Bütçe
18500
Oyun icin ise 4-5 k cikmaya gerek yok, sirf NVIDIA olacak diye. Gucler denk zaten.
Hocam bilmiyorum ben RX 9060 XT ile R6 dışındaki oyunlarda ciddi bir micro stuttering yaşadım. Kart arızalı da denmedi, 3070 Ti ve 5060 Ti ile test ettiğimde oyunlar akıcı hale geldi. O yüzden 4-5k fazla verip şu sorunu yaşama ihtimalini minimize edebiliyorsan bir dakika bile düşünmeden o tarafa yönelirim. İnsanı hayattan soğutabiliyor. Ama tabii yanlış anlaşılmasın herkes bu sorunu yaşar demiyorum, fakat AMD tarafında bu sorun daha çok görülüyor. O yüzden bu kart bende bir soru işareti.

Hocam bilmiyorum ben RX 9060 XT ile R6 dışındaki oyunlarda ciddi bir Micro stuttering yaşadım. Kart arızalı da denmedi, 3070 Ti ve 5060 Ti ile test ettiğimde oyunlar akıcı hale geldi. O yüzden 4-5k fazla verip şu sorunu yaşama ihtimalin varsa bir dakika düşünme derim. İnsanı hayattan soğutabiliyor. Ama tabii yanlış anlaşılmasın herkes bu sorunu yaşar demiyorum, fakat sıklık olursa AMD tarafında daha çok görüldüğü biliniyor. O yüzden bu kart bende bir soru işareti.

Dedigin sorunlar her kartta olabilir, bende de RX6700 var, hiçbir problem yasamadim. 9xxx serisinde gercekten azaldi sorunlar, 5K verip ayni gucteki kart almayi mantikli bulmuyorum ben.

9060 XT de daha iyi RT ve FSR4 desteği var ondan dolayı daha uzun ömürlü.
7800 XT 18k ya güzel kart ancak saf güç istiyorsan iyi. 1080p de 9060XT, 2k da 7800 XT gibi garip bir denklemi var.
(9060 XT : RX 7700 XT | 7800 XT : 4070-4070s civarı)

Dip not: AMD de NVidia ya muadil yazılımsal oyuncakların ismi beynimi yaktı. AFMF Frame gen e mi rakip, redstone dedikleri ne falan derken meyve suyu oldum.
AFMF, FG karşılığı denilebilir. Yeni gelecek olan FSR Redstone ise FSR 4'ün çok daha gelişmiş yeni hali olacak. DLSS 4'ün karşılığı denilebilir yani.

Hocam bilmiyorum ben RX 9060 XT ile R6 dışındaki oyunlarda ciddi bir micro stuttering yaşadım. Kart arızalı da denmedi, 3070 Ti ve 5060 Ti ile test ettiğimde oyunlar akıcı hale geldi. O yüzden 4-5k fazla verip şu sorunu yaşama ihtimalini minimize edebiliyorsan bir dakika bile düşünmeden o tarafa yönelirim. İnsanı hayattan soğutabiliyor. Ama tabii yanlış anlaşılmasın herkes bu sorunu yaşar demiyorum, fakat AMD tarafında bu sorun daha çok görülüyor. O yüzden bu kart bende bir soru işareti.
Brom bende rx7700xt ile yaşadım. Micro sttuter sorununu. AMD AAA oyunlar oynamiyorsaniz alınmaz. Valorant cs gibi oyunlar için aman aman amd düşünmeyin sakin. Benim gibi çilesini çekersiniz.

Brom bende rx7700xt ile yaşadım. Micro sttuter sorununu. AMD AAA oyunlar oynamiyorsaniz alınmaz. Valorant cs gibi oyunlar için aman aman amd düşünmeyin sakin. Benim gibi çilesini çekersiniz.
AMD ekran kartları güzel performans versede bir taraftanda kumar gibidir maalesef.

Şu an RX6600 kullanıyorum 1 kez bile micro stutter ile karşılaşmadım. 9060XT'yle de bir fark olacağını düşünmüyorum. 5060TI almak isterdim ama aradaki farkı veremem.

Şu an RX6600 kullanıyorum 1 kez bile micro stutter ile karşılaşmadım. 9060XT'yle de bir fark olacağını düşünmüyorum. 5060TI almak isterdim ama aradaki farkı veremem.
Dediğim gibi biraz da şans işi. Çok pahalı sistem alıp da saçma sapan hatalarla uğraşan insanlar oluyor. Bütçeyi aşmadan bir şey alıp geçin o zaman hocam.

Ben RTX 5090 ile RYZEN 9800X3D kullanan ve MİCRO STUTTER sorunu yüzünden oyun oynayamayan bile gördüm. Tamamen şans işi. Umarım sisteminde bir problem çıkmaz.