Yani hocam normal mi arkadaşın dediği ayarları yapıcam eve gidince de bakacagımHiçbir şey yapmana gerek yok. Ekran kartlarında farklı birimler bulunur sen Discord'da ekran paylaşırken farklı birimler çalışır ve görev yöneticisinde yüzdelik olarak yüksek gözükür. Yöneticisindeki ekran kartının birimlerinin ne kadar çalıştığını ayrıntı olarak görebilirsin.
Detaylar
Kim cevapladı?Haluk Albayrak 10
Yetkin
Yani hocam normal mi arkadaşın dediği ayarları yapacağım eve gidince de bakacagım.
Öncelikle donanım ivmesini kapatmaman lazım. Zaten ekran paylaşırken GPU'nu kullanması lazım. Eğer donanım ivmesini kapatırsan CPU'na yükleni Discord ki bu istemediğimiz bir şey. Çünkü senin ekran kartında ekran paylaşımı için çalışan ayrı bir birim var ve bu da senin oyun performansından kısmıyor.
Bak şu anda oyundayım ve 3D kısmı çalışıyor render alıyor.
Şimdi de instant replay açtım Radeon üzerinden sağ altta bak video codec Engine %34 çalışıyor 3D çalışmıyor.
Son düzenleme:
Öncelikle donanım ivmesini kapatmaman lazım. Zaten ekran paylaşırken GPU'nu kullanması lazım. Eğer donanım ivmesini kapatırsan CPU'na yükleni Discord ki bu istemediğimiz bir şey. Çünkü senin ekran kartında ekran paylaşımı için çalışan ayrı bir birim var ve bu da senin oyun performansından kısmıyor.
Bak şu anda oyundayım ve 3D kısmı çalışıyor render alıyor.
Eki Görüntüle 264528
Şimdi de instant replay açtım Radeon üzerinden sağ altta bak video codec Engine %34 çalışıyor 3D çalışmıyor.
Eki Görüntüle 264530
Anladım hocam eve gidince dediğim gibi deneyeceğim peki baska FPS falan ayarları var mı BIOS ayarı falan fistan arkadaşta bahsetti de baska bilmediğimiz ayar kalmasın diye diyorum.
Haluk Albayrak 10
Yetkin
Anladım hocam eve gidince dediğim gibi deneyeceğim peki baska FPS falan ayarları var mı BIOS ayarı falan fistan arkadaşta bahsetti de baska bilmediğimiz ayar kalmasın diye diyorum.
RAM'leri EXPO 1'de çalıştırsan ve ReSize BAR açsan yeterli. Keyfine göre Ryzen işlemcin varsa PBO da yapabilirsin işlemciye.
Yeni konular
-
SEO ve kurgu odaklı iyileştirme yapabilecek yapay zekâ tavsiyesi
- Geraltın kılıcı
-
-
-
-
-
-
-