BayRakipsiz

Başarılı
Merhaba, Sinerji bilgisayardan elden teslim aldım. Aldığım ilk günden beri videoda gösterdiğim sorun oluyor. Yazarak anlatması biraz zor ama videoda iyi anlattığıma inanıyorum. Sebebi nedir, garantiye göndermeme gerek var mı yoksa çözümü var mı? Şimdiden yardımcı olma çabasına girenlere çok teşekkürler.

• DDU ile temiz kurulum yaptım.
  • Eski yeni sürümleri denedim.
Video Linki:

Sistem:
  • R7 5800X
  • RX 7900 GRE
  • 32 GB 3600MHz RAM
  • B550 F anakart
  • 1TB M.2 SSD

Son düzenleme:
Sanırım Pure modeli. Kutuda Sapphire etiketi olması gerekiyor.. Etiket yoksa daha önceden açılmış bir ürün. Muhtemelen bu sorun yüzünden iade edilmiştir.

15 gün geçmediyse iade edin. Geçtiyse servise gönderin...
Mağazan aldığım için iade almadılar. 4. ayın 25 de aldım o günden beri videoda dedigim gibi kullanıyorum. Pardon şimdi hatırladım. Kutu etiketi vardı ekran kartını koydukları plastik koruyucunun yapıskanı kabarıktı galiba.

Garantisi varsa bozma riskine gerek yok. Garanti bir şey yapmaz ise karta BIOS yüklemek işe yarayabilir. Belki BIOS dosyası bozulmuştur. Bu tür kartlarda en az 2-3 tane farklı BIOS modu da oluyor, onları denemek de işe yarayabilir. Sorun donanımsal ise yapabileceğiniz bir şey yok gibi.

Sorunu yazıyla ayrıntılı yazın kartı teslim ederken diyorlar. Bu hatayı nasıl anlatabilirim :)
Tabii ki. Ufak bir not kağıdına "Sistem boot edildiği gibi ekran kartı %100 fan devrinde çalışmaktadır. Ekran kartı sürücüleri DDU aracılığıyla silinip, sıfırdan kurulmasına rağmen fan hızını manuel kontrol edememekteyim. Gerekli kontroller sonucunda kartın değişiminin yapılmasını rica ederim." diye yazıp E-irsaliye veya faturasıyla birlikte yollayınız.