RX 9070 XT Frame Spikes, MHz dalgalanmaları

nacho

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda birçok oyunu oynarken örnek olarak; Where Winds Meet, GTA 5, Resident Evil Village. GPU frekans hızlarında dalgalanmalar oluyor aynı zamanda Frame Time'da da dalgalanmalar ve oyunlarda ciddi takılmalara yol açıyor. Aynı zamanda bilgisayar açılırken ekte bulunan yeşil bozulmalar meydana geliyor. OCCT üzeriden 1 saatlik 3D Adaptive ve VRAM testi yaptım ancak herhangi bir hata ve gözle görülebilecek herhangi bir şeye rastlamadım. Ekte ilgili videolar mevcut, ne yapmam gerek? Hata nerede?

İşlemci: R7 7800X3D
GPU: RX 9070 XT Nitro+
PSU: Enermax Rev III 1000W 80+ Gold
RAM: Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz

Frame Spikes. - Bilgisayar açılış ekranında yaşanan yeşil bozukluklar. - MHz dalgalanmaları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nitro+ zaten en iyi model de işte sürücü sorunları maalesef.

DDU ile sil sürücüyü, 25.9.2. versiyonu dene. Sıkıntı çıkarsa ilk önce o 3200 civarına çıkan clock speed'i düşür, 2900-3000 falan bırak, yemezse 2800'e düşürürsün.

Bu AI milletin hayatına girdiğinden beri firma farketmeksizin herkeste sürücü sorunu yazılım sorunu çıkmaya başladı, NVIDIA AMD Intel hiç farketmiyor. Dünyanın tepki koyması lazım.

Hocam merhaba, en yakın zamanda sürücü değiştirip deneyeceğim ancak Clock Speed'i neden düşürmem gerekiyor? Bilgim dahilinde olmadığı için soruyorum. İlgili videoda stock şekilde 3200 çalışıyor.

Bu AI milletin hayatına girdiğinden beri firma fark etmeksizin herkeste sürücü sorunu yazılım sorunu çıkmaya başladı, NVIDIA AMD Intel hiç fark etmiyor. Dünyanın tepki koyması lazım.

Performans olarak çok memnunum ancak böyle durumlar insanın canını sıkıyor hocam.

Benim RX 580'den kalma deneyimime göre AMD ekran kartları kaliteli PSU istiyor. 12V çıkışının stabilitesi önemli, değişken yüklerdeki davranışı önemli. Arkadaşın clock düşür demesinin sebebi kartın belki de oralara çıkamadığı görüşüne kapılması, fakat ben üreticilerin bu riski alacaklarına pek ihtimal vermiyorum.

Hocam ekran kartına direkt olarak PSU'nun 600W'luk kablosu ile güç veriyorum PSU ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak açılıştaki yeşil bozulmalar donanımsal bir sorunu işaret ettiğini düşünüyordum. OCCT testini başarılı geçmesi sorunun ekran kartından olmadığını kanıtlar nitelikte. Ayrıca sadece ikinci monitörüm üzerinden bilgisayarı başlattığımda yeşil bozulmalar olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…