admcevo

Uzman
Arkadaşlar selam,

CS 2 ana menüsünü açtığımda bile 3200 RPM ile dönmeye başlıyor fanlar. Oyundan çıktıktan sonra düzeliyor aynı şekilde Cyberpunk gibi oyunlarda da aynısını yapıyor. Kart 50-60 derecenin üstüne hiç çıkmıyor ama fanı %100 açıyor. Sorun ne olabilir?

Boştayken de %41 fan açıyor sanırım GPU-Z ekran görüntüsünü aşağıda iletiyorum.
1737291290791.webp

Son düzenleme:
Hangi üreticinin modeli? Kendi yazılımını yükleyip fan eğrisi yapabilirsiniz. CS 2 ana menüsünde FPS sınırlaması koymazsanız kart Furmark testi gibi %100 kullanılıyor hotspot sıcaklığınız yüksekse fan artar yük altında hotspot sıcaklığı nasıl?

Hangi üreticinin modeli? Kendi yazılımını yükleyip fan eğrisi yapabilirsiniz. CS 2 ana menüsünde FPS sınırlaması koymazsanız kart Furmark testi gibi %100 kullanılıyor hotspot sıcaklığınız yüksekse fan artar yük altında hotspot sıcaklığı nasıl?
XFX Swift modeli. Cyberpunk da ultra ayarlarda aldığım ekran görüntüsünü iletiyorum.
1737291640864.webp

Sıcaklık iyi aslında. Menüde kaç FPS alıyorsun? FPS sınırlaması var mı? Bazı oyunlarda menüde FPS sınırı olmayınca 1000 FPS falan alıyorduk aynı şekilde sistem yüke giriyordu :D.

XFX Swift modeli. Cyberpunk da ultra ayarlarda aldığım ekran görüntüsünü iletiyorum.
Eki Görüntüle 116526
Çok kafa şişirir bu kartın kendi Control Centeri varsa oradan ayar yapabilirsiniz. MSİ Afterburner üzerinden de kartın fan eğrisi ile oynayabilirsiniz %100 fan çok fazla en fazla 85 veya 90 olmalı yoksa çok çabuk yıpranacaktır sıcaklıklarınız da kötü değil.

Sıcaklık iyi aslında. Menüde kaç FPS alıyorsun? FPS sınırlaması var mı? Bazı oyunlarda menüde FPS sınırı olmayınca 1000 FPS falan alıyorduk aynı şekilde sistem yüke giriyordu :D.
Hocam sistemimde şu an r5 5600 var ve monitör 1080p yani kartı besleyemiyor bile o yüzden fazla bir FPS almıyorum. Menüde 200 görüyorum.

Çok kafa şişirir bu kartın kendi Control Center'i varsa oradan ayar yapabilirsiniz. MSI Afterburner üzerinden de kartın fan eğrisi ile oynayabilirsiniz %100 fan çok fazla en fazla 85 veya 90 olmalı yoksa çok çabuk yıpranacaktır sıcaklıklarınız da kötü değil.

Kendi otomatik neden yapmıyor ki hocam bundan önce RX 6650 XT kartım vardı o da yük altında bile 35 40 ile çalışıyordu fanı açmıyordu misal ne ile alakalı olabilir bu durum? Anakart veya PSU etkiliyor olabilir mi?

Menülerde 60 FPS sınır koy hocam. Fazlası gereksiz.
Sadece menüde değil ki tüm oyunlarda bağıra bağıra çalışıyor kart.

Son düzenleme:
Kendi otomatik neden yapmıyor ki hocam bundan önce RX 6650 XT kartım vardı o da yük altında bile 35 40 ile çalışıyordu fanı açmıyordu misal ne ile alakalı olabilir bu durum? Anakart veya PSU etkiliyor olabilir mi?

Sadece menüde değil ki tüm oyunlarda bağıra bağıra çalışıyor kart.
Kartın fan eğrisi bozulmuş bilmiyorum normalde kendi başına yapması lazım. Yeni kartı aldıktan sonra temiz şekilde eski kartı silip bunun driverlarını kurdunuz mu? Anakart veya PSU'luk bir şey olmaması gerekiyor. Benim 6800XT kartımda kendi Control Centerini yükledikten sonra saçmalamıştı temiz sildiğimde olması gereken fan eğrisine düşmüştü. Hala baktınız düşmüyor Afterburner üzerinden kendi fan eğrisini yapabilirsiniz veya AMD Software Adrenalin Edition üzerinden yapılabiliyordu sanırım.

Kartın fan eğrisi bozulmuş bilmiyorum normalde kendi başına yapması lazım. Yeni kartı aldıktan sonra temiz şekilde eski kartı silip bunun driverlarını kurdunuz mu? Anakart veya PSU'luk bir şey olmaması gerekiyor. Benim 6800XT kartımda kendi Control Centerini yükledikten sonra saçmalamıştı temiz sildiğimde olması gereken fan eğrisine düşmüştü. Hala baktınız düşmüyor Afterburner üzerinden kendi fan eğrisini yapabilirsiniz veya AMD Software Adrenalin Edition üzerinden yapılabiliyordu sanırım.
Yeni kartı taktıktan sonra DDU ile driverleri sildim ve yeni kart için kurulum yaptım. MSI ile bir curve hazırladım test edeceğim hocam teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: