Merhaba, 2 hafta önce yeni sistem topladım, ekran kartı olarak XFX 2 fanlı RX 7800 XT aldım. Fakat ekran kartı yükte 75 derece civarını görüyor. Kasam MSI MAG Forge M100R olduğu için ekran kartı ile zemin arasında 2-3 cm civarı boşluk kalıyor ve kasa camı bayağı sıcak oluyor. Sizce değerler normal mi boşta 50-60 derece oluyor. Kasayı değiştirmem gerekir mi Amazon üzerinden aldığım için iade hakkım var, yoksa kartta bir problem mi olabilir? Teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?Arlecchino
Başarılı
Değerler sorun çıkartacak düzeyde değil. Zemin ile kart arasındaki az boşluk yüzünden normalinden 2-3 derece sıcak çalışıyor olabilir ama 75 derece sorun teşkil etmiyor.
Kaç dereceye kadar normal olur hocam, kasanın altına yakın olduğu için çok hava alamadığını düşünüyorum.
Arlecchino
Başarılı
Kaç dereceye kadar normal olur hocam, kasanın altına yakın olduğu için çok hava alamadığını düşünüyorum.
80'den sonra işkillenebilirsiniz. Fakat yaz ayında 75 derece iyi değer.
sawyerford
Üstün
Boşta 50-60 dediğin video ve yayın izlerken mi? Eğer öyleyse kart boşta demek değil, çalışıyor demektir. Ayrıca yükte 75 derece yaz aylarında normal değer. Klimalı odaysa eğer biraz fazla sadece.
Boşta 50-60 dediğin video ve yayın izlerken mi? Eğer öyleyse kart boşta demek değil, çalışıyor demektir. Ayrıca yükte 75 derece yaz aylarında normal değer. Klimalı odaysa eğer biraz fazla sadece.
Mesela hocam sistemi ilk açtım şu an 42 derece biraz geçince masaüstünde Google da vs (video izlemeden) 50 civarı oluyor. Mersin'de yaşıyorum o yüzden bayağı sıcak oluyor.
sawyerford
Üstün
Mersindeysen senin şu an oda sıcaklığın minimum 30 derecedir yani o değerler normal. Oda sıcaklığın 20-22 seviyesine indiğinde düşecektir.Mesela hocam sistemi ilk açtım şu an 42 derece biraz geçince masaüstünde Google da vs (video izlemeden) 50 civarı oluyor. Mersin'de yaşıyorum o yüzden bayağı sıcak oluyor.
Commander Shepard
Uzman
MSI Afterburner kullanarak yükteyken fulleyin fan hızını bakalım kaç derece olacak. Belki de 70`in altına bile inebilir eğer full hızda çalışmıyorsa ki full hızda çalışmıyordur büyük ihtimalle 75 derecede.