RX 7700 XT sisteme 750W Bronz PSU yeterli olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cemo94
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 109
  • Etiketler Etiketler
    750w psu

Cemo94

Uzman
Herkese selamlarç ekran kartımı güncelledim 2020 yılında aldığım High Power marka 750W bronz PSU varç başlıktaki ekran kartı ile sorunsuz kullanabilir miyim?

• Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • RAM: 32 GB
  • SSD: Samsung 860EVO SATA ve Samsung 970EVO M.2 olmak üzere toplam 2 adet
Ayrıca kule tipi soğutucu ve toplam 7 adette fan takılı kasada. Bu fanları PWM olarak değil direk Molex bağlantı ile tam güç çalıştırıyorum. Bahsettiğim PSU modelinin linkini aşağı bırakıyorum oradan inceleyebilirsiniz (PSU hiçbir yerde satışta yok) Bir de bu ekran kartı 8+8 pin güç girişi ile çalışıyor bende 4 tane 6+2 pin var bu yüzden direk 8 pin yerine 2 tane 6+2 pin olarak bağlayacağım problem yaratır mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak yeterli gözüküyor. GPU için8 pin zaten 6+2 demek. Bundan yana da sıkıntı olmaz. 6+2 pini iki ayrı kanaldan getirin.
Tek kanaldan getirmenin zararı ne olur hocam? Güç dengesizliği vs… gibi bir durum mu? Bir de kart geldiğinde yetip yetmediğini anlamak için FurMark yerine OCCT gibi daha ağır bir teste soksam aksi bir durumda sistemin göreceği zarar ne olur? OCCT’de Power testi var sanırım direk PSU’yu strese sokuyor.

Tek kanaldan getirmenin zararı ne olur hocam? Güç dengesizliği vs… gibi bir durum mu? Bir de kart geldiğinde yetip yetmediğini anlamak için FurMark yerine OCCT gibi daha ağır bir teste soksam aksi bir durumda sistemin göreceği zarar ne olur? OCCT’de Power testi var sanırım direk PSU’yu strese sokuyor.
PSU'yu değil aslında işlemci ve ekran kartını yüke sokuyor maximum tüketim değerlerine yaklaşabilmek için. Sistemine yeterli bu PSU. Yener reisin dediği gibi çift kablo ile bağla. 200 watt üstü çıkan kartlar için en sağlıklı yol o.

Herkese selamlarç ekran kartımı güncelledim 2020 yılında aldığım High Power marka 750W bronz PSU varç başlıktaki ekran kartı ile sorunsuz kullanabilir miyim?

• Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • RAM: 32 GB
  • SSD: Samsung 860EVO SATA ve Samsung 970EVO M.2 olmak üzere toplam 2 adet
Ayrıca kule tipi soğutucu ve toplam 7 adette fan takılı kasada. Bu fanları PWM olarak değil direk Molex bağlantı ile tam güç çalıştırıyorum. Bahsettiğim PSU modelinin linkini aşağı bırakıyorum oradan inceleyebilirsiniz (PSU hiçbir yerde satışta yok) Bir de bu ekran kartı 8+8 pin güç girişi ile çalışıyor bende 4 tane 6+2 pin var bu yüzden direk 8 pin yerine 2 tane 6+2 pin olarak bağlayacağım problem yaratır mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Sıkıntı olmaz.

AMD 700Watt öneriyor. Yeterli olur.

Screenshot_1.webp

Bu AMD'nin önerdiği PSU'lar Bronze, Gold vs… fark ediyor mu? Yoksa dümdüz 700W mı öneriyorlar.

Hayır o sertifikaların bir önemi yok, ister bronze al ister gold. Sertifika güç kaynağının verimliliğini belirler. Sertifika ne kadar iyi olursa sen şehir şebekesinden o kadar az güç çekersin. Cüzi miktarda da olsa daha az elektrik faturası ödersin. Güç kaynağın daha az ısınır, güç kaynağının ömrü daha uzun olur vs.

Senin sisteminin oyunlarda çekeceği güç saatte 400-450Watt olur maksimum. 700Watt fazlasıyla yeterli olur ama ne kadar güçlü güç kaynağı alırsan o kadar iyi. Daha az ısınması, daha az fan gürültüsü çıkartması, ömrünün uzun olması açısından.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt