• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

RX 7900 XT & R7 5800X sistemde AMD Ryzen Master ayarları kaydedilemiyor

Niye artış olmadı anlamadım. Thermal Throttle Limit 74 yapıp dener misiniz? Daha stok 15584 puanı bile geçmedi, 16600 filan olmalıydı, bakalım ne olacak.

Son düzenleme:
Niye artış olmadı anlamadım. Thermal Throttle Limit 74 yapıp dener misiniz? Daha stok 15584 puanı bile geçmedi, 16600 filan olmalıydı, bakalım ne olacak.

Hocam, ben bu ayarı manuel yapıp 95 yapmıştım. Arama bölümünden yazınca, bu ayardan iki tane çıkıyor, anlamadım.

Farklı sekmeler içinde var, bende de öyle. Ben AI Tweaker içinden yapıyorum ama.
Benim kafam karıştı. Çok fazla menü olduğu için bazılarını arama bölümünden bularak yaptım. Yanlış mı yaptım yoksa zaten aynı şeyler mi? Yoksa hepsini dediğiniz yerden girip mi yapayım?

Bu ayarı yaparken bulup değiştirmiştim ama aramaya yazınca, bir yaptığım, bir de stok halde duran ayar var. BIOS’u sıfırla dersen yaparım, uğraşırım.

BIOS sfırlayıp gösterdiğim yerden ayarlayabilirsiniz. Yaptığınız sekmede ayarlar işlemiyor olabilir, bende de buna benzer bir durum olmuştu. Bu arada "Performance Bias" ayarını da kapatabilirsiniz.

Arama bölümünden bulduğumda advanced seçeneği çıkıyor.

Ai tweaker bölümünden girince advanced çıkmıyor

Ve gri olan PPT TDC vs gibi yerler değiştirilemiyor

PPT, TDC ve EDC 333 girin, Scalar'ı x10 yapın, Curve Optimizer'e girin ve All Core Negative 20 yapın (fark olacak mı deneyelim). Clock Override 2000 yapalım. Throttle Limit 95 yapalım. Geri menüdeki "Performance Bias" ayarını da "None" yapabilirsiniz. BIOS sıfırladıysanız, Global C-State, ASUS Performance Enhanchement, Fmax Enhancer ve Spread Specturm gibi ayarları kapatmayı unutmayın. Sonra tekrar test edebiliriz. Advanced sekmesindeki ayarların varsayılanada olduğundan emin olunuz.

Son düzenleme:
Yok hocam, ayarları sıfırlamamıştım.

Dediğiniz gibi düzenleyip tekrar test yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…