maedhros0

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Güncel olarak AMD Adrenalin 26.1.1 ve AMD Chipset Drivers 7.11.26.2142 sürümlerini kullanıyorum. AMD Software yükleyicisi ile güncel sürümü önce fabrika ayarlarına sıfırla demeden güncelledim, sonrasında ise fabrika ayarlarına sıfırla diyerek işlemi tekrarladım. Dün tam oyunun ana ekranındayken yeniden başlatma tuşuna basılması sonucu bilgisayar kapanıp açıldı ve bu durum oyunu da etkiledi.

Oyunda daha önce hiç olmayan titremeler oluştu; grafikleri yüklemesi için oyunu kapatıp açmam gerekti ve kendi kendine baştan yükleme yaptı. Gece yine aynı oyunu, yani Final Fantasy Rebirth'ü oynarken sistem dondu. Arka planda Edge üzerinde 5 sekme açıktı ve RAM kullanımı 13 GB civarındaydı. Bilgisayar kendini yeniden başlattı ve Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı.

Yapılan hata denetimi: 0x00000133 (0x0000000000000001, 0x0000000000001e00, 0xfffff805cd3c43b0, 0x0000000000000000) şeklinde hata verdi. Ayrıca klasik olarak Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir, Döküm dosyası oluşturma başarılı oldu ve 28.01.2026 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu gibi hatalar da mevcut.

ChatGPT; sürücüde sorun olduğunu, Watchdog hatası aldığımı, yeniden başlatma ile durumun daha kötüleşmiş olabileceğini, temizleyip stabil bir sürüm kurmam gerektiğini söylüyor. Güncel sürücüler sıkıntılı mı? Ben mi yanlış yükledim? Ne yapmam gerekiyor?

Son çare olarak kaldırmak istiyorum; pek anlamadığım için fazla uğraşmak istemiyorum. BIOS güncel değil; F36g gibi bir test sürümünde kaldım, F38 en yeni sürüm. Windows 11 kullanıyorum. Güncelleme sonrası kapanmama sorunlarını gördükten sonra güncellemeleri durdurdum. En son aldığı güncellemeler ekteki gibidir.

1769619524140.webp

Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 5 7500F
Gigabyte A620M h
PowerColor reaper Radeon RX 9060 XT 16 GB.
Apacer Panther 16 GB DDR5 6000MHz CL38

Bugün de 'uzak sunucudan alınan sertifika güvenilmeyen bir sertifika yetkilisi tarafından verildi. Bu nedenle, sertifikadaki verilerin hiçbiri doğrulanamayabilir. TLS bağlantı isteği başarısız oldu. Ekli veriler sunucu sertifikasını içerir.' ve IP çakışıyor diyerek internette sorun çıktı. Onu düzeltebildim CMD'den birkaç restart atarak. Yardımcı olursanız sevinirim.

1769619524140.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 222446

Hiçbir ayarı açmıyorum. FPS'i ayarlamak istersem oyunlarda Radeon chill ve Radeon gecikme önleme açıyorum sadece.
Bir önceki sürücüde sorun yaşıyor muydun? 26.1.1'de gelişmiş senkronizasyonu açınca karıncalanma oluyor bende Elden Ring onarken, Vram bozukmuş gibi ama Furmarkta falan bir halt yok mesela, kapatınca düzeliyor. Kartında sorun olduğundan eminsen servise vermek dışında çaren yok gibi.

Son düzenleme:
Bir önceki sürücüde sorun yaşıyor muydun? 26.1.1'de gelişmiş senkronizasyonu açınca karıncalanma oluyor bende Elden Ring onarken, VRAM bozukmuş gibi ama FurMark'ta falan bir halt yok mesela, kapatınca düzeliyor.

Pek yaşamıyordum klasik AMD hataları vardı. Bilgisayara fazla yüklenince zorlanıyordu, crash veriyordu, saçlarda/çevrede çamurlaşma oluyordu bazı oyunlarda vs. Güncellemeden önce ağır oyunları 8-9 saat kapatmadığım, açık kaldığı oldu. Ciddi hiçbir şey yoktu. Yeni sürüme geçtikten sonra donma, IP çakışması ve CS'de ekranın saniyelik yanması gibi şeyler yaşandı. CS zaten bu sorunu yaşatan bir oyun herkeste olması normal diye biliyorum ama 1 oyun içerisinde 6 kez falan yaşandı. Eskiden 1-2 olurdu düzelirdi. Hangisi neyle alakalı bilemem tabii. Belki şu an denk gelenler vardır.