerler mi? Yoksa bir görsel yükledin mi? Defaulta göre kaybın ne kadar oluyor?

Güç çekimin için yani aklıma pek bir şey gelmiyor. 2 tane pcie kablo kullandın değil mi? Hwinfoda PPT total 130-160 mı?

Görsel atmayı unutmuşum hocam. Default ayarlarda 84-86 FPS civarı alırken bu ayarlarla 88-90 civarlarına çıktı. Ama güç tüketimi hala 130-150W civarıydı. Default ve ayarlı hallerinin değerlerini SS alsam iyi olurmuş aslında ama aklıma gelmedi. Şimdi Cyberpunk deneyeceğim onda alırım hocam.

@LA Knight, Hocam hem BG3 hem CP'de denedim ama 2-3 FPS fark ediyor. Güç tüketimi de değişmiyor neredeyse. Sadece Mhz'ler artıyor onun için de yapmaya gerek yok bence. Acaba bunların sebebi işlemcimin 3600 olması mı? Darboğaz yapıyor olabilir. 2K ekrana geçmek istiyorum 2 hafta sonra ama 1080'de diğer 6700XT'lere göre daha az FPS aldığım için çekiniyorum. Acaba 2K geçsem 1080p'ye göre daha mı iyi performans alırım? İşlemcim darboğaz yapıyor olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…