Hocam direk dönmüyor vida.

Macun önerisi yapa bilir misiniz?
Ben thermalright helios pad sürmüstüm sanırım stokları bitmis. Yurtdısından PTM 7950 temin eder beklerim diyorsanız bekleyin haricinde diger macunlara hakim degilim baskası yardımcı olsa daha iyi olur.

Aslında benim kart kullanım 100-90 lara çııkmadı sürece ısınmıyor 60 larda takılıyor.
UV yapabilir misiniz? Çok ince detay yapmasanız da olur Afterburner üzerinden MHz ve mV düşürmeniz gerekiyor silikonunuz iyiyse uzun süre götürür. Cogu 6800XT zaten asiri isiniyor pek yapabileceginiz bir sey yok top tier modeller haric cogunun hotspot bu degerlerde.
1769069621536.webp
1769069655787.webp

UV yapabilir misiniz? Çok ince detay yapmasanız da olur Afterburner üzerinden MHz ve mV düşürmeniz gerekiyor silikonunuz iyiyse uzun süre götürür. Cogu 6800XT zaten aşırı isiniyor pek yapabileceginiz bir şey yok top tier modeller haric cogunun hotspot bu degerlerde.

Bu evet oyunlarda işe yarıyor gibi görünsede FurMark testlerinde işe yaramıyor o kart o TDP'yi bir şekilde çekiyor. Power limit negatif vermediğin sürece bazı senaryolarda o kart yine aynı güç tüketimine erişebiliyor. Power limit düşürürsen de kart gücünü kaybediyor.

Bu evet oyunlarda işe yarıyor gibi görünsede FurMark testlerinde işe yaramıyor o kart o TDP'yi bir şekilde çekiyor. Power limit negatif vermediğin sürece bazı senaryolarda o kart yine aynı güç tüketimine erişebiliyor. Power limit düşürürsen de kart gücünü kaybediyor.
FurMark testinde zaten pek işe yaramaz, ama normal bir kullanıcı canı sıkıldıkça neden FurMark yapsın, amacı ne? Amaç zaten kartı yıpratmamak. Bakımı ertelemesi gerekiyorsa UV yapıp kartı sürekli yüksek sıcaklıklara maruz bırakmamak gerekir. Buradaki amaç kalıcı bir çözüm değil, zaten bunu belirtmiştim.