Bütçe
4.000-8.000 TL

Sinister

Uzman
PC'yi tek tek indirimlerden topluyorum acelem yok. 2K oynuyorum ve yüksek FPS beklentim yok. Bütçem 4.000 TL.

Bu işlemciye mutlaka B850 tarzı anakart gerekir derseniz bütçeyi 8 bin lira yaparım bir şekilde.

Not alıyorum bunu. Anakartlarda M-R ve E ibareleri hakkında bilginiz var mı hocam?
Genelde bir port eklenmesi, VRM soğutucusu eklenmesi veya ekstra büyütülmesi gibi özelliklerle değişebiliyor. Mesela; R’nin abisi K var, ekran kartı slotu fiziksel olarak daha güçlü, 1 tane M.2 soğutucusu var gibi ek özelliklerle 5-5,5 k TL arasında satılıyor. Mantık bu şekilde işliyor, ama tek tek harflere hiç bakmadım. Kendimde R’yi kullandığım için öneriyorum. K’sı da gelebiliyor; Cuma günleri indirimde iyi fiyata yakalarsanız, o da alınır.

Genelde bir port eklenmesi, VRM soğutucusu eklenmesi veya ekstra büyütülmesi gibi özelliklerle değişebiliyor. Mesela; R’nin abisi K var, ekran kartı slotu fiziksel olarak daha güçlü, 1 tane M.2 soğutucusu var gibi ek özelliklerle 5-5,5 k TL arasında satılıyor. Mantık bu şekilde işliyor, ama tek tek harflere hiç bakmadım. Kendimde R’yi kullandığım için öneriyorum. K’sı da gelebiliyor; Cuma günleri indirimde iyi fiyata yakalarsanız, o da alınır.
Bilgi için teşekkürler.

En iyi alabileceğin B650, Gigabyte B650 EAGLE. 16 Fazlı piyasada bulunan bütün işlemcileri kaldırabilecek vaziyette.

Chipset güncel olsun diyorsanız o bütçeyle GIGABYTE B850 EAGLE WIFI6 öneririm. Bu da 12 Fazlı.
7-8 bin bütçelerde B850 almalıyım gibi hissediyorum. Bir yerde Ryzen 9000 serisinin kesinlikle B850 ile kullanılması gerektiğini okudum ama hem emin değilim hem de eski bir yorumdu. Acele etmiyorum modelleri not aldım.