Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yoda

Gelişen
Merhaba,

Arkadaşlar bu iki ürünün kablo bağlantısını yapmaya çalışıyorum fakat ekran kartı 3*8 pinli güç kaynağından sadece 2*8 pin bağlantısı çıktı bu bağlantıyı nasıl yapacağım.

PSU: Corsair RM750E

Yani PSU'dan çıkan bir kablo 2x8 olarak iki tane 8 pin ayrılıyorsa tek girişin sağladığı 300W oluyor.

Bu arada halen daha bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. PCI-e kablosunun 300W taşıyabileceğini düşünmüyorum. Söyleminiz nedeniyle araştırdım PCI-e kablosu ancak 150 taşır ki 8+8 olan 75+75 olarak bölünüyor. Bu da karta toplamda 150+75+75+75 şeklinde güç veriliyor demek oluyor. 375W güç tüketimini de 400W peak atan bir karta takmayı mantıklı bulmuyorum. En mantıklısı harici bir PCI-e kablosu almak (erkek-erkek) ya da arkadaşın önerdiği gibi bir Molex to PCI-e almak.

Bu arada halen daha bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. PCI-e kablosunun 300W taşıyabileceğini düşünmüyorum. Söyleminiz nedeniyle araştırdım PCI-e kablosu ancak 150 taşır ki 8+8 olan 75+75 olarak bölünüyor. Bu da karta toplamda 150+75+75+75 şeklinde güç veriliyor demek oluyor. 375W güç tüketimini de 400W peak atan bir karta takmayı mantıklı bulmuyorum. En mantıklısı harici bir PCI-e kablosu almak (erkek-erkek) ya da arkadaşın önerdiği gibi bir Molex to PCI-e almak.

Ek PCI-Ex. kablosunu takacak portu kalmadı ki dostum konu sahibinin. Ayrıca kabloların ayrıştırması paralel olduğu için ikisi de 150W taşıyor, 75+75 şeklinde dağılmıyor. Sistemler açılmazdı söylemi haricinde yazısı biraz kafa karıştırsa da arkadaşın verdiği bilgi doğru.

Ek PCI-ex. Kablosunu takacak portu kalmadı ki dostum konu sahibinin. Ayrıca kabloların ayrıştırması paralel olduğu için ikisi de 150W taşıyor, 75+75 şeklinde dağılmıyor. Sistemler açılmazdı söylemi haricinde yazısı biraz kafa karıştırsa da arkadaşın verdiği bilgi doğru.

Hocam dediğiniz şekilde karta şu an 525W gidiyor doğru mu anlıyorum. Kafam çorba oldu cidden. Ayrıca port nasıl kalmıyor web sitesinden baktığımda 4 adet pcie/cpu şeklinde takılabilir port mevcut bu 4 tane hem CPU hem PCI-e anlamına gelmiyor mu?

Hocam dediğiniz şekilde karta şu an 525W gidiyor doğru mu anlıyorum. Kafam çorba oldu cidden. Ayrıca port nasıl kalmıyor web sitesinden baktığımda 4 adet pcie/cpu şeklinde takılabilir port mevcut bu 4 tane hem CPU hem PCI-e anlamına gelmiyor mu?

:LOL: İşlemci için tek port kullandı ise evet 1 portu açıkta kalıyor, ben işlemci için de 2 port kullanmış olduğunu varsayarak yorum yaptım. Evet hocam karta 525W gidiyor şuan PCI yuvası dahil.

:LOL: işlemci için tek port kullandı ise evet 1 portu açıkta kalıyor, ben işlemci için de 2 port kullanmış olduğunu varsayarak yorum yaptım. Evet hocam karta 525W gidiyor şu an PCI yuvası dahil.

Hocam şunu sormak istiyorum. Mantığım almadığı için :). Bir tarafta 1 çıkıştan 300W alınırken diğer tarafta nasıl 150W alınıyor. 1 çıkıştan 300W değeri alınabiliyor ise 330W TDP değerindeki bir karta neden 3 tane 8 pin güç girişi takmanın mantığı nedir?

Hocam şöyle, bir çıkıştan 300w alınmıyor paralel bağlanma ile çıktı girdi ile aynı (150w) olarak kalıyor. Kartın kaç pin istediği ise bazı durumlarda üreticiye kalıyor.

Hocam şöyle, bir çıkıştan 300W alınmıyor paralel bağlanma ile çıktı girdi ile aynı (150W) olarak kalıyor. Kartın kaç pin istediği ise bazı durumlarda üreticiye kalıyor.

E o zaman yalancı bir 300W olmuş oluyor ve karta 150W verilmiş oluyor. Çıkıştan 300W alınamadıktan sonra karta 300W verilemez değil mi? Verilemediği içinde yine de karta 375W gitmiş oluyor.