Bütçe
18.000 TL
Hiç mi etki etmez hocam? TMP'de etki etmese bile en azından Beamng'de etki eder diye düşünüyorum.

Neyse sanırım ilk önce monitör alacağım, sorun yaşarsam öyle 9070XT'ye geçme konusunu tekrardan değerlendireceğim.

Ryzen 5 7600.
Ekran kartı ihtiyacı karşılıyorsa güzel bir monitör mis gibi gider gibi. @TANTUNICIK Hocanın dediği gibi çözüm ekran kartı değiştirmek değil gibi duruyor.
Bütçe el verirse fiyat performans OLED monitör olarak Samsung Odyssey G5 öneririm.

Snowy moon grafik modu kurulu, oyunun çözünürlük ölçeği %300'de. TMP grafik ayarlarından render mesafesi ise orta ayarda. Render mesafesini ortadan düşüğe çekince 10 FPS'fen 30-40'a kadar fırlıyor ama bu sefer de burnumun ucunu bile göremiyorum.

Ekran kartı ihtiyacı karşılıyorsa güzel bir monitör mis gibi gider gibi. @TANTUNICIK Hocanın dediği gibi çözüm ekran kartı değiştirmek değil gibi duruyor.
Bütçe el verirse fiyat performans OLED monitör olarak Samsung Odyssey G5 öneririm.

Teşekkür ederim, zamanı gelince ayrıyeten monitör önerisi konusuda açacağım ama ilk önce sizin önerinize bir göz atacağım. ❤️

Son düzenleyen: Moderatör:
Snowy moon grafik modu kurulu, oyunun çözünürlük ölçeği %300'de. Tmp grafik ayarlarından render mesafesi ise orta ayarda. Render mesafesini ortadan düşüğe çekince 10 FPS'fen 30-40'a kadar fırlıyor ama bu sefer de burnumun ucunu bile göremiyorum.

Teşekkür ederim, zamanı gelince ayrıyeten monitör önerisi konusuda açacağım ama ilk önce sizin önerinize bir göz atacağım. ❤️

Bu konu hakkında başka bir konu açmanızı öneririm bu FPS değerlerini aldığınızdan dolayı.

Bu konu hakkında başka bir konu açmanızı öneririm bu FPS değerlerini aldığınızdan dolayı.

Oyun sohbetinde arada sırada insanlar ekran kartını ve kaç FPS aldıklarını yazıyorlar hocam. Daha 2 saat önce yaşandı. Aklımda 2 tane kalam var. Biri 5060 ile 16 FPS alıyormuş, bir diğeride 5070 ile 25 veya 30 FPS alıyormuş. Muhtemelen onlarda benim kullandığım grafik moduda yok. Yani durum ne yazık ki bende böyle değik, herkeste benzer. 2K'ye geçince bu FPS değerleri daha çok düşecektir ama sanırım diğer hocamın dediği gibi ekran kartı modeli yükseltmek çözüm olamayacak. Yıllardır bu oyunun optimizasyon sorunu çözemediler.

Hangi oyunlarda ne kadar FPS alıyorsunuz mesela?

En basitinden CS 350 (ayarlanmamış hali) Valorant Low'da boştayken 600-650 çatışmada 400 civarı. Diğer oyunlarda test etmedim fakat test etmemi isterseniz yarın Mafia Definitive Edition'da ve Heaven benchmarktta test edebilirim.

En basitinden CS 350 (ayarlanmamış hali) Valorant Low'da boştayken 600-650 çatışmada 400 civarı. Diğer oyunlarda test etmedim fakat test etmemi isterseniz yarın Mafia Definitive Edition'da ve Heaven benchmarktta test edebilirim.
Valorant'ı denemedim ana CS'de bende ayarsız şekilde size yakın FPS alıyorum. Konu oyun sanırım. Benim oynadığım TMP isimli optimizasyon özürlüsü oyun çoğu sistemde böyle düşük FPS veriyor. Onun dışında FSR'dan çok az destek alarak 4K'da bile RDR 2'yi 80-90 FPS oynatabiliyor.

Valorant'ı denemedim ana CS'de bende ayarsız şekilde size yakın FPS alıyorum. Konu oyun sanırım. Benim oynadığım tmp isimli optimizasyon özürlüsü oyun çoğu sistemde böyle düşük FPS veriyor. Onun dışında FSR'dan çok az destek alarak 4K'da bile RDR 2'yi 80-90 FPS oynatabiliyor.

Olabilir, mesela Ranch Simulator'ün de optimizasyonu berbat ve kasıyor. Tek sorun bizde değil çünkü 3090'lı arkadaşımda da Ranch Simulator kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: