Detaylar
Kim cevapladı?En son ne zaman bakım yapıldı?Kartımı FurMark testine soktum; kartın derecesi 60–65 civarı ancak hotspot 100 ya da daha üstü oluyor. Test yaparken yük %100. 70–80’lere düşürünce hotspot 50–60 arasına düşüyor. Kart yine 60–65 derecede takılı kalıyor.
otrayt536
Uzman
5-6 yıl önce.
Bakım zamanı gelmiş, bakım yapın karta.
otrayt536
Uzman
Yapacağım yapmasına ama kartı açamıyorum. Vida setim vardı ekran kartları vidaları için, onunla da açamadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Macun pump-out olmuştur büyük ihtimalle. Benim de kartım 74 derece GPU, 110 derece hotspot oluyordu. Macun değişimi sonrası 93’e düşmüştü. Çok sıkıntılı bir durum değil aslında. Ben UV ile düşürüyordum, siz de yapabilirsiniz ya da en yakın zamanda bakımını yapın. GPU ile hotspot arasındaki sıcaklık farkının genelde 20–25 dereceden fazla olmaması lazım.
otrayt536
Uzman
Macun pump-out olmuştur büyük ihtimalle. Benim de kartım 74 derece GPU, 110 derece hotspot oluyordu. Macun değişimi sonrası 93'e düşmüştü. Çok sıkıntılı bir durum değil aslında. Ben UV ile düşürüyordum, siz de yapabilirsiniz ya da en yakın zamanda bakımını yapın. GPU ile hotspot arasındaki sıcaklık farkının genelde 20–25 dereceden fazla olmaması lazım.
Peki yük 100'den 70-80'lere inince hotspot 50-60 aralarına düşüyor?
Yalama yapmış olma ihtimaliniz var mı? Doğru tornavida ile kolaylıkla açılıyor.Yapacağım yapmasına ama kartı açamıyorum. Vida setim vardı ekran kartları vidaları için, onunla da açamadım.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Yapacağım yapmasına ama kartı açamıyorum. Vida setim vardı ekran kartları vidaları için, onunla da açamadım.
Elinizde uygun macun var mı ki? Kafanıza göre işlemci macunları falan sürmemeniz gerekiyor zaten. Geçici çözüm olarak UV yapabilirsiniz ama onu da deneyerek yapmanız lazım yavaş yavaş -mV verin kaliteli bir silikona sahipseniz zaten bayağı sıcaklıklar fark eder.
Peki yük 100'den 70-80'lere inince hotspot 50-60 aralarına düşüyor?
Benim de aynıydı hocam tam yük altına girince hotspot deliriyordu haricinde problem yoktu.
otrayt536
Uzman
Yalama yapmış olma ihtimaliniz var mı? Doğru tornavida ile kolaylıkla açılıyor.
Hocam direkt dönmüyor vida.
Elinizde uygun macun var mı ki? Kafanıza göre işlemci macunları falan sürmemeniz gerekiyor zaten. Geçici çözüm olarak UV yapabilirsiniz ama onu da deneyerek yapmanız lazım yavaş yavaş -mv verin kaliteli bir silikona sahipseniz zaten bayağı sıcaklıklar fark eder.
Benim de aynıydı hocam tam yük altına girince hotspot deliriyordu haricinde problem yoktu.
Macun önerisi yapabilir misiniz?