seeraddar

Yetkin
Bilgisayarımın görüntüsü sürekli gidip geliyordu. Kabloya dokunduğumda görüntü geri geliyordu; ister monitör tarafına, ister ekran kartına takılı tarafına dokunayım fark etmiyordu. Daha sonra görüntü tamamen gitti ve kablodan kaynaklandığını düşünerek yeni bir kablo aldım. Yaklaşık 30–40 dakika sorunsuz çalıştı, ancak bir anda tekrar görüntü gitti. Bu sefer kabloya dokunmak da işe yaramadı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda görüntü geliyor, fakat bir süre sonra tekrar kayboluyor.

Ekran kartımın sürücüleri aylar önce kuruldu ve uzun süredir güncellenmedi, bu yüzden sürücü kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Ekran kartım RX 7600, monitörüm isimsiz bir marka ve 100 Hz IPS panel.

Sorun ekran kartımdan mı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor olabilir?

@seeraddar

Ekran kartını söküp takmak bu yaptıklarınızdan daha mı zahmetli?
Sanki söylediğiniz şeyi yapmamışım gibi davranacağınıza ve laf sokacağınıza, yapıp yapmadığımı sorabilirdiniz. Ekran kartını da söktüm, RAM'leri de söktüm. Hem ekran kartının hem de RAM'in o sarı çizgilerini silgiyle sildim. B12 eksikliğim var, geri dönüş sağlamadıysam ondandır. Kusura bakmayın. Bunu yazarken ekran birkez daha gidip geldi.

@Recep Baltaş , abi rica etsem bakabilir misin? Sınavlara çalıştığımdan pek sorunu araştıramıyorum, senin bilgi havuzun geniş, sorun nerden kaynaklı olabilir? Konu içinde sistem bilgilerimi yazdığım mesaj var.

Sanki söylediğiniz şeyi yapmamışım gibi davranacağınıza ve laf sokacağınıza, yapıp yapmadığımı sorabilirdiniz. Ekran kartını da söktüm, RAM'leri de söktüm. Hem ekran kartının hem de RAM'in o sarı çizgilerini silgiyle sildim. B12 eksikliğim var, geri dönüş sağlamadıysam ondandır. Kusura bakmayın. Bunu yazarken ekran bir kez daha gidip geldi.

Siz söylemezseniz ben nereden bileceğim yapıp yapmadığınızı?

B12 eksikliği bende de var, belki sizin değerden daha düşüktür, söylediğim şeye evet söküp taktım demek daha kolay bence.

Siz söylemezseniz ben nereden bileceğim yapıp yapmadığınızı?

B12 eksikliği bende de var, belki sizin değerden daha düşüktür, söylediğim şeye evet söküp taktım demek daha kolay bence.

5 aydır yükselmeyen tedaviye yanıt vermeyen bir B12 düşüklüğü benimki hocam, dediğim gibi kusura bakmayın. Konuyu da saptırmayalım.

Güç kaynağınız çok kötü başka bir güç kaynağı ile deneyebilirsin.
Güç kaynağının kalitesiz olduğunu farkındayım. Ama bir soru sormak istiyorum: YouTube'dan video izlerken sistem minimum güç tüketiyor. Buna rağmen monitörün elektriği tamamen kesiliyor. Yani monitöre hiç güç gelmediği hâlde kasanın diğer tüm bileşenlerinin çalışması normal mi?

5 aydır yükselmeyen yanıt vermeyen bir B12 düşüklüğü benimki hocam, dediğim gibi kusura bakmayın. Konuyu da saptırmayalım.

Biliyorum konunuza yazmıştım zaten.

Bakın görüntü gidip gelmesi temassızlık nedeniyle olur, sorunu başka yerlerde aramayın.

Kablo ekran kartına tam oturduysa, ekran kartının montajından eminseniz anakart slotunda problem olabilir, sistem boşta çalışırken ekran kartını hafif yukarı aşağı oynatırsanız anlaşılır.

5 aydır yükselmeyen tedaviye yanıt vermeyen bir B12 düşüklüğü benimki hocam, dediğim gibi kusura bakmayın. Konuyu da saptırmayalım.

Güç kaynağının kalitesiz olduğunu farkındayım. Ama bir soru sormak istiyorum: YouTube'dan video izlerken sistem minimum güç tüketiyor. Buna rağmen monitörün elektriği tamamen kesiliyor. Yani monitöre hiç güç gelmediği hâlde kasanın diğer tüm bileşenlerinin çalışması normal mi?

Kalitesiz güç kaynaklarında sisteme yük binmese bile bu gibi stabilite sorunları olabiliyor.