Ben eski RTX 3070 kullanıcısıyım ve bu kartın gücüne göre 8 GB VRAM'in komik kaldığını biliyorum. 1080p oyunlarda çok sorun çıkartmasada uygulamalarda yetersiz kalıyor veya hatlar alıyordum.
Bu sebeple RTX 4070 Ti Super'e geçtim. İlk çıkış fiyatından bulup alabilmiştim. Ama şu anda yenisi RTX 5070 Ti, RX 9070 XT'ye göre fiyat açısından oldukça yüksekti. En son baktığımda ort. 10 bin TL fark vardı, değiltiyse bilemem.
10 bin TL az fark değil ve AMD için söylenenler ortada, en son Recep Baltaş'ın yaptığı videoyu izlediyseniz orada da sıkıntıları görmüşsünüdür. Ancak tüm seri arızalı olsa kazan kalkardı. Ama sorun yaşayanların olduğu da bir gerçek.
Bu durumda bu şamsı denemek sizin 10 bin TL daha vermek ya da vermemenize bağlı.
Yine de şunu belirteyim, özellikle Reddit'te AMD hakkında eski seriler için daha çok yaygara kopardı. RX 9000 serisi diğer serilerine göre biraz daha olumlu yorumlar içeriyor desem yeridir. Tabii bu daha eski seriler kadar satılmadığı için olabilir. Belki 4, 5 ay sonra durum daha farklı olacak.
Bu kadar yazıp çizdim ama işin özü, 10 bin TL fark var ve ben bu riski göze alıp RX 9070'i alırdım.