Caravas

Çalışkan
Selam. RX 6900 XT ekran kartına sahibim. Bu kartla oyun oynarken ekran kartı kullanımım bir anda 80-90'lardan 20'lere düşüyor ve haliyle de oyuna drop giriyor ve bir süre FPS yarıdan daha fazla düşüyor. Aklıma gelen her şeyi denedim. BIOS'u sıfırladım, ekran kartı sürücülerini sıfırladım. ULPS'yi kapattım. Frekansta kullanımla beraber düşüyor diye frekansı sabitlemeyi denedim, yine aynı sorun; sürekli FPS düşüyor ve drop yiyorum.

Oyun fark etmiyor PUBG oynarken de aynı sorunu yaşıyorum Minecraft oynarken de aynı sorun var. Değerler bir anda düşüyor ve oyun kasmaya başlıyor şu an Minecraft açık diye oradan SS atıyorum. Sistemim de Ryzen 7 5700X 16 GB 3200 MHz RAM Gigabyte B450M S2H anakart ve MSI gaminz Z Trio RX 6900 XT var. 2 farklı SS atıyorum değerlerin farkını göstermek için.
1789845311265.webp
1789845375933.webp
Burda Kullanım 9a düştükten sonra da Fps 40 50 arasında bir süre takılıyor.

Oyun fark etmiyor PUBG oynarken de aynı sorunu yaşıyorum Minecraft oynarken de aynı sorun var. Değerler bir anda düşüyor ve oyun kasmaya başlıyor şu an Minecraft açık diye oradan SS atıyorum. Sistemim de Ryzen 7 5700X 16 GB 3200 MHz RAM Gigabyte B450M S2H anakart ve MSI gaminz Z Trio RX 6900 XT var. 2 farklı SS atıyorum değerlerin farkını göstermek için.Eki Görüntüle 281138Eki Görüntüle 281139burada kullanım 9A düştükten sonra da FPS 40 50 arasında bir süre takılıyor.

İyi de Minecraft GPU bazlı bir oyun değil ki? Ayrıca chunk gibi ayarlar FPS için aşırı etkileyen şeylerdir. Düzgün bir ayarla çok rahat bir oynanış sunabilir ancak bu GPU 1080p değil en az 2K için uygun. PUBG için de düzgün ayarlar ile düzelir.

İyi de Minecraft GPU bazlı bir oyun değil ki? Ayrıca chunk gibi ayarlar FPS için aşırı etkileyen şeylerdir. Düzgün bir ayarla çok rahat bir oynanış sunabilir ancak bu GPU 1080p değil en az 2K için uygun. PUBG için de düzgün ayarlar ile düzelir.

Oyunu zaten 2K'da oynuyorum. Ayrıca her chunk ayarını denedim oyundaki tüm ayarları denedim yine sonuç aynı. Ve dediğim gibi sorun sadece Minecraft'ta değil tüm oyunlarda böyle şu an bu oyunu oynadığım için değerleri buradan attım. Aynı şekilde PUBG'yi de 2K'da oynuyorum ve orada da tüm ayarları denememe rağmen sonuç yine aynı.

Oyunu zaten 2K'da oynuyorum. Ayrıca her chunk ayarını denedim oyundaki tüm ayarları denedim yine sonuç aynı. Ve dediğim gibi sorun sadece Minecraft'ta değil tüm oyunlarda böyle şu an bu oyunu oynadığım için değerleri buradan attım. Aynı şekilde PUBG'yi de 2K'da oynuyorum ve orada da tüm ayarları denememe rağmen sonuç yine aynı.

PUBG ile de SS atar mısın ama şunu ayarlarıp SS alın. Frametime dalgalı ise gerçekten sorun teyit etmiş oluruz. Radeon Software'min frekans değerini Max ile yakın tutarak deneme yapılabilir.

1789846436919.webp