ulugbey32

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda elimdeki PowerColor RX 6800 XT ekran kartını bir arkadaşıma satıp 26.000 TL ödeyerek yeni bir ekran kartı satın aldım. Kartı sattığım arkadaşım farklı bir modele geçeceği için eski RX 6800 XT'mi bana 13.000 TL karşılığında geri satabileceğini söyledi. Aradaki 13.000 TL'lik fiyat farkını düşündüğümde, yeni karta bu kadar bütçe ayırmak açıkçası içime pek sinmedi. Sizce yeni aldığım kartı iade edip, geçmişini ve durumunu bildiğim eski RX 6800 XT'yi 13.000 TL'ye geri almak mantıklı bir hamle olur mu? Fiyat/performans açısından tavsiyelerinizi bekliyorum.

RX 6800 XT FSR 4 desteği de alacak ve şu an Optiscaler ile de kullanılıyor zaten. Ben en baştan çok mantıklı ya da gerekli bir hamle değildi ama güncel kart kullanmak isterseniz de anlaşılır. 9060 XT bütün özellikleri daha iyi çalıştıracak her şekilde.

Aralarında 13K'lık performans farkı yok ama RX 9060 XT her anlamda daha iyidir. FSR 4'ü daha verimli kullanıyor, yayıncılık için aynı bitrate için çok daha net görüntü sunuyor. Elimde RX 6800 XT varken RX 9060 XT almazdım; o karttan sonra geçilecek kart en azından RX 9070 olmalıydı, bana göre tercih sizin.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX6800XT FSR 4 desteği de alacak ve şu an Optiscaler ile de kullanılıyor zaten. Ben en baştan çok mantıklı ya da gerekli bir hamle değildi ama güncel kart kullanmak isterseniz de anlaşılır. 9060XT bütün özellikleri daha iyi çalıştıracak her şekilde.
FSR4'ü tam olarak alamayacak aslında. Açmana izin verilecek ama hesaplama şekli farklı olacak. Fiziksel olarak uyumlu değil dedikleri doğru, hem AMD'nin hem de NVIDIA'nın.

FSR 4 ve DLSS 4.5 FP8 türünde sayılar kullanıyorlar. RTX 5000 serisi ve RX 9000 serisinde fiziksel olarak FP8 sayıları çarpacak hızlandırıcılar mevcut, eski kartlarda yok (RTX 4000 serisini bilmiyorum ama 3000 ve öncesinde yok). FSR4, eski nesillerde INT8 tipine dönüştürülüp hesaplanıyor. RTX 3000 serisi de DLSS 4.5'i INT8 veya FP16 olarak hesaplıyor.

Kısaca ne performans aynı oluyor ne de kalite, ama FSR4'ün ölüsü bile kalite olarak FSR3'den falan iyi tabi, orası ayrı.

FSR4'ü tam olarak alamayacak aslında. Açmana izin verilecek ama hesaplama şekli farklı olacak. Fiziksel olarak uyumlu değil dedikleri doğru, hem AMD'nin hem de NVIDIA'nın.

FSR 4 ve DLSS 4.5 FP8 türünde sayılar kullanıyorlar. RTX 5000 serisi ve RX 9000 serisinde fiziksel olarak FP8 sayıları çarpacak hızlandırıcılar mevcut, eski kartlarda yok (RTX 4000 serisini bilmiyorum ama 3000 ve öncesinde yok). FSR4, eski nesillerde INT8 tipine dönüştürülüp hesaplanıyor. RTX 3000 serisi de DLSS 4.5'i INT8 veya FP16 olarak hesaplıyor.

Kısaca ne performans aynı oluyor ne de kalite, ama FSR4'ün ölüsü bile kalite olarak FSR3'den falan iyi tabi, orası ayrı.
''9060 XT bütün özellikleri daha iyi çalıştıracak her şekilde.'' Demiştim siz de detaylandırmışsınız teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda elimdeki PowerColor RX 6800 XT ekran kartını bir arkadaşıma satıp 26.000 TL ödeyerek yeni bir ekran kartı satın aldım. Kartı sattığım arkadaşım farklı bir modele geçeceği için eski RX 6800 XT'mi bana 13.000 TL karşılığında geri satabileceğini söyledi. Aradaki 13.000 TL'lik fiyat farkını düşündüğümde, yeni karta bu kadar bütçe ayırmak açıkçası içime pek sinmedi. Sizce yeni aldığım kartı iade edip, geçmişini ve durumunu bildiğim eski RX 6800 XT'yi 13.000 TL'ye geri almak mantıklı bir hamle olur mu? Fiyat/performans açısından tavsiyelerinizi bekliyorum.
Değmez.

Emulatör misali çalıştırırlarsa problemli olacaktır, emülatörler nasıl dili bilgisayar diline çevirmek için fazla CPU tüketiyorsa bunda da aynı terhane.

INT8'e özel FSR çıkarmaları gerek, yoksa kulağı tersten göstermekten bir farkı olmaz, NVIDIA'da şu an tam olarak böyle yapıyor DLSS 4.5 ile(kart satsın diye işte).