Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Üzerinde PCIe yazan üç kablo var mı? Var. Takın üçünü.
Evet. Zaten PSU'nuzda bağımsız üç PCIe hattı yok.Buraya attığım ilk görselde 1 tane üzerinden 2 giriş mevcut güç kaynağına 1 adetini bağlayıp ekran kartına 2 tane bağlanılabilir mi?
Üzerinde PCIe yazan üç kablo var mı? Var. Takın üçünü.
Evet. Zaten PSU'nuzda bağımsız üç PCIe hattı yok.Buraya attığım ilk görselde 1 tane üzerinden 2 giriş mevcut güç kaynağına 1 adetini bağlayıp ekran kartına 2 tane bağlanılabilir mi?
Üzerinde PCI-e yazan üç kablo var mı? Var. Takın üçünü.
Evet. Zaten PSU'nuzda bağımsız üç PCI-e hattı yok.
Çok teşekkür ederim Recep bey şimdi anladım, tek kablodan 2 adet çıkıyor onu direkt olarak ekran kartıyla bağlayınca 3 adet ediyor tekrardan teşekkürler.
2 tane diyebiliriz. Bence siz ekstra olarak böyle bir kablo alın.
Bu arada hangi model 9070XT kullanıyorsunuz.
Gigabyte RX 9070XT modeli.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Üzerinde PCI-e yazan üç kablo var mı? Var. Takın üçünü.
Hocam tek kanal gücü üzerinden çift kanal beslemesine yetebilecek mi?
Sorun olacağını düşünmüyorum ama ilk ikisini ayrı kablodan, üçüncüyü ise aynı kablodan takabilir.Hocam tek kanal gücü üzerinden çift kanal beslemesine yetebilecek mi?
Yasin Alemdağ
Yetkin
3. bir PCI-e kablosu alıp PSU'ya bağlasa hat olmadığı için çalışmaz mı? Bilmediğimden soruyorum. Saçma bir öneride bulunmuş gibi hissettim kendimi
PSU'da üçüncü bir hat girişi yok diye biliyorum.
Yasin Alemdağ
Yetkin
4 tane var 1'ini işlemci için kullandığımızda kalan 3'ü ekran kartı için kullanılamaz mı? Çünkü toplamda şu an karta 150+150+75 olacak şekilde 375W gidiyor (arkadaşın kart 330W). 9070XT anlık piklerde 400leri görüyor (tabii her model için değil).
sawyerford
Üstün
Dostum PSU'ya giren kablo değil, PSU'dan sonra ikiye ayrılan 8 Pinliklerin gücü 150W. Yani PSU'dan çıkan bir kablo 2x8 olarak iki tane 8 pin ayrılıyorsa tek girişin sağladığı 300W oluyor. Tek giriş 150W sağlamıyor. Öyle olsaydı sistemlerin %70'i açılmazdı zaten.4 tane var 1'ini işlemci için kullandığımızda kalan 3'ü ekran kartı için kullanılamaz mı? Çünkü toplamda şu an karta 150+150+75 olacak şekilde 375W gidiyor (arkadaşın kart 330W). 9070XT anlık piklerde 400leri görüyor (tabii her model için değil).
Yasin Alemdağ
Yetkin
Dostum PSU'ya giren kablo değil, PSU'dan sonra ikiye ayrılan 8 pinliklerin gücü 150W. Yani PSU'dan çıkan bir kablo 2x8 olarak iki tane 8 pin ayrılıyorsa tek girişin sağladığı 300W oluyor. Tek giriş 150W sağlamıyor. Öyle olsaydı sistemlerin %70'i açılmazdı zaten.
Doğru anladıysam. Tek kanalda 300W çıkıyor 2'ye bölünüp 150 150 ayrılıyor. Böylece 300 + 150 şeklinde olmuş oluyor.
manytools
Çalışkan
Daisy chain bağlantının AMD tarafında henüz raporlanmış bir sıkıntıya (yanma, ateş attırma, halay çektirme, vs.) sebep olmadığını biliyoruz. Yine de (performans bakımından da) kafada soru işareti kalmaması bakımından "molex to 8 pin" dönüştürücü alınıp sata hattına bağlanan molex çıkışına takılıp 3. 8 pin bu şekilde kotarılabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-