ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
RX 8800 XT, daha az güç çekerek 4080 gücünü vereceği söyleniyor. Rekabetçi bir fiyat olursa, özellikle 1440p oyuncuları için bulunmaz bir nimet olabilir.

IMG_2467.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun konusunda AMD ekran kartlarını beğeniyorum ancak render işleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Maalesef ki render uygulamalarında performansı kötü. Bu yorumu da AMD ekran kartı sahibi olarak yazıyorum.

Oyun konusunda AMD ekran kartlarını beğeniyorum ancak render işleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Maalesef ki render uygulamalarında performansı kötü. Bu yorumu da AMD ekran kartı sahibi olarak yazıyorum.
Ben Nvidia sahibi olarak ve sadece oyun oynayan birisi olarak 2K'dan 4K oled güncellemesi yapacağım. Nvidia kartlarına servet vermektense renderla benim gibi işi sıfır olanlar net AMD yi alıp geçer.

Ayrıca Intel işlemci konusunda da render da halen önde üretkenlikte ama x3d'den dolayı Intel ölmüş bitmiş gibi davranılıyor.

Yani mesela kullanım amacına kalıyor. Sadece oyun için AMD alınır.

Hani AMD üst seviye ekran kartı üretmeyecekti?
Üst seviye olmuyor aslında. RTX 5070 seviyesinde bir kart olacak, orta segment oluyor yani.

8890 XTX çıkaracak mı ona bakacağız.

Ben NVIDIA sahibi olarak ve sadece oyun oynayan birisi olarak 2K'den 4K OLED güncellemesi yapacağım. NVIDIA kartlarına servet vermektense renderla benim gibi işi sıfır olanlar net AMD'yi alıp geçer.

Ayrıca Intel işlemci konusunda da render da halen önde üretkenlikte ama X3D'den dolayı Intel ölmüş bitmiş gibi davranılıyor.

Yani mesela kullanım amacına kalıyor. Sadece oyun için AMD alınır.

Üst seviye olmuyor aslında. RTX 5070 seviyesinde bir kart olacak, orta segment oluyor yani.

8890 XTX çıkaracak mı ona bakacağız.

RX 8800 XT RTX 5070 geçse bile NVIDIA alacağım artık. RX 6800 XT ile çok şey yaşadım kalsın.(Sizde böyle olmayabilir bana böyle denk geldi)

RX 8800 XT RTX 5070 geçse bile NVIDIA alacağım artık. RX 6800 XT ile çok şey yaşadım kalsın.(sizde böyle olmayabilir bana böyle denk geldi)

Ön yargılı olarak bakmayın AMD her ne kadar kötü olsasa FX serisinden Ryzen'e geçtiğinden beri işlemcide gözde. Ekran kartı kısmındada benzer iş çıkarması lazım.

RX 8800 XT RTX 5070 geçse bile NVIDIA alacağım artık. RX 6800 XT ile çok şey yaşadım kalsın.(Sizde böyle olmayabilir bana böyle denk geldi)
Üst bütçeden Nvidia iyi ancak 5000 serisi aşırı pahalı olacak. 4K için en az 5070 Ti gerekecek mesela. Intel battlemage GPU'lar giriş seviyede çok iyi seçenek olacak. Bugün yarın lansmanı var.

Bütçe varsa direkt Core Ultra 7 ve Nvidia çekilir Z890 bir anakartla o ayrı mesele. Ryzen işlemcilere gerek yok 2K ve 4K'da. Intel iGPU'da çok daha iyi.9800x3D'de sorun yaşayan çok var. Yüksek bellek hızları yine Intel'de. Kapitalist sistemde AMD işlemciler gereksiz abartıldı. 7600x kullanıcısı olarak söylüyorum. Ancak ekran kartında Intel 506 serisini geçer. AMD'DE orta segment kapabilir. Eğer kaparsa Nvidia fiyat politikasını 5090-5080 hariç yeniden gözden geçirir.

Üst bütçeden NVIDIA iyi ancak 5000 serisi aşırı pahalı olacak. 4K için en az 5070 Ti gerekecek mesela. Intel battlemage GPU'lar giriş seviyede çok iyi seçenek olacak. Bugün yarın lansmanı var.

Fiyat konusunda yapacak bir şey domine ediyorlar. Rekabet olsun yüzü gülen tüketici olsun hocam.