Bazı oyunlar 1080p de 10 11GB VRAM kullanımı görüyor 4070S'in 12 olması bir tık düşündürüyor.

12 GB VRAM olması düşündürüyor.

Aynı sebepten ötürü ben de 2K'da 4070 S'e sıcak bakamıyorum. Kartı çok beğendim aslında ama 12 GB VRAM olması can sıkıcı. Bugün çoğu oyunda yetiyor fakat 2-3 yıl sonra ne olacak Allah bilir. Daha düşük fiyat, yüksek VRAM, yakın performans ve taksit avantajından dolayı 3 fanlı 7800 XT tercih edeceğim gibi duruyor.

Hocam o paralara çıkacaksak 28K'ya 7900XT var Ti super minimum 34K şu anda.

12 GB VRAM sizi yolda bırakacak bir bellek değil hocam. Ti Super, beraberinde getirdiği teknolojisi ile opsiyonel olarak tercih edebilirsiniz. Tabii bu paraya çıkabilecek durumdaysanız hay hay 7900XT olsun zaten.

12 GB VRAM sizi yolda bırakacak bir bellek değil hocam. Ti super, beraberinde getirdiği teknolojisi ile opsiyonel olarak tercih edebilirsiniz. Tabii bu paraya çıkabilecek durumdaysanız hay hay 7900XT olsun zaten.

Path tracing açılmadıkça 12 GB VRAM'in sorun olacağını düşünmüyorum.

Şu anda 3060 Ti kullanıyorum, yakın bir zamanda yükseltme yapmak istiyorum. Hangisi mantıklı olur? Yoksa 5000 ve 8000 serisini beklemek daha mantıklı mı olur?
4070S iyidir.

Path tracing açılmadıkça 12 GB VRAM'in sorun olacağını düşünmüyorum.

AMD rakip FG teknolojisi her oyunda yok. AFMF 2 ise Lossless'a yakın yani kötünün iyisiymiş.

4070s iyidir.

AMD rakip fg teknolojisi her oyunda yok. Afmf 2 ise Lossless'a yakın yani kötünün iyisiymiş.

Her oyunda olmasına gerek yok. Güncel oyunlar artık hem DLSS hem de FSR güncel sürümleriyle çıkıyor. Bunun yanında fg de mevcut oluyor çoğunlukla. Olmayan oyunda da afmf 2 açar sıkıntı kalmaz. Afmf2>lossless scaling. FPS kısıtlaması yok ve görüntüyü bozmuyor. İki kartta alınır tabii. Stok kullanım 4070 Super eğer OC yapılacaksa 7900GRE öneririm. %10 performans artışı kazanabiliyorsunuz. 4070 Ti süper dengi bir kart oluyor. Hatta bazı oyunlarda geçecektir.

Güncel testlerde daha da iyi performans verecektir. AMD kartlar tek bir güncellemeyle bile %5 perdormans artışı kazanabiliyor.
IMG_2170.webp

@Geraltın kılıcı

Son düzenleme:
Her oyunda olmasına gerek yok. Güncel oyunlar artık hem DLSS hem de FSR güncel sürümleriyle çıkıyor. Bunun yanında fg de mevcut oluyor çoğunlukla. Olmayan oyunda da afmf 2 açar sıkıntı kalmaz. Afmf2>lossless scaling. FPS kısıtlaması yok ve görüntüyü bozmuyor. İki kartta alınır tabii. Stok kullanım 4070 Super eğer OC yapılacaksa 7900GRE öneririm. %10 performans artışı kazanabiliyorsunuz. 4070 Ti süper dengi bir kart oluyor. Hatta bazı oyunlarda geçecektir.

Güncel testlerde daha da iyi performans verecektir. AMD kartlar tek bir güncellemeyle bile %5 perdormans artışı kazanabiliyor.Eki Görüntüle 95820
@Geraltın kılıcı

Sadece rekabetçi oyunlar oynanıyorsa AMD öneriyorum ve ben Linux kullanıyorum. 8xxx serisini umarım sorunsuz çıkartırlar ve FSR 4.0'ı DLSS'e yakınlaştırırlar. AMD güzel firma ama 2. konumunda kalmayı çok seviyor.

Güncel testlerde daha da iyi performans verecektir. AMD kartlar tek bir güncellemeyle bile %5 perdormans artışı kazanabiliyor.Eki Görüntüle 95820
@Geraltın kılıcı

Hocam sizce RX 6900XT'ye neden bakılmıyor? 7900GRE ile hemen hemen eşit performanslara sahipler.

Bir kaç ay önce 7900GRE ve RTX4070S arasında kalmıştım ve seçimimi RTX4070S'ten yana kullandım. Her ne kadar VRAM konusunda düşük kalsada şimdiye kadar bir problem yaşamadım. AMD tercih etmememdeki en büyük sebep RTX4070S'e geçmeden önce kullandığım RX6600XT ekran kartım oldu, sürekli olarak driver bazlı sorun yaşamaktan gerçekten bıkmıştım. AMD'nin ekran kartları güzel fakat driver, yazılım konusunda oldukça kötüler, sizi uğraştırabilir. Karar verirken mutlaka bunuda göz önünde bulundurun.

Sadece rekabetçi oyunlar oynanıyorsa AMD öneriyorum ve ben Linux kullanıyorum. 8xxx serisini umarım sorunsuz çıkartırlar ve FSR 4.0'ı DLSS'e yakınlaştırırlar. AMD güzel firma ama 2. konumunda kalmayı çok seviyor.

Hocam sizce RX 6900XT'ye neden bakılmıyor? 7900GRE ile hemen hemen eşit performanslara sahipler.

7900GRE daha güçlü, daha az TDP, daha iyi OC, daha uzun süre sürücü desteği ve yeni gelen güncellemeler 7000 serisini daha çok etkiliyor. 7000 serisinde FSR, fg, afmf ve anti lag gibi özellikler daha iyi çalışıyor. İleride yeni bir teknoloji çıkarsa 7000 serisinin uyumlu olmasıda daha yüksek ihtimâl. Mesela RX5000 serisinde mesh shader desteği olmadığı için Alan Wake 2 de kötü performans veriyor. Yani 6900XT neyi iyi yapıyorsa 7900GRE'de hemen hemen hepsini daha iyi yapıyor. Geliştirilmiş versiyon gibi düşünebilirsiniz.

7900GRE daha güçlü, daha az TDP, daha iyi OC, daha uzun süre sürücü desteği ve yeni gelen güncellemeler 7000 serisini daha çok etkiliyor. 7000 serisinde FSR, fg, afmf ve anti lag gibi özellikler daha iyi çalışıyor. İleride yeni bir teknoloji çıkarsa 7000 serisinin uyumlu olmasıda daha yüksek ihtimâl. Mesela RX5000 serisinde mesh shader desteği olmadığı için Alan Wake 2 de kötü performans veriyor. Yani 6900XT neyi iyi yapıyorsa 7900GRE'de hemen hemen hepsini daha iyi yapıyor. Geliştirilmiş versiyon gibi düşünebilirsiniz.
Muhtemelen AFMF'yi RX 6600XT'de kötü kullanmamın sebebi bu olabilir.

Bir kaç ay önce 7900GRE ve RTX4070S arasında kalmıştım ve seçimimi RTX4070S'ten yana kullandım. Her ne kadar VRAM konusunda düşük kalsada şimdiye kadar bir problem yaşamadım. AMD tercih etmememdeki en büyük sebep RTX4070S'e geçmeden önce kullandığım RX6600XT ekran kartım oldu, sürekli olarak driver bazlı sorun yaşamaktan gerçekten bıkmıştım. AMD'nin ekran kartları güzel fakat driver, yazılım konusunda oldukça kötüler, sizi uğraştırabilir. Karar verirken mutlaka bunuda göz önünde bulundurun.
Dostum selam bende senin gibi 6600 kullanıyorum ve 7800xt geçmek istiyorum ama 4070 S aklımda olduğu için 7800xt slim gitmiyor sen grafik FPS kullanımdan memnunmusun 4070 S alınır mı yoksa 7800xt alayım mı ?