- Makaleler
- 3
Dying Light 2 ve Cronos New Dawn oyunlarında denedim. Işın izlemeyi açtığımda iki oyun da kısa süre içinde çöküyor. Cyberpunk 2077'de denedim, hernangi bir sorun olmadı. AMD Radeon Software CSM uyarısı veriyordu, BIOS'tan kapattım ama sorun düzelmedi.
Eldeki antika 2200G APU sistemin PSU'su arızalanınca sistemi yükselttim. Aşağıda eski olarak belirttiğim parçaların bazıları 2016-2018 yıllarına kadar dayanıyor
Sistem:
RAM'ler 2200G APU sistemde 2133 MHz'de çalışıyorlarmış, sorun çıkartmıyorlardı. Sistemi güncelleyince DOCP aktifleştirerek 3000 MHZ'e aldım. Problemin kaynağı olduğunu düşünmüyorum.
Acaba problem oyunlardan mı kaynaklı? Dediğim gibi Cyberpunk'da sorun olmadı.
Edit 1:
Böyle bir Reddit postu buldum, sanırım patch beklemekten başka çare yok.
Edit 2: AMD az önce sorunu çözen update yayınlamış
Eldeki antika 2200G APU sistemin PSU'su arızalanınca sistemi yükselttim. Aşağıda eski olarak belirttiğim parçaların bazıları 2016-2018 yıllarına kadar dayanıyor
Sistem:
- Ryzen 5600 (yeni)
- ASUS TUF B450 Plus-GAMING (eski)
- Sapphire RX 9060 XT Pure (yeni)
- WD 1TB 7200 RPM HDD (en eskisi)
- Kingston 240GB SATA SSD, %59 sağlığı var. Konu: https://techolay.net/sosyal/konu/sata-ssdnin-omrunun-bitip-bitmedigi-nasil-anlasilir.143407/
- 2x8 GB 3000 MHz RAM (bellekler eski ve iki modül de farklı marka/model)
- BitFenix Proton kasa & 600W PSU.
RAM'ler 2200G APU sistemde 2133 MHz'de çalışıyorlarmış, sorun çıkartmıyorlardı. Sistemi güncelleyince DOCP aktifleştirerek 3000 MHZ'e aldım. Problemin kaynağı olduğunu düşünmüyorum.
Acaba problem oyunlardan mı kaynaklı? Dediğim gibi Cyberpunk'da sorun olmadı.
Edit 1:
Böyle bir Reddit postu buldum, sanırım patch beklemekten başka çare yok.
Edit 2: AMD az önce sorunu çözen update yayınlamış
Son düzenleme: