İsmail Yıldız 2

Başarılı
Test 1440p çözünürlük ile yapıldı. Sizce bu sıcaklık değerleri ile kullanmamda bir sakınca var mı, yoksa fan ayarlarıyla oynamalı mıyım? Antalya'da yaşıyorum, odam yeterince sıcak.

Ekran görüntüsü 2026-07-27 114046.webp

Son düzenleme:
Arkadaşlar hotspot sıcaklığı ile genel gpu sıcaklık farkı size kartın bakım süresinin gelip gelmediği ile ilgili fikir verir.
10-15 derece aralığı çok iyidir. 20 ve üstünde bakım vakti gelmiş olabileceğini düşünmeniz gerek.
Buradaki kartta fark 20 derece, ne kadar süredir kullanılıyor bilmiyorum ama 2-3-4 yıllar civarı yaşında bir kart ise buna güzel bir bakım yapılması gerek diye görüyorum.

Modelinizde muhtemelen Hynix bellek var. Bu yuzden VRAM dereceleri normal geldi bana.

Bunun disinda hotspot ile core deltasi biraz yuksek ancak fan RPM'i de bayagi dusuk. Kartinizin VBIOS dumpini inceledim ve varsayilan fan curveu bence cok kotu. Kendiniz guzel bir fan curve yapin derim.

1785143416275.webp

Bunun disinda ufak bir UV oneririm acikcasi. 9060 XT'lerde -15 mV verdiginizde bile frekanslarda artis gorebiliyorsunuz. Fan curve konusuna el attiktan sonra -25mV + -5 power limit denerdim yerinizde olsam. Ikisini de AMD Software'den yapin.

Arkadaşlar hotspot sıcaklığı ile genel gpu sıcaklık farkı size kartın bakım süresinin gelip gelmediği ile ilgili fikir verir.
10-15 derece aralığı çok iyidir. 20 ve üstünde bakım vakti gelmiş olabileceğini düşünmeniz gerek.
Buradaki kartta fark 20 derece, ne kadar süredir kullanılıyor bilmiyorum ama 2-3-4 yıllar civarı yaşında bir kart ise buna güzel bir bakım yapılması gerek diye görüyorum.
Hocam kart piyasaya sürüleli 2 yıl olmadı 1 ay önce topladım sistemi.
Modelinizde muhtemelen Hynix bellek var. Bu yuzden VRAM dereceleri normal geldi bana.

Bunun disinda hotspot ile core deltasi biraz yuksek ancak fan RPM'i de bayagi dusuk. Kartinizin VBIOS dumpini inceledim ve varsayilan fan curveu bence cok kotu. Kendiniz guzel bir fan curve yapin derim.

Eki Görüntüle 268971

Bunun disinda ufak bir UV oneririm acikcasi. 9060 XT'lerde -15 mV verdiginizde bile frekanslarda artis gorebiliyorsunuz. Fan curve konusuna el attiktan sonra -25mV + -5 power limit denerdim yerinizde olsam. Ikisini de AMD Software'den yapin.
Teşekkürler UV deneyeceğim.

Yaklasik 3 aya yakin bir suredir 9060 XT Pure ile -25 mV ve +10 PL kullaniyorum, kendisi hala stabil. Boost frekanslarim artti ve derecelerim de bir tik daha iyi. Buradan yuruyebilirsiniz biraz sanirim.

Benim core ile hotspot arasindaki delta da 15 dereceye yakin bu arada.

Arkadaşlar hotspot sıcaklığı ile genel GPU sıcaklık farkı size kartın bakım süresinin gelip gelmediği ile ilgili fikir verir.

AMD kartlarda bu şekilde bende de ASUS TUF 9070XT var GPU sıcaklığı testte maximum 62-63 hotspot 86. 23 derece fark var kartta 8 aylık daha.