Makaleler
4
Yer
Elvandar, Midkemia
Merhaba, yeni düzenlediğim sistem için ekran kartı arayışındayım.
Fark ettiğim üzere 6800XT 7800XT'den bile daha yüksek performans veriyor bazı testlerde.
Tek çekincem kartın 4 yıl önce çıkmış olması ve mimarisinin eskimesi ancak neredeyse hala rakibi yok.

Peki sizce şu anda 7700XT mi yoksa 6800XT mi tercih edilmeli?

AMD NVIDIA gibi yeni teknolojilerinde seni yeni seriyi almaya zorlamıyor. Aradaki fiyat farkı az değilse alınır.

Bir ürünün outdated olması onu alınmaz yapmaz. Güncel piyasada avantajlı konumdaysa pek tabii alınabilir.

İkinci elde kimseye güvenilmez varsayımından yola çıkarak yukarıdakileri tekrar ediyorum ve garantisiz kart almanızı önermiyorum. O yüzden, kartı değerlendirirken temizliği kadar en az buna da dikkat edin.

Miningsiz denir kart 7/24 miningde kullanılmıştır. Bu bir kısır döngü ve içinden çıkamazsınız. Bunun en kolay çözümü ise garantili cihaz almak, yukarıda dendiği gibi faturasına da dikkat edin tabii ki.

Merhaba, yeni düzenlediğim sistem için ekran kartı arayışındayım.
Fark ettiğim üzere 6800XT 7800XT'den bile daha yüksek performans veriyor bazı testlerde.
Tek çekincem kartın 4 yıl önce çıkmış olması ve mimarisinin eskimesi ancak neredeyse hala rakibi yok.

Peki sizce şu anda 7700XT mi yoksa 6800XT mi tercih edilmeli?

Ben 10k ya XFX RX 6800 XT aldım. Garanti etiketi sökülmediyse mining yapılmadıysa al.

Bu arada 6800 XT oldukça güçlü bir kart lakin watt per performance olarak 6800'e kıyasla bayağı kötü. Aralarında %10 performans farkı olmasına rağmen güç tüketimi farklılıkları %25-30'u bulabiliyor. Eğer arada fiyat farkı çoksa 6800 al geç, 100 FPS alacağına 90 FPS alırsın ama 250W tüketeceği yerde 180W tüketir.