RX 7800 XT vs RTX 5070 Ti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre ÖZER
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 313

Emre ÖZER

Uzman
Merhaba. XFX RX 7800 XT ekran kartım var. RTX 5070 Ti almak istiyorum. Aralarındaki farkı öğrenmek istiyorum. RX 7800 XT PCI-e 4.0 GDDR6, diğeri ise PCI-e 5.0 GDDR7. Aralarında ne kadar fark var, değiştirmeye değer mi? Rekabetçi oyunlarda RTX 5000 serisinde Reflex 2.0 diye bir teknoloji gelmiş.

Valorant oynuyorum genellikle. Hikâyeci 4K oyunlarda oynayacağım. 4K ile 2K arasında gözle görülür kalite farkı gerçekten oluyor mu?

• Intel i9 13900K.
  • XFX RX 7800XT.
  • MSI MPG Z790 Edge Ti Max Wi-Fi 7 (Gen5)
  • Corsair Vengeance 7200 MHz 64 GB DDR5 RAM.
  • T-Force Z540 1 TB 11700/9500 gen5 M.2 SSD.
  • Corsair iCUE lınk H150i LCD RGB AiO 360 mm Intel (1700p/1851p) AMD uyumlu sıvı soğutucu.
  • Corsair 1000W RM1000e 80+ Gold tam modüler PCI-e 5.0 güç kaynağı.
  • ASUS TUF Gaming 27' 2K 260 Hz gaming monitör.

3000 serisinin üst modellerinden, 4000 serisinden ve AMD'nin 6000 üst segmenti ile 7000 serisinde olan kişilerin ekran kartı değişikliği yapmasının hiçbir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Valorant ağırlıklı oynuyorsanız da 2K 260HZ monitörü bırakıp çıta yükseltmeye gerek yok bence. 4K hiç F/P bir teknoloji değil çünkü masrafı çok fazla. Ben olsaydım 7800XT'de 2K'da en azından 2 sene daha devam ederdim.

Aklımı karıştıran PCIe 4.0 GDDR6 ile PCIe 5.0 GDDR7 bunların farkları nedir? Ana kartım PCIe 5.0 destekliyor kullanmak istedim kendi kartımı satıp üzerine ekleyim alacağım ileriye dönük olsun istedim görüşlerini bekliyorum.

Basitçe anlatmak gerekirse. Eğer sizin mevcut kartınız PCI 5 destekleyen bir kart olsaydı ve anakartınız PCI 4 olsaydı, PCI 5 anakartlı bir sisteme kıyasla %0-%2 arasında bir performans farkı gözlemlerdiniz. Sizin durumunuzda ise PCI 4 olan bir ekran kartından PCI 5 olan bir ekran kartına geçeceğiniz için umursamanız gereken bir fark değil bu.

En ileriye dönük yatırım elindekini kullanmaktır. Hala temizinden 2 yıl üst düzey 2K performans gösterecek bir kartı ki bakın özellikle üst düzey performans diyorum öyle ayarları low-medium çekerek değil 2K'da bam güm şeklinde kullanabileceğiniz bir kartı 2. el piyasasında 17-18k'ya satıp sonra da yeni çıkan, fahiş fiyatlı, stok sıkıntısı olan ve bu stok sıkıntısından kaynaklı olarak fiyatları daha da artacak bir karta çıktığı gibi geçiş yapmak için bırakmak hiç mantıklı bir yatırım değil. İlla değiştireceğm diyorsanız da 1 yıl kullanın o sırada 5000 serisini kazık fiyatla alan alsın, fiyatları insin sonra geçiş yaparsınız. Ayrıca bir bakarsınız AMD'de çok iyi kartlar çıkartır oraya geçersiniz veya bundan dolayı NVIDIA fiyat kırar...

1000 serisinden sonra hiçbir NVIDIA serisini direkt çıktığı gibi satın alan insan mantıklı bir iş yapmış olmadı. Hepsi kazıklandı ve F/P tarafından dipte olan ürünler aldılar.

Bilgi için çok teşekkür ederim.

Multi frame ile arasında uçurum olacağı kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…