Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Picky

Uzman
Arkadaşlar bugün inanılmaz fazla sayıda aşağıdaki hatayı aldım ve almaya da devam ediyorum. Artık delirtti beni. Bilgisayara biraz yüklenince ekran yaklaşık 10 saniyeliğine kilitleniyor ve geri geldiğinde açık bazı programlar siyah oluyor. Bazen kilitlenme durumlarında restart yapmadan düzelmiyor da. 25.6.1 sürücüsünü kullanıyorum. Yüklediğimden beri hiç yapmıyordu bugün kafayı yedi resmen. Ne yapmalıyım? Bundan eski stabil bir sürücü bilen var mı?

amd hata.webp

Hocam prizde topraklama var mı? Özellikle de ses girişindeki sorun ve voltaj dalgalanması gibi şeyler genelde topraklama kaynaklı oluyor.
Olup olmadığını nasıl anlıyoruz bilmiyorum hocam, resim bırakayım ben, bu şekilde anlaşılıyorsa. Bir de bu elektrik gidip gelmelerine karşı akım korumalı priz almıştım ikinci resimdeki gibi kullanıyorum hep.

WhatsApp Image 2025-07-20 at 16.34.53 (1).webp
WhatsApp Image 2025-07-20 at 16.34.53.webp

Olup olmadığını nasıl anlıyoruz bilmiyorum hocam, resim bırakayım ben, bu şekilde anlaşılıyorsa. Bir de bu elektrik gidip gelmelerine karşı akım korumalı priz almıştım ikinci resimdeki gibi kullanıyorum hep.

Eki Görüntüle 165043 Eki Görüntüle 165044
Hocam açıkçası elektrik tesisatından pek anlamam, ancak görseldeki priz topraklamalı gibi duruyor. Yine de benden daha iyi anlayan birinin yorum yapması daha doğru olur.

Hocam açıkçası elektrik tesisatından pek anlamam, ancak görseldeki priz topraklamalı gibi duruyor. Yine de benden daha iyi anlayan birinin yorum yapması daha doğru olur.
Her türlü desteğiniz için teşekkür ederim hocam, fazlasıyla vaktinizi aldım. Yeni bir PSU almamın faydalı olacağı kanaatindesiniz sanırım. Açıkçası zaten tam modüler bir PSU almayı düşünüyordum gereksiz kablo kalabalığından kurtulmak adına. Dediğiniz gibi belki PSU kaynaklıdır.

Her türlü desteğiniz için teşekkür ederim hocam, fazlasıyla vaktinizi aldım. Yeni bir PSU almamın faydalı olacağı kanaatindesiniz sanırım. Açıkçası zaten tam modüler bir PSU almayı düşünüyordum gereksiz kablo kalabalığından kurtulmak adına. Dediğiniz gibi belki PSU kaynaklıdır.
Aynen öyle hocam. Bence böyle güçlü ve güzel bir ekran kartına güzel bir PSU yakışır, en azından 750W kaliteli bir model fena olmaz. Ayrıca rica ederim ilk cümlenize ithafen, foruma üye olma amacım insanlara yardımcı olup deneyim kazanmak zaten 🙂

Aynen öyle hocam. Bence böyle güçlü ve güzel bir ekran kartına güzel bir PSU yakışır, en azından 750W kaliteli bir model fena olmaz. Ayrıca rica ederim ilk cümlenize ithafen, foruma üye olma amacım insanlara yardımcı olup deneyim kazanmak zaten 🙂
Hocam sürekli hortlatmak istemiyorum konuyu ama bu çökme durumu gerçekten inanılmaz sinir bozucu olmaya başladı. Bir oyun açık, altta birkaç program açık mesela. Buna ek olarak discord açayım diyorum, onu da açtığım anda çat çöküyor. Yani bilgisayara program, oyun vs anlamında biraz yüklenince çöküyor. Bu da PSU' ya mı işaret ?

Hocam sürekli hortlatmak istemiyorum konuyu ama bu çökme durumu gerçekten inanılmaz sinir bozucu olmaya başladı. Bir oyun açık, altta birkaç program açık mesela. Buna ek olarak Discord açayım diyorum, onu da açtığım anda çat çöküyor. Yani bilgisayara program, oyun vs anlamında biraz yüklenince çöküyor. Bu da PSU'ya mı işaret?
Hocam AMD driverları maalesef sadece yazılımsal değil donanımsal sorunlarda da tetiklenebiliyor. Bana sorun PSU'danmış gibi geldi.

Pro farkı ne hocam bunlar çıkıyor?
Hocam Pro sürücüler normalde NVIDIA'nın Studio sürücüleri gibi iş amaçlı bilgisayarlar için sunduğu (tam emin değilim) ancak Adrenalin'e göre daha seyrek sıklıkta güncelleme alıp genelde daha stabil olan sürücülerdir.

Hocam AMD driverları maalesef sadece yazılımsal değil donanımsal sorunlarda da tetiklenebiliyor. Bana sorun PSU'danmış gibi geldi.
Üstad, yeni PSU geldi taktım ve gözlemleme yapacağım bakalım ne gibi bir durum olacak. Ayrıca son iki gündür de herhangi bir çökme olmuyor sürücüde, eski PSU takılı iken olmadı yani. İlginç bir durum gibi geliyo.

Üstat, yeni PSU geldi taktım ve gözlemleme yapacağım bakalım ne gibi bir durum olacak. Ayrıca son iki gündür de herhangi bir çökme olmuyor sürücüde, eski PSU takılı iken olmadı yani. İlginç bir durum gibi geliyor.
Hadi bakalım göreceğiz. Bana sorun PSU kaynaklı gibi gelmişti ama yine de emin olmak için uzun kullanım şart. Çökme olmazsa 2-3 gün sonra tekrar yazabilir misiniz?