9000 serisi kullanıcılarında sanırım AMD'nin 5000 serisindeki yazılımsal problemler tekrar başladı. Reddit'te mouse donma olaylarıyla doldu ek olarak forumda 3 günde gördüğüm 3. konu bu aynı başlıkta. Son olarak yukarıdaki önermem dışında Radeon Software slimmer kullanarak driver kurmanızs olacak. 25.3.1'i DDU ile kaldırıp Windows otomatik sürücü kur ayarını da kapattıktan sonra Radeon slimmer ile kırpılmış sürücü kurmanız gerek. Bilmiyorsanız anlatayım ve öyle deneyin.

Tam destek olacak iseniz sizin için RTX 3080 söküp DDU ile temizleyip önerdiğiniz sürücüyü indirip dediklerinizi yapabilirim.

Tam destek olacak iseniz sizin için RTX 3080 söküp DDU ile temizleyip önerdiğiniz sürücüyü indirip dediklerinizi yapabilirim.
Öncelikle 25.3.1 sürücüsünü indirin ve sistemde dursun çalıştırmayın. Sonra DDU yapın evet ama yapmadan DDU ayarlarından Windows'un otomatik sürücü indirmesini engelleyin diye bir ayar var onu açmayı unutmayın. Daha sonra Radeon Slimmer programını açın ve indirdiğiniz 25.3.1 sürücüsünü seçin.
Slimmer Linki: Release Radeon Software Slimmer 1.12.0 · GSDragoon/RadeonSoftwareSlimmer NET 48 yazana tıklayın.
Slimmer programını açtıktan sonra yukarıda Pre Install kısmına tıkla ve oradan indirdiğin 25.3.1 sürücüsünü seç. Next de ve tekrar next de orada seçeceğin bazı şeyler gelecek. Packages kısmında kırmızı ile yazan Select None tıkla ve seçili olan her şeyin tiki kalktıktan sonra oradaki listeden sadece AMD Display Driver ve AMD Settings yazan ayarı seç. Sonra yukarıdan Scheduled Taska'a tıkla ve yine kırmızı ile yazan Select None ibaresine tıkla. Oradan Display Driver Components kısmına geç ve yine kırmızı ile yazan Select None yazısına tıkla. Bunları yaptıktan sonra aşağıdan Modify Installer de ardından Run Installer tıkla bu kadar. AMD yazılım ekranı geldikten sonra da ilk ekranda AMD'nin veri toplamasına izin verin yazılarının tikini de kaldırmayı unutma.

Chipset sürücünüzden emin değilseniz de buradan en sonu tekrar indirin. Önemli.

Öncelikle 25.3.1 sürücüsünü indirin ve sistemde dursun çalıştırmayın. Sonra DDU yapın evet ama yapmadan DDU ayarlarından Windows'un otomatik sürücü indirmesini engelleyin diye bir ayar var onu açmayı unutmayın. Daha sonra Radeon slimmer programını açın ve indirdiğiniz 25.3.1 sürücüsünü seçin.
Slimmer linki: Release Radeon Software Slimmer 1.12.0 · GSDragoon/RadeonSoftwareSlimmer net 48 yazana tıklayın.
Slimmer programını açtıktan sonra yukarıda pre ınstall kısmına tıkla ve oradan indirdiğin 25.3.1 sürücüsünü seç. Next de ve tekrar Next de orada seçeceğin bazı şeyler gelecek. Packages kısmında kırmızı ile yazan select none tıkla ve oradaki listeden sadece AMD display driver ve AMD settings yazan ayarı seç. Sonra yukarıdan scheduled Taska'a tıkla ve yine kırmızı ile yazan select none ibaresine tıkla. Oradan display driver components kısmına geç ve yine kırmızı ile yazan select none yazısına tıkla. Bunları yaptıktan sonra aşağıdan modify ınstaller de ardından run ınstaller tıkla bu kadar. AMD yazılım ekranı geldikten sonra da ilk ekranda AMD'nin veri toplamasına izin verin yazılarının tikini de kaldırmayı unutma.

Chipset sürücünüzden emin değilseniz de buradan en sonu tekrar indirin. Önemli.

Dediklerinizi yapıp size dönüş sağlayacağım.

Bekliyorum. Belirli bir kısımda sorun olursa sor buradayım cevaplarım.

Hiç umutlu değilim, driver indiriyorum https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-25-3-1.html#Downloads buradan ekran kartını söküp RX 9070 bağlayacagım birazdan.

1741958497909.webp

Dediklerini yaptım sadece bu 2 ayar yüklenicek ve suan yükledim

Son düzenleme:
Windows arka planda driverı oto yüklemesin istiyorsan denetim masası>ağ bağlantılarından devre dışı bırakabilirsin ya da kasadan internet kablosunuda çekebilirsin driverları kurana kadar.

Hiç umutlu değilim, driver indiriyorum https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-25-3-1.html#Downloads buradan ekran kartını söküp RX 9070 bağlayacagım birazdan.

Eki Görüntüle 132566
Dediklerini yaptım sadece bu 2 ayar yüklenicek ve suan yükledim
Evet aynen bu şekilde sonra alttan Modify tıklayıp Run Installer diyoruz. AMD yazılımı açılınca Gaming gibi hazır profilleri seçmeyin. Atla diyip geçin o kısmı. Yazılım içerisinde AMD Oyun içi Arayüzü de kapatmayı untmayın.

Evet aynen bu şekilde sonra alttan modify tıklayıp run ınstaller diyoruz. AMD yazılımı açılınca gaming gibi hazır profilleri seçmeyin. Atla deyip geçin o kısmı. Yazılım içerisinde AMD oyun içi arayüzü de kapatmayı untmayın.

Ölçeklendirme tam panel FreeSync kapalı Radeon gecikme acık.

1741959135986.webp

1741959120275.webp

Chipset, BIOS ve Windows 24H2 ve güncel mi? Bir de MSI Afterburner yüklü ise ULPS kapatır mısınız? Yüklü değilse yükleyip kapatın.
Ayar simgesine tıklayınca hemen aşağıda.

Oyun modunu kapattım ve dediğin uygulamayı yükledim.

1741959381634.webp

ULPS Kapat seçtim power lımıt en sona çektim

Yüklediysen ayarlardan ULPS kapattıktan sonra çıkan uyarıya evet de ve sistemini yeniden başlat. Radeon Anti Lag da eğer GPU %100 kullanılmıyorsa pek gerek yok. Özellikle Valorant'ta pek işe yaramıyor.
Kapatıyorum onu zaten nvdia reflex oyunumu bozdugu için amd geçmek istedim