Oyunu tam ekrana aldığımda kullanım artıyor bir de Discord'dan donanım hızlandırmayı kapattım sorun yok gibi şimdilik.

Hocam farklı oyunlarda denediğimde yine aynı olay oluyor hem CPU hem GPU kullanımım düşük şimdi de. PSU yetmiyor olabilir mi 600W PSU var.

Bütün oyunlarımda hem CPU hem GPU kullanmıyor format attım bunun için yine düzelmedi kullanımlar yükseliyor fakat oyun içerisinde tamamen kullanmıyor. Genel olarak %70'i geçmiyor hem CPU ağırlıklı hem GPU ağırlıklı oyunlarda denedim örneğin GTA 5 ağır bir mod kurdum MSAA açık 8X olarak yine bu kullanımları geçmiyor ekte fotoğrafını ekledim.

1751946865125.webp

BIOS ile alakalı bir sorun olabilir mi kısıtlama gibi bir ayar?

1752035235130.webp
1752035242008.webp

1752035246651.webp

1752035254393.webp

Ekran kartı kullanımını ray tracing veya farklı yöntemlerle arttırabilsemde cpu kullanımı yanında düşük kalıyor. İşlemci çekirdeklerini sistem yapılandırmadan tüm çekirdekleri seçtim , güç seçeneği yüksek performansta , ekran kartına overclock yaptım , güç limiti %15 artırdım.

Son düzenleme:
Selamlar, bende de aynı sorun mevcut. Sistemim aynı. 4x8 32 GB 3200Mhz RAM var. Neredeyse bütün oyunlarda olması gerekenden düşük GPU kullanımı ve düşük FPS alıyorum. Ek olarak oyunlarda çoğu zaman ekran kartı çökme hatası alıyorum ve oyun kapanıyor. Son 5 ayın sürücülerini denedim ekran kartı için ve şu an 24.12.1 kullanıyorum. MPO fix vs. onları da yaptım fakat pek bir düzelme yok gibi. Sen çözebildin mi?

Selamlar, bende de aynı sorun mevcut. Sistemim aynı. 4x8 32 GB 3200Mhz RAM var. Neredeyse bütün oyunlarda olması gerekenden düşük GPU kullanımı ve düşük FPS alıyorum. Ek olarak oyunlarda çoğu zaman ekran kartı çökme hatası alıyorum ve oyun kapanıyor. Son 5 ayın sürücülerini denedim ekran kartı için ve şu an 24.12.1 kullanıyorum. MPO fix vs. onları da yaptım fakat pek bir düzelme yok gibi. Sen çözebildin mi?
Dediğiniz sorunlar bende yoktu çökme vb. ben psu değiştirdim ve sorun çözüldü gibi yine biraz var fakat işlemci kaynaklı diye düşünüyorum.