500 Hz'den 240 Hz düşünce zaten düşüşler olacak anlamam imkansızlaştı çünkü mouse hareketi bile gözüme farklı geliyor.
240 Hz ve 500 Hz arasındaki farkı anlaman minimal günlük kullanımda zaten, videoda gösterdiğin gibi mouse yok olup geliyor mu gelmıyor mu?

500 Hz'de olsa 1000 Hz'de olsa videodaki problemi anlayabiliyor olmamız lazım.

Evet ve ek olarak zaten Hz degeri desteklemiyen kartlar o Hz değerini göstermiyor RX590 var 1720 de 360 Hz Max gösteriyor Hz ile alakalı bir şey değil.

Reddit de ekran kartının güç kablosunu tam oturtamadığından çıt sesi gelinceye sıkınca sorun düzeldi diyende var kabloları kontrol eder misin?

Evet kablolar tam olarak oturmus ve diğer kabloyuda denedim PCI 2 adet var 16 pin diğerini de denedim sonuç aynı.

Evet ve ek olarak zaten Hz degeri desteklemiyen kartlar o Hz değerini göstermiyor RX590 var 1720 de 360 Hz Max gösteriyor Hz ile alakalı bir şey değil.

Evet kablolar tam olarak oturmus ve diğer kabloyuda denedim PCI 2 adet var 16 pin diğerini de denedim sonuç aynı.
Sorun çözüldü mü çözülmedi mi Hz'yi düşürünce? Ayrıca kullandığın kablo DP mi HDMI mı?

Sorun çözülmedi Kulandığım kablo DP
Tamam renk derinliğini 10 bit yerine 8 bit yaparsan düzelir büyük ihtimalle? HDMI 2.1 olduğunu varsayıyorum kablonun, 9070XT 2.1b destekliyor ama kablon 2.1 diye düşünüyorum Rtings'de öyle belirtilmiş. 2.1 DP alıp kullanırsan da sorunun çözülür büyük ihtimalle bant genişliği yetmiyor kablonun 10 bit için ya da sınırda kalıyor.

Son düzenleme:
Sorun çözüldü mü çözülmedi mi Hz'yi düşürünce, ayrıca kullandığın kablo DP mi HDMI mı?
Sorun çözülmedi kullandığım kablo DP.

Sorun çözüldü mü çözülmedi mi Hz'yi düşürünce? Ayrıca kullandığın kablo DP mi HDMI mı?

Ve HDMI yüksek Hz desteklemiyor, umarım HDMI dene demezsin. Sorun cidden driver problemi ya da ayıplı mal.

Son düzenleyen: Moderatör:

Tamam renk derinliğini 10 bit yerine 8 bit yaparsan düzelir büyük ihtimalle? HDMI 2.1 olduğunu varsayıyorum kablonun, 9070XT 2.1b destekliyor ama kablon 2.1 diye düşünüyorum RTINGS'de öyle belirtilmiş. 2.1 DP alıp kullanırsan da sorunun çözülür büyük ihtimalle bant genişliği yetmiyor kablonun 10 bit için ya da sınırda kalıyor.

Daha önce 8bit kulanıyordum ve sorun bu oldugunu bende düşünüp 8bit yapmıstım ama değişen bir şey olmamıştı.

Daha önce 8bit kulanıyordum ve sorun bu oldugunu bende düşünüp 8bit yapmıstım ama değişen bir şey olmamıştı.

Sorun çözülmedi kullandığım kablo DP.

Ve HDMI yüksek Hz desteklemiyor, umarım HDMI dene demezsin. Sorun cidden driver problemi ya da ayıplı mal.
Abi HDMI 2.1B destekliyor kart ve bu 48 gbps demek. Display port 2.1A ya da HDMI 2.1b ile kullan sorun büyük ihtimalle kablodan diye düşünüyorum. Nvidia'nın DSC'sinden dolayı sorun yaşamıyor olabilirsin AMD'de bu teknoloji NV kadar iyi değil?! o yüzden kabloyu değiştir.