Cloryyy

Gelişen
AMD Software Adrenalin uygulamasında undervolt ayarı yaptım. Minimum frekansı MHz 800 yapmama rağmen botşa 100'ü geçmiyor, bu da anlık donma ve takılmalara sebep oluyor. ChatGPT'ye sordum MPT uygulamasından yaptım, bu sefer de siyah ekran veriyor. Oyunlarda hiçbir sıkıntı yok ama boşta sıkıntı var. Ekran kartım RX 6800 XT.

Ekran görüntüsü 2025-09-13 005433.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Minimum frekans boştaki frekansı etkilemez, yük için önemli. Maksimum frekans ile olabildiğince yakın olmalı ki yükte frekans stabil olsun. Ancak çok yüksek olursa da drop yiyebilirsin. Maksimum frekanstan 200-400 MHz azına ayarlayabilirsin.

UV değeri için kartı test etmen lazım. Stres testlerinde hata vermeyen en düşük seviyeye çek.

Boştaki güç tüketiminden şikayetçiysen o CRU ile düzeltiliyordu galiba tam emin değilim. Ancak boşta takılmalardan kastın nedir onu tam çözemedim. O ekran kartı ile ilgili olmayabilir.

Minimum frekans GPU-Z üzerindeki default GPU clock değiştirir. Boştaki frekansı etkileyemez. AMD Adrenalin üzerinde boştaki frekansı değiştirebileceğin bir ayar yok. Senin yüksek güç tüketimi almanın sebebi monitör ile ekran kartı arasındaki monitör tarafından yüksek tazeleme için sağlanan vertical blanking değerindeki boşuklardan kaynaklanıyor. Bu durum içinde aşağıdaki rehberi uygularsan sorunun çözülecektir. Güç tüketimini artıran şey ekran kartı çekirdek frekans voltajın değil, VRAM hızının sona çıkması ve güç tüketiminin artması belleklerin yük altında çalışıyor.

Son düzenleme: