jeoparadise

Becerikli
RX 9060 XT 16 GB ekran kartı var. RDR 2'de 2K bile olmamasına rağmen 1080p'de Ultra ayarlarda VRAM kullanımı 13GB'lara kadar çıkabiliyor. Normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RDR2 oyununda bellek sızıntısı olayından bahsediliyor. Bende 9070 XT var. 16 GB tamamen doluyor bazen sonra ffff hatası verip oyundan atıyor. Sadece RDR2'de oluyor. 2 çözüm yolu var. Ya Vulkan yerine DX12 de oynayacaksınız ki bu donma ve takılmalara neden oluyor. Diğeri ise Smart Access Memory var BIOS'ta onu kapatmak. Bunun performans kaybına neden olduğu söyleniyor. Şahsen ben oynarken VRAM 16 GB dolduğu zaman kaydedip yeniden yüklüyorum o şekilde devam ediyorum.

RDR2 oyununda bellek sızıntısı olayından bahsediliyor. Bende 9070 XT var. 16 GB tamamen doluyor bazen sonra ffff hatası verip oyundan atıyor. Sadece RDR2'de oluyor. 2 çözüm yolu var. Ya Vulkan yerine DX12 de oynayacaksınız ki bu donma ve takılmalara neden oluyor. Diğeri ise Smart Access Memory var BIOS'ta onu kapatmak. Bunun performans kaybına neden olduğu söyleniyor. Şahsen ben oynarken VRAM 16 GB dolduğu zaman kaydedip yeniden yüklüyorum o şekilde devam ediyorum.
Olabilir bence. Dediğiniz gibi Vulkan dan DX12 alınca takılmalar başlıyor oyunda. Konuyu açtığım zaman 13 GB'lara kadar ulaşmıştı. Kapatıp tekrar girdiğimde ise 8 GB yi geçtiğini görmedim garip. Bir de ouyn içi yaptığım benchmark testlerinde ortalama 110 FPS alırken minimum FPS 50 lerde gösteriyor normal midir acaba?

@jeoparadise, oyun içi Benchmark'tan bahsediyorsanız normal. Benim karta -30 watt, bellek 2800 MHz vs ofset voltajı -70 MHz ‘ de kullanıyorum 2K. Son RDR2 oyun içi Bench'te Max 206, ortalama 125, en düşük 70 FPS görüyorum.

Hocam dediğiniz fffff hatasını bende aldım daha 1 saat önce. Dediğiniz gibi oyunda bellek sızıntısı sorunu var. İlk açtığımda 8 GB civarlarında takılırken ne kadar uzun süre oynarsan o kadar artıyor VRAM. Bende overlay kapalı şöyle 1 saat oynamıştım. Dediğiniz gibi Unknown error fffff diyerek oyundan attı. Bir fark ettiğim şeyde sanki ne kadar uzun süre oynarsan FPS de ufakdan düşüyor gibi. Sorunu çözmek için herkes DX12 öneriyor ama maalesef aşırı stutter giriyor o zaman oyuna da. Minimum FPS 14'lere kadar düşebiliyor. Dediğiniz gibi VRAM dolunca yeniden başlatmak gerek oyunu. Bende donanımsal bir sorun var zannetmiştim yokmuş en azından. Ama hala bu sorunu çözmemeleride komik.

@jeoparadise, son sürücüyü kurdunuz mu? 26.1.1 olması lazım. Bu sürücü ile RDR2'de bellek sızıntısı azalmış gibi geldi. Mesela eskiden valentine girince 13 GB doluyordu hemen son sürücüyle 3 kere valentine girdim, Strawberry'e gittim. Yani eskiden 1 saatte doluyorsa şimdi rahat 2 saate çıkmış gibi.

@jeoparadise, son sürücüyü kurdunuz mu? 26.1.1 olması lazım. Bu sürücü ile RDR2'de bellek sızıntısı azalmış gibi geldi. Mesela eskiden valentine girince 13 GB doluyordu hemen son sürücüyle 3 kere valentine girdim, Strawberry'e gittim. Yani eskiden 1 saatte doluyorsa şimdi rahat 2 saate çıkmış gibi.

Evet kurmuştum ama ben pek fark hissedememiştim açıkçası. Birkaç kez Saint Denis tarafına gitmiştim VRAM çıldırmıştı vallahi. 30 dakika falan oynamıştım daha dün rahat 14 GB görmüştüm gene.