Bir kartın kronik problemi var ise o karttan marka ne olursa olsun uzak durmak gerekebilir. Nitro+ kronik sayılabilecek düzeyde cw şikayeti dolu. Ne kadar en tepe kartlardan olsa bile önermek istemiyorum vebal almamak için. Ama dümdüz sapphire çöp marka demek bomboş bir yorum kusura bakmayın.

Hocam şimdi açık konuşalım. Eğriye eğri, doğruya ise doğru diyelim. Parası olan veya parası olmasa da taksit ile alabilecek olan bir ürünün en sorunsuz ve en bilindiğini alır. 9070 XT mantıklı bir kart uçuk fiyatlar vermedikçe ama. Konuyu açan arkadaşın durumu var, 2 taksit fazla öder 5070 Ti alır.

Ben 32 yaşındayım. Daha evlere PC yeni yeni gelirken, en üst bileşenler ile bilgisayar toplamıştım, rahmetli babam almıştı o zamanlar. Yani belki 20 yılın üzerinde Nvidia kullandım. Hiç sorun yaşamadım. Bakın 1 kez bile yaşamadım. Rekabetçi de oynadım tek oyunculu da oynadım. Nvidia'da elbet hatalar var ancak bunun oranı çok düşük ve bunun için 2 taksit fazla ödemeye değer.
Hocam ben daha yeni 5070ti aldım zaten @Yasin Alemdağ hakim konuya. Ben amd ve nvidia tartışması yapmıyorum. Markaya atılan suçlamaya karşı çıktım.

Hocam şimdi açık konuşalım. Eğriye eğri, doğruya ise doğru diyelim. Parası olan veya parası olmasa da taksit ile alabilecek olan bir ürünün en sorunsuz ve en bilindiğini alır. 9070 XT mantıklı bir kart uçuk fiyatlar vermedikçe ama. Konuyu açan arkadaşın durumu var, 2 taksit fazla öder 5070 Ti alır.

Ben 32 yaşındayım. Daha evlere PC yeni yeni gelirken, en üst bileşenler ile bilgisayar toplamıştım, rahmetli babam almıştı o zamanlar. Yani belki 20 yılın üzerinde NVIDIA kullandım. Hiç sorun yaşamadım. Bakın 1 kez bile yaşamadım. Rekabetçi de oynadım tek oyunculu da oynadım. NVIDIA'da elbet hatalar var ancak bunun oranı çok düşük ve bunun için 2 taksit fazla ödemeye değer.

Yanlış bir düşünce ama hocam ya bende 28 yaşındayım kendimi bildim bileli de bu işlerin içindeyim zamanımın çoğunda da AMD kullandım. Bende 1 kere bile sorun yaşamadım. Bu AMD'nin en iyisi olduğu anlamına gelmez ki. Ha bütçem olsa 9070XT yerine 5080 tercih ederim o ayrı bir mesele ama gidip de 46k 5070 Ti'a vermem yani.

AMD kadar NVIDIA kartlar da kullandım. Sıkıntı yaşamadım hiçbirisinde. Benim tecrübeme göre iki taraf da iyi.

Size komik bir şey anlatayım. Bir tanıdığım Asus 6700 kart alıp sistemine takmış. Sürekli ekran kararması, git-gel ve güç kesilmesi yaşadığını söyledi. AMD’yi kötüleyip duruyordu. NVIDIA alsaydım keşke falan. Adamın kasayı açınca kartını düzgün takmamış olduğunu gördüm, yuva gevşekti. Çıkartıp oturtunca tüm sorunlar çözüldü. :D

Kartı kullandığınıza emin misiniz? Klasik watt man gibi sorunlar haricinde Pulse soğutması gayet yeterli ve güzel kart. Öbür sorunlar tamamen şans işi. Bizzat Sapphire Pulse 9070XT kullanıyorum.
Testleri paylaşabilir misin? Ayrıca model hakkında isterseniz bir inceleme yapın. Hepimiz faydanalım. Benim Sapphire ve Gigabyte'a karşı direkt bir önyargım mevcut. 6xxx serisinde Sapphire bana sorun yaşatmıştı.

Testleri paylaşabilir misin? Ayrıca model hakkında isterseniz bir inceleme yapın. Hepimiz faydanalım. Benim Sapphire ve Gigabyte'a karşı direkt bir ön yargım mevcut. 6xxx serisinde Sapphire bana sorun yaşatmıştı.

Wattı yanlış gösteriyor. GPU Z ile ile kontrol ettiğimde 304W idi.
Screenshot_20250803_184847_Gallery.webp

Yanlış bir düşünce ama hocam ya bende 28 yaşındayım kendimi bildim bileli de bu işlerin içindeyim zamanımın çoğunda da AMD kullandım. Bende 1 kere bile sorun yaşamadım. Bu AMD'nin en iyisi olduğu anlamına gelmez ki. Ha bütçem olsa 9070XT yerine 5080 tercih ederim o ayrı bir mesele ama gidip de 46k 5070 Ti'a vermem yani.
5070 Ti'a da aşırı uçuk fiyat verilemez ama 36k ya 9070 xt varsa ve 42 k ya 5070 Ti varsa ben Nvidia tercih ederim hocam.

Ben de markaya suçlama atılmaması taraftarıyım o ayrı Yasin bey.

5070 Ti'a da aşırı uçuk fiyat verilemez ama 36k ya 9070 XT varsa ve 42 k ya 5070 Ti varsa ben NVIDIA tercih ederim hocam.

Ben de markaya suçlama atılmaması taraftarıyım o ayrı Yasin bey.

Estağfurullah ben suç atıyorsunuz demedim yanlış anlaşılmasın kıymetli büyüğüm. Ben 36k ya 9070XT alınmasına da karşıyım. Ben Taichi'ye çıktığı gibi 40k verdim. Ha için cız etmedi. Verilir mi asla verilmez. Bu bütçelere de alınması gereken 32 bandında 9070XT'dir. Ha bütçesi vardır 40'a çıkar yalan yok ben yine 9070XT alır fazlasını işlemcime yatırırım (eğer NVIDIA'cı değilsem). Benim gözümde 9070XT üstünde alınabilir 2 kart var 5080 5090. Yani herkes kendi tecrübesini yazıyor. Millet ona buna çamur atıyor ya bende ona kıl oluyorum :D. Yav arkadaş NVIDIA da kullandım evet iyi güzel bir sıkıntı yaşamadım. AMD de kullandım kullanıyorum yine bir sıkıntı yaşamadım. Çevremde kullananlarda da canlı canlı bir sıkıntı görmedim yalan konuşamam. Ancak ben markalarda değil de bu tip sorunların sistemin stabilitesine bağlıyorum. Geçen biri var forumda kartı da hatırlamıyorum şimdi örnek kart minimum 600W istiyor adam ona takmış 500W PSU yüzünden WattMan yiyor AMD'yi suçluyor. Bana bilinçsiz insanların boş safsataları gibi geliyor (sözüm meclisten dışarı).