Rooster

Becerikli
Merhaba dostlar,

Sistemim:
  • 7600X.
  • RX 6750 XT
  • MSI B650 Tomahawk Wi-Fi
  • 32 GB RAM 6000 MHz
  • Arctic Liquid Freezer II 240
  • DeepCool CH560 850W kasa
Şöyle anlatayım AM5 sisteme geçtim ekran kartı boşta 50 derece olunca otomatik fanlar çalışıp 39 40 iniyor bu sürekli böyle ama sorum şu 2.5 sene AM4 sistem kullandım aynı ekran kartı ile 35 ile 39 arası oluyordu asla 40 dereceyi bile görmedim. Şimdi bu sistem de neden böyle oluyor boşta kullanım %1 veya 2 kullanıyor? Ayrıca oyunda full Ultra ayarla ile 60 ile 65 arası 70 hiç görmedim ne AM4 sistemde ne de şimdi ki sistemem de. Şimdi diyebilirsiniz daha ne istiyorsun kardeşim önemli olan yük altında ısısı diye. Sadece merak ediyorum neden olduğunu öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim tekrardan.

Muhtemelen ekran kartı belli bir sıcaklığa gelene kadar fanlarını çalıştırmıyor. Eğer yük altında ısınmıyorsa sorun yoktur.

50 derece gelene kadar çalıştırmıyor ve AM4 sistemden de aynıdı. Ve oyunda hiçbir sıkıntı yok sadece sorun AM4 sistemde yıl boyunca boşta 40 derece bile görmeyen ekran kartı AM5 sistemde neden sürekli boşta 50 dereceyi görüyor fanlar çalışmasa 50 de gececek.

50 derece gelene kadar çalıştırmıyor ve AM4 sistemden de aynıdı. Ve oyunda hiçbir sıkıntı yok sadece sorun AM4 sistemde yıl boyunca boşta 40 derece bile görmeyen ekran kartı AM5 sistemde neden sürekli boşta 50 dereceyi görüyor fanlar çalışmasa 50 de gececek.
Bir sürü farklı nedeni olabilir ama zaten 50 derece fanları açıyor ve soğutuyorsa bir sorun yoktur.

Boşta işlemci neden o kadar fazla ısınsın ki.

Ekran kartı boşta demiş sistem boşta dememiş. Sonuçta işlemci browser kullanırken bile yük altına giriyor. AM5 işlemcilerde AM4'e göre baya ısı yayıyor. Eğer soğutma sistemi de yetecek güçte değilse böyle bir duruma sebebiyet verebilir diye düşündüm.